6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yemin ediyorum yükseldim küfür edicem gibi.

Neyse ben biraz hava alayım.

BİM,A101,MİGROS,ŞOK,METRO,CARREFOUR,KOÇ,SABANCI,5Lİ ÇETE,ÖZYEĞİN,ŞAHENK,ERMAN ILICAK,ECZACIBAŞI

Nerelerde bu isimler? İsteseler hiçbir yardıma ihtiyaç duyulmayacak şekilde yığarlar oraya bütün ihtiyaçları.

1675772780779.webp

Hem afada hem ahbapa elimden geldiğince bağış yaptım.İhtiyacı olanlara az biraz da olsa katkımız olmuştur insallah :(

Yahu Onur ne anlatmaya çalışıyorsun ben anlamıyorum gerçekten. Japonya'daki depremde en büyük yıkım ve can kaybının sebebi tabi ki tsunami. Yani genel kültür testi mi yapıyorsun ben anlamadım? Ayrıca 100 km açıkta ve 6 dakika süren bir depremden bahsediyoruz.

Yani anlatmaya çalıştığınız şey şu mu; Dünyanın en büyük felaketini biz yaşadık, o yüzden devleti yönettiğini iddia edenlerin en ufak bir zafiyeti veya kusuru yoktur, müteahhitlerimiz de başımızın tacıdır çünkü yaptıkları yapılar Japonya'da bile olsa yıkılmazlardı. Devletimiz her türlü önlemi aldı ama yetmedi?? Doğru mu anlıyorum?
He öyle diyorum he

Ben japonya kadar olamayız diyorum bu zihniyetle ama en azından şili olalım diyorum

Deprem konusu oldu mu herkesin aklına hemen japonya geliyor yok japonyada deprem olmuş 1 kişi camdan atlamış o da türkmüş mehehe argümanlarından sıkıldım. Kimse bilmez bunu ama en azından depremde şili kadar güçlü olalım şili depremleri japonyadainden daha güçlü ve karada oluyor depremleri

Bir şeyler diyeceğim.

1-) Öncelikle zaten para var. Bayağı para gönderildi yardım için hem yurt içi hem yurt dışı. Para zaten insanları göçükten kurtardıktan sonraki mevzu. Şu anda kimsenin paraya ihtiyacı yok. Onu geçelim. Şu an tek sorun enkaz altından insan çıkarmak.

2-) Herkes "Madenciler gelsin. Askerler gelsin" diyor da arkadaşlar ne anlamı var madenci ya da askerin şu anda. İstediğin kadar asker götür 10 ile de. İş makinesi olmatıkça boş. 20-30 bin iş makinesi ve 20-30 bin operatör gerekiyor. Şu anda tek ihtiyaç bu. Gerisi fasa fiso. Asker falan ne yapacak orada. 10 katlı binayı tek başına mı kaldıracak. He sen iş makinelerini, o kadar operatörü 10 ile de yığarsın. Her göçükte çalışma olur. O zaman asker gelir. Şu an asker ve madenci ikinci üçüncü seviye ihtiyaç. Asıl opertarör ve iş makinesi ihtiyacı var bölgenin. Ama deprem o kadar büyük alana yayılmış ki o kadar bölgeye iş makinesini nasıl götürecek bu organizasyonsuzlukla bu devlet meçhul.

Bizim yaptığımız tüm yardımlar aslında depremden kurtulmuş ve evi hasar almış insanlar içindir. Ne kadar para gönderirsek gönderelim şu an enkaz altında kalan vatandaşlara hiç bir faydası yok

Bağışlar 3 güne 5 güne hatta 15 güne ihtiyacı karşılayacak boyuta ulaşsa bile günün sonunda enkaz altında zamanında müdahale edilemediği için ölen insanlar olacak. Bunun çözecek olanda devlettir, sorumlusu da kendileridir.

Niye halk yardım yapıyor ya

Nerde Koç nerde Sabancı

Nerde her ihaleyi alan 5li

Dünyanın en zengin müteahhitleri versin parayı

3 kuruş alan öğretmen kış vakti maaş almasınmış kafaya bak.
Bu halka yıllardır halk bakıyor zaten vergilerle

Saçma öneri demiştim zaten. Demek istediğim sıcak para lazımsa hemen oraya aktarılsın demekti

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt