6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Buralarda en soguk zamanlar Amanos Dagi karli oldugu zaman ve simdi 2 tarafi da bembeyaz. Bu gece dogu tarafi - 4 - 5'leri gorecektir.

He öyle diyorum he

Ben japonya kadar olamayız diyorum bu zihniyetle ama en azından şili olalım diyorum

Deprem konusu oldu mu herkesin aklına hemen japonya geliyor yok japonyada deprem olmuş 1 kişi camdan atlamış o da türkmüş mehehe argümanlarından sıkıldım. Kimse bilmez bunu ama en azından depremde şili kadar güçlü olalım şili depremleri japonyadainden daha güçlü ve karada oluyor depremleri
Şili olalım Japonya olalım ne fark eder yeter ki depremle mücadelede bilimi esas alalım hurafeleri değil. Tabi ki dünya üzerinde şu ana kadar oluşmuş en büyük deprem kaynaklara göre Valdivia depremi ve 9,5 şiddetinde 11 dakika süren bir kıyamet. Ve bu Şili'de olmuş bir deprem. Benim anlamadığım şu; Japonya'yı niye örnek gösteremiyoruz? Ne fark ediyor? Deprem deyince neden Japonya aklımıza gelmesin?

Ayrıca ben Japonya'da deprem olmuş, biri atlamış Türk'müş gibi bir muhabbet yapmadım. Bu argümanlardan sıkıldıysan eğer muhataplarına sıkıl ve tepki göster, bana değil.

Arkadaşlar Antep merkezde üniversite civarında dört kişi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nda görevli bir abimizin yakınları var ikisi yaşlı olmak üzere Ankara'ya veya civar şehirlere gelen var mı bilgisi olan var mı bölgeden, yardımcı olur musunuz?

Uğur daha fatih hocama ulaşamadı, merve terme de yazdı müsaitse bağlanacak hocam

Socar Türkiye, deprem bölgesinde kurtarmada çalışacak araçların benzin ve motorin ihtiyacını ücretsiz karşılayacağını açıkladı ve bölgedeki istasyonları işaret etti.

1675775376203.webp

Şili olalım Japonya olalım ne fark eder yeter ki depremle mücadelede bilimi esas alalım hurafeleri değil. Tabi ki dünya üzerinde şu ana kadar oluşmuş en büyük deprem kaynaklara göre Valdivia depremi ve 9,5 şiddetinde 11 dakika süren bir kıyamet. Ve bu Şili'de olmuş bir deprem. Benim anlamadığım şu; Japonya'yı niye örnek gösteremiyoruz? Ne fark ediyor? Deprem deyince neden Japonya aklımıza gelmesin?

Ayrıca ben Japonya'da deprem olmuş, biri atlamış Türk'müş gibi bir muhabbet yapmadım. Bu argümanlardan sıkıldıysan eğer muhataplarına sıkıl ve tepki göster, bana değil.
Japonya olamayız çünkü japonyada seçim öncesi oy için imar affı çıkmıyor. Belediyeye rüşvet verip insanlar kaçak kat çıkmıyor. Restoranına daha fazla müşteri almak veya masa koymak için kolonları kesmiyorlar. İnşaattan önce zemin etüdü yapılıyor orada

Hatay amik ovasına kurulmuş bir şehir burada 9-10 katlı bina nasıl olabilir? Sakaryaya gittiniz mi bilmiyorum 3-4 kattan yüksek bina yok. Önlem için illa felaket mi yaşamak gerekiyor.

Aydın merkez nazillide zemin olarak kötüdür umarız yüksek şiddette deprem olmaz ki 7yi geçecek deprem beklenmiyor orada

haluğu severim ama boş yaptı. İkinci el onur falan. Adam üşüyor üşüyor.
Ben 1 sene daha giyebileceğim mont kazak göndermişim bunu giyecek adamın onuru mu kırılacak.
Bu hengame bitsin sıfırdan giydireyim konumuz bu mu yani.

Midyattan malatyaya yarın gideceğim, yolda yemek ve yardım hazırlayabilecek renktaslarim dm den yazsınlar. Yemeğine parasını da ben öderim, yada maddi yardım yapmak isteyen tabiki bana güvenen bana dm yazsın lütfen. Bircok kişiye yemek su ve mama gerekiyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt