6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Çökmüş betonu insan gücü kaldıramaz o yüzden askere gerek yok demek saçma olmuş doğukan

Onlarca yüzlerce kişi olabilir sıkıştığı yerden makine olmadan insan gücüyle çıkarılabilecek,çıkarılamayanlarada en azından su,yemek takviyesi yapılır hayatta tutulur ekipler gelene kadar,yaşam süreleri uzatılır

Ne kadar çok insan o kadar fazla yardım demek

Askerin koordinesi,asayişi,iş bilinci,soğukkanlılığı normal vatandaşa göre çok daha iyidir,psikolojik katkısından bahsetmiyorum bile

Ev yanarken komşu napabilirki itfaiyeyi bekleyelim gibi bişey senin yazdığın

Yiyecek ekmek, içecek su bulamayan; karın, soğuğun altında yaralılarıyla uğraşan yüzbinlerce insan varken gerek yok demek süper lüks olmuş da neyse...Ki şuan aktif olan askerlerin kurtardığı kişilerin görüntüleri düşüyor önüme ara ara.

Çökmüş betonu insan gücü kaldıramaz o yüzden askere gerek yok demek saçma olmuş doğukan

Onlarca yüzlerce kişi olabilir sıkıştığı yerden makine olmadan insan gücüyle çıkarılabilecek,çıkarılamayanlarada en azından su,yemek takviyesi yapılır hayatta tutulur ekipler gelene kadar,yaşam süreleri uzatılır

Ne kadar çok insan o kadar fazla yardım demek

Askerin koordinesi,asayişi,iş bilinci,soğukkanlılığı normal vatandaşa göre çok daha iyidir,psikolojik katkısından bahsetmiyorum bile

Ev yanarken komşu napabilirki itfaiyeyi bekleyelim gibi bişey senin yazdığın
TSK eskiden beri bu konuda uzmandır sadece Türkiye'de değil dünyanın neresine çağırılırsa afet alanlarına gider en kötü çadırını, aş evini kurar battaniye-mont-çorbasını dağıtır. Yağma, kaçırma gibi asayiş problemlerini yok eder. Her şeyden önce insanlara yalnız olmadıklarını, devletin yanında olduğunu hissettirir. Karanlıkta, elektriksiz, yemeksiz 20-30 saat boyunca devlet namına kimsenin uğramadığı lokasyonlar kalmazdı en azından.

Beton kırıcı hiltiler ve demir kesme makası bile inanılmaz rahatlatır. Bazı enkazlarda insanlar dış kısma çok yakın durumda. Ama hilti çalıştırmak için de jeneratör lazım. Çok zor bir durum.
Evet İzmir depremi gibi 5-6 bina yıkılsa hilti olurdu. Ama bu deprem başka. Hiltiyle bir binadaki depremzedeleri kurtarsan sağında solunda aynı sokakta 7 göçmüş bina daha var. Hepsine aynı anda girilmeli. Hem de önümüzdeki 2-3 saat içinde. Ama bu imkansız tabii. Akşam yine çok büyük çalışma olmaz. Gece çalışma olur. O da anca cansız bedenleri toplamak için. Çok geç çünkü her şey için. He yandaş medya bilmem kaçıncı saatte kurtulan bilmem ne bebek. İşte umudun sembolü vs. diyecekler ama halkı o çocukla sevindirip, her yerde enkazdan insan çıkarıldığı illüzyonuna insanları inandırıp onları izleyen binlerce vatandaşı kandıracaklar yine. Ölüleri göstermeyecekler. Kahramanlık hikayesi yazacaklar buradan. İzleyin görün. Allah belalarını versin.

Saatlerdir sırf eleştiri yapmak için boş boş yorum yapan tipler var bi susun Allah aşkına şimdi ne yeri ne zamanı

Bu kadın dalga mı geçiyor insanların evi ve arabası kalmadı hatta şehir çok büyük hasar almış belki yok olmuş insanların kalacaklar yerleri yok sıcak bir yemeği dahi yok başlarına çaresine baksın devlete yük oluyorlar diyor.

Asıl sen kes sesini terbiyesiz adam burada insanları ayrıştırıp duruyorsun. Milletimn acısı var sen çıkıp şu ne yaptı bu ne yaptı diyerek hakaret ediyorsun bir şey bilip bilmeden. Suç sende değil senin bu iftira ve hakretlerini görüp işlem yapmayan forum yönetiminde.
uza lan. soracağım tabi ne yaptıklarını

Beton kırıcı hiltiler ve demir kesme makası bile inanılmaz rahatlatır. Bazı enkazlarda insanlar dış kısma çok yakın durumda. Ama hilti çalıştırmak için de jeneratör lazım. Çok zor bir durum.
Kesinlikle katılıyorum renktaş

Bizzat 99 depreminde tecrübe ettiğim bir olaydır bu

Arkadaşımızın halasını beton yığını arasından sesini duyduğumuz halde çıkaramadık

Göz göre göre vefat etti kadıncağız

Elimizde bir kazma ve kürek vardı hiçbir şey yapamadık

Halbuki ekipman olsaydı çok rahat çıkarırdık kadıncağızı

Allah yardımcımız olsun ne diyeyim

TSK askerine buna bende dahil zamanında sağa dön sola dön gibi saçma sapan eğitim vereceğine en azından deprem veya afette nasıl davranması gerektiği öğretseydi şu an bambaşka şeyler konuşurduk.

asker bölgeye gitsin diyoruz ama adamlar eğitilmemiş ki ! Acil müdahale mangaları olur askeride doğal afetler içinde böyle bir birim yetiştireceksin birde buna uygun vinçtir, dozer ve hilti gibi malzemeleri vereceksin. türkiyenin her bölgesinde bu ekipler hızlı bir şekilde mühalede edecek.

Afad'ın amacı bu diyebilirsiniz ama burası deprem ülkesi 7 şiddetindeki iki deprem aynı bölgede değidle farklı bölgelerde de olabilirdi o zaman ne yapacaktık ?

Bu kadın dalga mı geçiyor insanların evi ve arabası kalmadı hatta şehir çok büyük hasar almış belki yok olmuş insanların kalacaklar yerleri yok sıcak bir yemeği dahi yok başlarına çaresine baksın devlete yük oluyorlar diyor.

Allah belanı versin senin. Afet yönetim uzmanıymış bir de.

Abi Hatay Antep halki birbirlerine Çok bagli ve iç içe yasayan aile insanlaridir. Suriyelilerin fazla kimsesi yoktur o bölgede. Sosyla medyadan yapilan çagirilar aile ve aile yakinlarina yapildi dogal olarak. Daha Kim bilir kimler kayip ve enkaz altinda. Gercekten cok kötü

Enkaz altında 20.000 nüfus olduğu söyleniyor hayal edemiyorum

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt