6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
türkiye bi halk devleti değil iktidar devletidir. o yüzden hükümetin devamı sağlandığı sürece halkın başına ne geldiği kimsenin umrunda değil. zaten 2 gündür televizyona çıkan yetki sahiplerinin pişkinliği de bunun göstergesi. hırsız mırsız diye de yaftalamıyorum bu adamları, onların öğrendiği, tembihlendiği, doğru bulduğu yönetim şekli budur. bunu değiştirmenin tek yolu var, onun da yolu 20 yıldaki bilmem kaçıncı doğaüstü olayında yine istanbul'a gelip kapalıçarşı'ya inen zengin arap'ın, avrupalı'nın binde biri kadar değer görmeyen gariban halkın elinde. hani inşallah diyorum, inşallah bu sefer karavana atmaz bu mağdur ve biz potansiyel mağdur insanlar. sırf kendi yaşadıkları için değil, evlatlarına, ana-babalarına gösterilen bu ''değer'' için tepkilerini meşru şekilde ortaya koyarlar.

burası hatay diye ulaşamadık, zor oldu diyorlar. ben ankaralıyım, bir deprem, yangın, afet olup da ben evsiz kalsam 1.150 odalı beştepe'de bana bir yatak açarlar mı? buna canı gönülden evet diyemiyorsan bugün hükümetin başı ve adamlarının bu deprem karşısındaki sakinliğini, sakilliğini, dinginliğini de garip bulmazsın.

Antakyada yıkılan rönesans sitesinin yanındaki bina. Haritadan baktım 2020de yeni yapılmış

F756A014-AAA2-446A-8C81-B84177319D19.webp

2DD74E46-2590-4624-9C12-9D6DB2F9FCDB.webp

2023 Türkiye'sinde insanlar soğuktan donarak ölecek tarih bunu da yazar

Maraş'ın bir akraba köyünden bana ulaşan fotoğraflar.

Ekli dosyalar

• IMG-20230207-WA0000.webp
    IMG-20230207-WA0000.webp
    77,2 KB · Görüntüleme: 78
  • IMG-20230207-WA0001.webp
    IMG-20230207-WA0001.webp
    92,9 KB · Görüntüleme: 78
  • IMG-20230207-WA0002.webp
    IMG-20230207-WA0002.webp
    53,2 KB · Görüntüleme: 79
Bizim ulkede her konuda isler boyle yurur. Once yapilmasi gereken cesitli nedenlerle yapilmaz, sonra tepki gelince yapilir. Kaybedilen zamanin ve hasarin telafisi de olmaz.

Hatay-390 bin
Kahramanmaraş-1milyon 800 bin

Bunlar sadece bu 2 ildeki kayıtlı nüfus.

Düzcede 99 yılında 170 bin nüfus ölçülmüş

Deprem şiddeti olarak da çok daha fazla olduğunu düşünürsek, yapılan çalışmaların çok yetersiz olduğu aşikar.

Yurtdışından binlerce yardım gelmeden işimiz çok çok zor

Ya arkadaṣlar bildigim kadarıyla 99 depreminden sonra yapılan binalar deprem yönetmeligine göre yapılmıyomu bir sürü yeni bina yıkılmış

Ciddi miktarda para ve malzeme yardımı var inşallah birilerinin cebine değil ihtiyacı olanlara gidiyodur

Ben bu eski-yeni bina olayına mana veremiyorum. Eski-yeniden ziyade sağlam temelli şerefli müteahhitlerce yapılmış bina vardır.

Eğer 6 ay yaşında olan, 1 yaşında olan binalar un helvası gibi dağılıp, aynı bölgedeki 70'lerde 80'lerde, 90'larda yapılmış binalar kale gibi ayakta kalabiliyorsa, bina yaşına değil bina sağlamlığını ölçütürüp ev almalıyız böylesi bir memlekette.
Öyle değil o iş. Akdeniz'de 97-98'de depremler oldu. Yani hasar görmüş evler bunlar zaten. Yani 2007'de yapılmış bir evle 2020'de yapılmış bir ev tabii ki de eski-yeni diye nitelendirilemez ama 96'da yapılmış bir ev büyük deprem görmüş oluyor o bölgelerde. İkinci, üstüne üçüncü büyük depremde binalar dayanamayıp yıkılıyor. He bir de 99 depremi öncesi bu ülkede deprem çok da önemsenen bir şey değildi. Ne zaman İstanbul'u vurdu herkesin dilinde oldu bu deprem mevzusu. İstanbul her şeyi maalesef bu ülkenin. Gölcük depremi olmasaydı kimse depremle bu kadar ilgili olmayacaktı. Ana akımda kimse deprem konuşmayacaktı. O yüzden 99 öncesi yapılan binalar depreme göre falan yapılmamıştı. Ne zaman İstanbul depremi oldu, ondan sonra yasalar çıktı. Depreme göre evlerimizi inşa edelim dendi. O sebeple eski-yeni bina ayrımı aşırı önemli. Aslında büyük deprem görmüş bina-büyük deprem görmemiş bina demek çünkü eski-yeni bina olayı. He senin dediğin de yanlış değil. Elbette dediğin gibi deprem görmüş ev yıkılmayıp yeni bina yıkılmış da olabilir ama istisnalar kaideyi bozmaz.

Ya arkadaṣlar bildigim kadarıyla 99 depreminden sonra yapılan binalar deprem yönetmeligine göre yapılmıyomu bir sürü yeni bina yıkılmış
belki 2005e kadar sonra liyakat tarumar edildi 2010 sonrasi yapilan yapilar ozellikle ufak sirket ve muteaahit gruplarina ait olanlar risklidir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt