6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Adamlar bir yandan hak veriyorum abi 20 yıldır devletin kaymağını yiyen kimse onlar baksın diyor.

Yaptıkları yardımın iktidarca anında siyasi reklama döndürülecegini çok iyi biliyorlar.

Doğru demiyorum ama böyle bir fikir yürütüyorlardir
20 yildir Koc da Sabanci da o kaymaktan bolca yediler. Hicbir konuda sorumluluk aldiklarina, halk yararina bir sey yaptiklarina ben sahit olmadim.

Bir de yalandan temettü verirler : ))
Ayda 5-10 bin kazanan Beyaz yakalı kadınlar da ben temettü emeklisi olcam diye bunların şovunu yapar..!

Bunların yaptığı arabalar değil mi 50 ile bile bir yere çarpsan kağıt gibi ezilen ?

Metin Oktay hangi arabada öldü.Araştırsın çok bilmişleriniz , biz bilmeyiz !

Arife tarif de gelir şimdi..!
Herseyleri yalan dolan. Iktidar odaklariyla da hicbir zaman catistiklarini gormedim, arada bir sakalasirlar sonra al gulum ver gulum.

Devlet kurumlarına yazı niye gelmiyor gönüllü olarak gitmek istiyoruz bizim ne işimiz var kurumda ne görev verilirse yapmaya hazırız ya!

Kardeş asker sadece arama kurtarma mı yapıyor? Lojistiği sağlar, sahra hastanesi kurar, ekmek fırnı kurar, güvenliği sağlayıp yağmayı önler. Yaralı sevkini sağlar. Yapar oğlu yapar. TSK'nın arama kurtarma timleri yok mu sanıyorsun ayrıca? Komandoların başına işi bilen birini versen eğitimli insanın yardımıyla çok fazla insanın hayatını da kurtarabilirlerdi şu saate kadar.

Ayrıca müdahalede bulunan bilmem kaç bin görevlinin her birinin altında iş makinesi mi var? Sanırım durumun vahameti konusunda aynı fikirde değiliz.
Dediklerinin hepsi önemsiz. Yemişim ekmek fırınını, yemişim sahra hastanesini, yemişim yağmayı. Bunların hepsi on beşinci planda. Bu söylediklerini polis de yapar yapmak istese. Şu anda tek ama tek önemli olan arama kurtarma. Gerisi zerre önemli değil. O iş makineleri ve operatörler gelmediği müddetçe asker, polis, o, bu, şu ne yapabilir? Eliyle betonu mu kaldıracak? O canlar enkazdan çıkmadıkça dışarıda kimin ne yaptığı önemsiz. Çünkü o insan o enkazdan çıkabilirse gerisi çok kolay. Güvenlik meselesi ise şu anda önemsiz. Kimsenin zaten taşkınlık çıkaracak hali yok. Sokaklar yıkık bina dolu. Askerlerin şu anda tek yapması gereken şu. Ekmek falan değil. Onu belediye de yapar. Yapılması gereken o operatörler gidecek. İş makineleri gidecek. Askerler ve madenciler de arama kurtarmaya yardım edecek canla başla. Şu anda askerlerin yapabileceği bir şey yok. He Jandarma (JAK) zaten sahada ama sen komando ve erlerden bahsediyorsun. Onların elinden şu anda güvenlikten başka bir şey gelmez. Güvenlik sorunu da yok. Komandolar öyle boş boş ellerinde silahla sokak başı bekler vinç ve iş makinesi olmadıkça. Fazlasını yapamaz.

Niye halk yardım yapıyor ya

Nerde Koç nerde Sabancı

Nerde her ihaleyi alan 5li

Dünyanın en zengin müteahhitleri versin parayı

3 kuruş alan öğretmen kış vakti maaş almasınmış kafaya bak.
Kendileri Hatay'ı yeniden inşaa ederken yapılacak tüm yapılarda(belediye, yol, havaalanı pisti vb. gibi) ihaleleri alarak ülkemize yardım yapacaklardır.

hatay antep yogun sruiyeli nufusu olan yerler degil mi dikkatimi cekti suriyeliler de yasamiyor mu bu sehirlerde gocuk altinda olan suriyeli aileler de vardi ama sosyal medyada hic paylasim gormedim.

İstanbul bölgesinde konuştuğum 7-8 şirketin her biri 2-3 iş makinesini sevk etmiş durumda. Bunlar bölgeye henüz ulaşmadı -yollarda sıkıntı var mı bilmiyorum, olduğu söyleniyor-, belki çevre illerden bu tedariğe odaklanılabilir. Bunlar haricinde ilaç, ilk yardım malzemesi, barınma ve besin ihtiyaçlarının sağlanmasına da odaklanılmalı.
İlaç-ilk yardım lamzemesi-barınma ve besin ihtiyacı şu an çok kolay halledilir. Ama kimse yakını enkaz altındayken gidip de çadırkentte falan kalmaz. Herkesin en az bir tanıdığı göçük altında. İş makinesi ve operatör takviyesi olması güzel. Çok değerli. Ama yetersiz. Ben ülkede 25 bin operatör olduğundan şüpheliyim. Hepsi de gelecek değil sonuçta. Çok yetersiz kaldık bu hususta. Böyle büyük çaplı bir alana yayılmış bir deprem tüm planları bozdu. Hadi 25 bin operatör olmasın 10 bin binayı ölüme terk ettik diyelim. 15 bin makine net olarak lazım. Bence yurt dışından iş makinesi ve vinç operatörü yardımı istenmeli.

hatay antep yogun sruiyeli nufusu olan yerler degil mi dikkatimi cekti suriyeliler de yasamiyor mu bu sehirlerde gocuk altinda olan suriyeli aileler de vardi ama sosyal medyada hic paylasim gormedim.
Bazıları belli ediyor kendilerini. Geçen röportajlarda görmüştüm. Ama Türkçe biliyorlar ve oranın insanına benziyorlar tipolojik olarak. Doğal oalrak anlamıyor insan.

Abi Hatay Antep halki birbirlerine Çok bagli ve iç içe yasayan aile insanlaridir. Suriyelilerin fazla kimsesi yoktur o bölgede. Sosyla medyadan yapilan çagirilar aile ve aile yakinlarina yapildi dogal olarak. Daha Kim bilir kimler kayip ve enkaz altinda. Gercekten cok kötü

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt