6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
3419 sadece bir sayı değil, Azarbeycan da giden canlar için komutan hisset demişti. Bu rakamı hissetmek lazım.

Ya abicim iyi güzelsin de bir baktım, muhalefet bile olsan bi vekilsin. Benim gibi yazmak için mi oralardasınız ya. Aklımı yitireceğim... Sizlerin imkanı benden çok değilse neyin vekili, bakanı. Gerçekten ama yani...

Bu yardım gitmeyen yerlere hala nasıl gitmemiş olabiliyor? 30 saat oldu el insaf ya yani çok konuşmayayım diyorum ulan paraysa verin yine iban atalım, fizik gücü lazımsa çağırın milyonlarca insan gelir bunlara ihtiyaç yoksa siz ne yapıyorsunuz da insanlar hala bekliyor...

Şahsım adına bir çözemeyene bir de çözüm üretmesini beklediklerimize bakıyorum, ben bir fark göremiyorum. Bu ülke, böyle felaketlerde resmen kaderine terkedilmiş durumda. Çok eksiğimiz var çok. Demek yarın da olsa durum bu olacak. Bilimin önemi, teknolojiyi doğru kullanmanın önemi...İkisinde de fiyaskoyuz.

Bir öneride bulunmak istiyorum. Yardim kampanyalarini toplasak bir konuya sabitlesek. Belkide ana sayfaya sabitlesek herkes elinden geldigi kadar bir yardimda bulunsa cok sevinirim. Foruma özellikle yurtdisindan katilip tam olarak hangi kampanyalara katilacaklarini bilmeyen cok insan vardir diye düsünüyorum. Bütün kampanyalari bir konuda sabitlesek olur mu?
Arkadaslar ilk mesajda bazi bilgileri eklemis olmali.

Bizim halkımız bu hikayelerle tavlamak mümkün diye kendileri sıcak evlerindeyken birlik-beraberliğe davet edip kahramanlık öyküleri oluşturuyorlar. Bu zaten teknolojinin yok sayılmasıdır, dün Hatay'a kara yolu kapalıydı ama hava ve deniz yolundan niye gidilmedi tartışılır mesela.

Zaten olası bir deprem senaryosu çalışılsa şu an ne yapılacağı belli olurdu, yabancı arama kurtarma ekiplerinin bile nereye gideceği belli değildi. Hem insan, hem ekipman eksiği var üstüne ne kadar çözüm bulunuyor tartışılır.

11 bina enkazda, 24 bin personel var diye açıklama yapıyorlar mesela bu zaten yükün halka kaldığının kanıtı. Bir BB gitmiş videosunu çektirip yayınlamış tam komedi.
Deprem Master plani diye birsey var toplanacagin alan ilk mudahale polis askerin nasil mudahale edecegi her bolge icin ayri ayri belli olmali aslinda sansliyiz askerimi cok buyuk ve gida ve muhumata sahip ama siyasi rant icin kislada oturuyor

Allah hepsinin burnundan getirsin ne diyim elim ayagim titriyor sinirden

Bizim halkımız bu hikayelerle tavlamak mümkün diye kendileri sıcak evlerindeyken birlik-beraberliğe davet edip kahramanlık öyküleri oluşturuyorlar. Bu zaten teknolojinin yok sayılmasıdır, dün Hatay'a kara yolu kapalıydı ama hava ve deniz yolundan niye gidilmedi tartışılır mesela.

Zaten olası bir deprem senaryosu çalışılsa şu an ne yapılacağı belli olurdu, yabancı arama kurtarma ekiplerinin bile nereye gideceği belli değildi. Hem insan, hem ekipman eksiği var üstüne ne kadar çözüm bulunuyor tartışılır.

11 bina enkazda, 24 bin personel var diye açıklama yapıyorlar mesela bu zaten yükün halka kaldığının kanıtı. Bir BB gitmiş videosunu çektirip yayınlamış tam komedi.

Liyakat liyakat liyakat. Starlinki reddetmiş yetkililer(!) ötesi var mı? 2 koyun güdemeyecek insanları makam sahibi yaptı bu halk. En basiti ilahiyat mezunu musun hemen okul müdürlüğüne atayın. Araştırın ülkedeki okul müdürlerinin yüzde kaçı ilahiyat mezunu.

Dünden bugüne nasıl daha kötü olabilir kurtarma çalışmaları onu anlamadım. Eğer bu gece de yardımsız kalan yerler bu kadar fazla olursa artık halk ayaklanır o acıyla. Vekillere, yetkililere saldıranlar olabilir taşlı sopalı. İnsanlarla dalga geçiyorlar çünkü. Bugün dünden de, dün geceden de, hatta bu geceden de daha önemli. Şu anda yardımlar sıklaştı sıklaştı sıklaşmadı her saat başı 200-300, 200-300 artacak vefat sayıları. Gece 400-400 artacak. Artık her enkaz sadece cesetlere ulaşmak için kaldırılmaya başlanacak. Bunun suçlusu da 20 küsür yıldır ülkeyi yönetip de bir mega afet planı olmayan iktidardır.

CB yardımcısı Fuat Oktay: "Özellikle Hatay, Maraş ve Adıyaman'da 48 saat itibarıyla görevli araçların dışındaki her türlü aracın girmesini durdurmuş durumdayız bugün saat 11.00 itibarıyla."

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bir öneride bulunmak istiyorum. Yardim kampanyalarini toplasak bir konuya sabitlesek. Belkide ana sayfaya sabitlesek herkes elinden geldigi kadar bir yardimda bulunsa cok sevinirim. Foruma özellikle yurtdisindan katilip tam olarak hangi kampanyalara katilacaklarini bilmeyen cok insan vardir diye düsünüyorum. Bütün kampanyalari bir konuda sabitlesek olur mu?
para yardımları ikinci aşama için iyi olacaktır ama önümüzdeki bikaç gün için anlamı yok. şu anlık yollar açılıp ordu ve özel sektördeki tüm inşaat firmaları tam teçhizat bölgeye sevk edilmeli

Adana'da arkadaşımdan öğrendiğim kadarıyla hataya giden ana yollar ve özellikle Hatay'ın icindeki yollarda sikintilar varmış o sebeble yardımlar geç gidiyormuş
Hataya giden bir AFAD ekibi gece yarısı kırılan yoldaki çukurlara dusmusler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt