6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Saçma 1 öneri olabilir ama öğretmenlerin maaşının bi kısmı kesilip deprem bölgesine aktarılabilir sonuçta 3 haftadır tatilde okullar

Koçlar sabancilar saklandıkları delikten çıksınlar hele, bırak öğretmenleri dostum

Ankarada 5 yıllık inşaat mühendisiyim.

Yapılan yapıların minimum %80'inde şantiye şefi yok.
Eğitim zaten kötü mühendisler genel olarak bilgisiz ama onu bile çalıştırmaya tenezzül etmiyorlar.

Kalıpçılar yapıyor inşaatı müteahhitte satıyor.
Şantiye şefi diploması kiralıyor 1 kereye mahsus metrekareye göre , Total ortalama 15.000 TL veriyor ve SGK'dan korkarsa (!) Parttime sigorta yatırıyor kimi onuda yatırmıyor.
Şantiye şefi askere giderken imza atıyor , bazen çevre ve şehircilik bakanlığından bi sıkıntı çıkıyor veya imza gerekiyor adam askerde olduğu için bakanlıktan kolaylık sağlayacak kişiye dosya kaydırılıyor.

Yapı denetimler ise
Yanlış bilmiyorsam birer elektrik-makine-inşaat mühendisi kontrol elemanı ve 1 proje ve uygulama denetçisi mimar 1 de mühendis çalıştırmak zorunda
Sekreter ve belediyede rüşvet yedirecek 1 kişi hariç patron tüm diplomaları kiralıyor.
Yapı denetimlerinde %80i böyle.
Bir internet sitesinde hergün 20-30 ilan diploma kiralanıyor sarı site gibi.

Malatya için diyorum, ilk deprem değil ikinci deprem vurdu evleri, bir daha o evler kullanılmayacak, bitti yani şehir kaç seneye toparlanır gerçekten bilmiyorum

Haklısın kardeşim biz can kaybına odaklaniyoruz da insanları çok zor günler bekliyor.. Ben devletin istediği herşeye gücünun yeteceğini düşünüyorum yeter ki kaynaklar doğru ellerde doğru kullanılsın ..

Hocam bu görüntü Japonya'nın deprem esaslarına göre yapılmış bir yapıdan çekilmiş. Garden bilmem ne boksadan, İshak İnşaattan, Bahçe City'den çekilse ancak o zaman 9.0 şiddetinde bir depremin vahametini anlardık. Üstelik 6 dk sürmüş 40 sn değil.

Çok net, hiç bir yapı kalmaz sağlam.

Ankarada 5 yıllık inşaat mühendisiyim.

Yapılan yapıların minimum %80'inde şantiye şefi yok.
Eğitim zaten kötü mühendisler genel olarak bilgisiz ama onu bile çalıştırmaya tenezzül etmiyorlar.

Kalıpçılar yapıyor inşaatı müteahhitte satıyor.
Şantiye şefi diploması kiralıyor 1 kereye mahsus metrekareye göre ortalama 15.000 TL veriyor ve SGK'dan korkarsa (!) Parttime sigorta yatırıyor kimi onuda yatırmıyor.

Şantiye şefi askere giderken imza atıyor , bazen çevre ve şehircilik bakanlığından bi sıkıntı çıkıyor veya imza gerekiyor adam askerde olduğu için bakanlıktan kolaylık sağlayacak kişiye dosya kaydırılıyor.
Benden de çok isteyen var, ya gidin işinize diyorum. Bir de utanmadan akıl veriyorlar aylık ekstra kazancın olur falan. Herşeyi kar sanan bi halkımız var

Saçma 1 öneri olabilir ama öğretmenlerin maaşının bi kısmı kesilip deprem bölgesine aktarılabilir sonuçta 3 haftadır tatilde okullar
O dediğini öğretmenlere gelmeden önce Millet Vekillerine yapılması lazım.

Ayrıca Cb ve tüm bakanlıklara da uygulanabilir. 1-2 ay maaş almasınlar, ölmezler ya!

Benden de çok isteyen var, ya gidin işinize diyorum. Bir de utanmadan akıl veriyorlar aylık ekstra kazancın olur falan. Herşeyi kar sanan bi halkımız var
İşte ben yıllardır bunu anlatmaya çalışıyorum her işimizi idare ederek götürmeye çalışıyoruz, devlete deprem vergisu veriyoruz " nerde" diyorlar" muhtemelen yediler ama sorun şu devlet vatandaşa atıyorum 100 bin tl deprem parasi verde al bununla evinizi binanizi güçlendirin dese, bu halkın yüzde 80'i o parayı hiç oraya harcamaz kendine araba felan alır yer, içer, gezer

SM-M127F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

İşte ben yıllardır bunu anlatmaya çalışıyorum her işimizi idare ederek götürmeye çalışıyoruz, devlete deprem vergisu veriyoruz " nerde" diyorlar" muhtemelen yediler ama sorun şu devlet vatandaşa atıyorum 100 bin tl deprem parasi verde al bununla evinizi binanizi güçlendirin dese, bu halkın yüzde 80'i o parayı hiç oraya harcamaz kendine araba felan alır yer, içer, gezer

SM-M127F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
Zihniyet bozuk aynen

Maraş depremi daha güçlü bence

Zaten japonyada ölenler tsunamiden depremden değil

Ayrıca japonya depremi 400km açıkta okyanus dibinde oluyor derinliğide fazla
Yahu Onur ne anlatmaya çalışıyorsun ben anlamıyorum gerçekten. Japonya'daki depremde en büyük yıkım ve can kaybının sebebi tabi ki tsunami. Yani genel kültür testi mi yapıyorsun ben anlamadım? Ayrıca 100 km açıkta ve 6 dakika süren bir depremden bahsediyoruz.

Yani anlatmaya çalıştığınız şey şu mu; Dünyanın en büyük felaketini biz yaşadık, o yüzden devleti yönettiğini iddia edenlerin en ufak bir zafiyeti veya kusuru yoktur, müteahhitlerimiz de başımızın tacıdır çünkü yaptıkları yapılar Japonya'da bile olsa yıkılmazlardı. Devletimiz her türlü önlemi aldı ama yetmedi?? Doğru mu anlıyorum?

golcuk depremi oldugunda o bolge zaten turistik cok acik secik giyiniyorlar, denizde domuz suretine burunmus insanlar bulmus dalgiclar tekrar girmek istemiyor diye haberler yapanlar bunu kendisi gormus duymus gibi paylasanlar

unutmadik.

bakalim bu depremden sonra bolge halkina ne yakistiracaksiniz.

ates dustugu yeri yakiyor

Niye halk yardım yapıyor ya

Nerde Koç nerde Sabancı

Nerde her ihaleyi alan 5li

Dünyanın en zengin müteahhitleri versin parayı

3 kuruş alan öğretmen kış vakti maaş almasınmış kafaya bak.
izninle paylasiyorum editledim biraz

"Niye halk yardım yapıyor yahu

Nerde Koç, nerde Sabancı?

Nerde her ihaleyi alan 5li?

Nerde havalimanini insaa eden Nihat Ozdemir?

Nerde futbolculara dunyalarca parayi doken kulup zenginleri?

Dünyanın en zengin müteahhitleri versin parayı.. Sizin sorumlulugunuz degil mi bu insaatlar nihayetinde?

Tum tukiyedeki insaat sektoru mensuplari , muteahhitlerin bagli oldugu bir organizasyon kurulup ayni emekli fonu gibi kazandiklari paralardan cuzi bir oranda para kesilip bu fonda toplanmali.Bu fon asla diger devlet butcelerine aktarilamamali ve her daim hazir tutulmali.Gerekirse doviz oraninda.. bu sekilde 100 milyarlarca para hazir tutulabilir , bu para belli araliklarla hazir malzeme ve kurtarma ekipmanlarini tedarik edip depolayabilir.Bu sekilde tum dogal felaketlere hazir tutulabilir bu ulke.

ULKENIN KAYMAGINI YIYENLER NERDESINIZ!"

Son düzenleme:
Niye halk yardım yapıyor ya

Nerde Koç nerde Sabancı

Nerde her ihaleyi alan 5li

Dünyanın en zengin müteahhitleri versin parayı

3 kuruş alan öğretmen kış vakti maaş almasınmış kafaya bak.
Aynen öyle.

Ali Ağaoğlu sevgilileriyle, araba koleksiyonuyla şov yapacağına yardımlarıyla yapsın hırb!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt