6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
nie atıyon konudan reis bu acı olaylar siyasi mekanizmanın sonucu, allah yardım etsin mesajlarıyla mı dolduracaz konuyu? hükümetin devleti içine düşürdüğü acziyettir burada konu, başka da bir konu yok...
Normal elestiriye kadar problem yok zaten (ustte belirtilmistir), ama genel ulke politikasini gecip bazi hukumet yetkilileri hedef alan hakaretvari yorumlar kabul edilemez burada. Isteyen (ve basina problem almayi goze aliyorsa) gidip sosyal medyadan ve baska platformlardan yine bunu yapabilir buna birsey diyemem. Ama burada hangi partinin secmeni olursan ol komplo teorileri uretip konuyu cikmaz bir cikisa surekleyip oradan tartismalari devam ettirmenizi istemiyoruz sadece.

İskenderun limanında yangın devam ediyor.

1675758657130.webp

Üstad tamamen haklısın bir başka konu beni rahatsız ediyor
artık her afette herşeyi halk halleder oldu ben anlamıyorum herşeyi halk yapacaksa
devlet neden var ? asker polis neden var ? jandarması afadı şusu busu neden var ?

Darbe olur asker polis karşı karşıya gelmez halk köprüye sürülür tankın altına yatar
Yangın olur uçak çalışmaz insanlar canları pahasına girer
Sel olur dere kenarına ev yaptırılır onlarca kişi ölür devlet müdahale edene kadar yerleşim yeri haritan silinir.
Deprem olur Afad yetersiz kalır asker kullanımaz yine halk eliyle beton kazar
2023 türkiyesinde 48 saattir bir ilimize ulaşılamıyor nasıl olur böyle birşey
kaç yol çöktü çökse nolur geçici çözümü yokmu askeri helikopterler heryere inebiliyor.yardım götüremezmi
büyük bir zaafiyet söz konusu bunuda söylememek bu ülkeye bu ülke halkına ihanettir.
Bizim halkımız bu hikayelerle tavlamak mümkün diye kendileri sıcak evlerindeyken birlik-beraberliğe davet edip kahramanlık öyküleri oluşturuyorlar. Bu zaten teknolojinin yok sayılmasıdır, dün Hatay'a kara yolu kapalıydı ama hava ve deniz yolundan niye gidilmedi tartışılır mesela.

Zaten olası bir deprem senaryosu çalışılsa şu an ne yapılacağı belli olurdu, yabancı arama kurtarma ekiplerinin bile nereye gideceği belli değildi. Hem insan, hem ekipman eksiği var üstüne ne kadar çözüm bulunuyor tartışılır.

11 bina enkazda, 24 bin personel var diye açıklama yapıyorlar mesela bu zaten yükün halka kaldığının kanıtı. Bir BB gitmiş videosunu çektirip yayınlamış tam komedi.

Siyasete girmeyelim mevzuuna şu an için ben de karşıyım kardeşim @Alper Altun . Olması gereken bu aslında admin olarak haklı ve hakkın olan bir uyarı yapmışsın amma ve lakin gel gör ki dediğin çok zor kardeşim.

İktidar partisinin basın sözcüsü deprem bölgesine gidiyor ve "Cumhur ittifakı olarak sahadayız" diyor. Anladığımız kadarıyla AFAD dışında hiçbir yardım organizasyonuna izin verilmiyor veya önü kesilmeye çalışılıyor. İnsanlar orada donarak ölüyor veya ölme tehlikesi ile karşı karşıya bir şekilde mücadele veriyor. Bunlar da diyor ki her yere intikal ettik ve kontrolümüz altında vs... Gördüğümüz üzere yok öyle bir şey. Beceriksiz, yetersiz başarısız gözükmemek için, sırf siyasi kaygılardan dolayı felaketi dahi manipüle ediyorlar ve insanları ölüme terk ediyorlar. Ben devletin hiçbir kurumuna güven duyamayıp Haluk Levent'in ahbaplar organizasyonuna kendimce bağış yapıyorum ki bir çok insan aynı şeyi yaptı. İmar affı, inşaatla övünme, yok havalimanı yaptık yok yol yaptık yok hastane yaptık yok konut yaptık vs... diye bunları siyaset malzemesi yapıp sonra da hepsi bir depremle yerle yeksan olunca ben yapmadım miki yaptı! Yok öyle bir dünya!

Hepimizin acısı, üzüntüsü, öfkesi henüz çok taze. Belki de 17 Ağustos Marmara Depreminden daha büyük bir yıkımla ve felaketle karşı karşıyayız. Ama kimse kusura bakmasın ki içinde bulunduğumuz içler acısı vaziyeti siyasete girmeden izah edebilmek mümkün değildir. İktidar partisinin bizzat kendisi şu felakette dahi siyasete girip ülkeyi ayrıştırıyor. Yoksa kimse sıcağı sıcağına böyle felakette ne siyasete girer ne başka bir şey, siyaseti sonraya bırakır. İktidar partisinin kendisi felaket bölgesinin göbeğinde, "Biz Devlet olarak sahadayız" diyemiyor "Cumhur ittifakı olarak sahadayız" diye beyanat veriyor, seçim öncesi propagandası yapmaya çalışıyor.

Bu vaziyette forumumuzdaki veya herhangi bir sosyal medya platformundaki insanlar siyaset yapmasın da ne yapsın kardeşim?

Beyler siyaset yapmayalim, hele boyle aci bir olay yasanirken konuyu farkli yerlere cekip burada mevzuyu saptirmanin bir luzumu ve faydasi yok kimseye. O tarz tartismalarin yeri burasi degil ve olmamali zaten.

Ilk ve son defa uyariyorum, diger turlu konudan atmak zorunda kalacam bazilarinizi.

Abi 15-20 bin komandoyu anında indirmek lazım oraya başka çaresi yok
İstersen 100 bin asker indir. Vinç olmadan, iş makinesi olmadan hiçbir şey olmaz. O makineler de sayısal olarak yetersiz ve bir bina için bir günden fazla uğraşıyorlar. O yüzden bir vinçle bir binadaki vatandaşları çıkaralım sonra gidip diğer binaya geçelim diye bir şey yok. Her binaya bir vinç gerek. Her vince de o kadar operatör gerekiyor. Türkiye'yi topla 11 bin vinç operatör yoktur. Bir de o araçlar her yere de giremiyor. Bazı sokaklar binalarla kapatılmış. Yani bina sokağa doğru yıkılmış ve sokağı tıkamış. Bir de kar kış var malum. He bir de 11 bin deniyor ama dün 6100 deniyordu. Daha kırsallara, taşralara girilmedi. Oralardan bilgi geldikçe bu 11 bin sayısı artacak ve zaten 11 bin iş makinesi ve operatöre ihtiyaç varken olacak o sayı sana 15 bin 20 bin. Şu anda göçüklerde kurtarılanlar kurtarılacak. Gerisi maalesef ki ölüme terk edildi. Bu saatten sonra kurtarmak imkansız çoğu depremzede vatandaşı. Allah rahmet eylesin hepsine.

Arkadaşlar sadece Afad yok dernekler de orada sayı yetersiz, bu kadar toplu yıkıma çok fazla insan gücü gerekir. Bir kişi kurtarmak için 20 kişi çalışıyor. Bu denli bir yıkımda en az 250bin kişi çalışmalıdır.

Bir öneride bulunmak istiyorum. Yardim kampanyalarini toplasak bir konuya sabitlesek. Belkide ana sayfaya sabitlesek herkes elinden geldigi kadar bir yardimda bulunsa cok sevinirim. Foruma özellikle yurtdisindan katilip tam olarak hangi kampanyalara katilacaklarini bilmeyen cok insan vardir diye düsünüyorum. Bütün kampanyalari bir konuda sabitlesek olur mu?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt