6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
1675771165227.webp

''Alan çok geniş, 10 ilde deprem oldu, devlet ne yapsın?'' tarzı eleştirileri kabul etmiyorum. Devlet en kötü ihtimali düşünecek ve ona göre kriz planı oluşturacak. Devletin gücü her şeye yeter! Bu ülke ilk defa deprem gerçeği ile yüzleşmiyor, daha önce 99 depremini yaşamıştık.

Saçma 1 öneri olabilir ama öğretmenlerin maaşının bi kısmı kesilip deprem bölgesine aktarılabilir sonuçta 3 haftadır tatilde okullar

Ya arkadaṣlar bildigim kadarıyla 99 depreminden sonra yapılan binalar deprem yönetmeligine göre yapılmıyomu bir sürü yeni bina yıkılmış
Belediyeye rüşvetini veriyorsun istediğin evi yapıyorsun burda yönetmelik falan hikaye, denetim sıfır. Ankarada yaşıyorum hani düşün ülkenin göbeğindeyiz, evimizin yakınında daha 2 yıl önce yapılan sitenin projesinde balkon olarak gözüken yerleri adam odaya çevirip öyle satmış, kimse de projede böyleydi nasıl böyle inşa edersin demiyor çünkü parayla adamla hallediyor belediyede işini.

Ya arkadaṣlar bildigim kadarıyla 99 depreminden sonra yapılan binalar deprem yönetmeligine göre yapılmıyomu bir sürü yeni bina yıkılmış
2007 sonrası esas yönetmelik.

O evlerin geneli yıkılmamış bir kaç spesifik örnek var yeni evler için.

Adana BB özellikle 2000 ve 2007 sonrasında yıkılan bina yok dedi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt