6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kahramanmaraş Pazarcıklıyım depremin merkez üssü ilk deprem olduğu anda telefon ile ulaşabildik yakın akrabalarımız da bir olumsuz haber yoktu. Memleketteki evimiz de yıkılmamıştı. Ancak genel olarak ilçede yıkım büyük özellikle eski binalar tamamen yıkılmış neredeyse nispeten yeni binalar daha dayanıklı olduğu için sanırım eski binalar kadar yıkıma ugramamış. Köylerden haber gelmiyor 90 üzeri köye sahip bir ilçe oralarda durumun kötü olduğunu tahmin etmek zor değil. Yine 2. depremin olduğu Elbistan da yıkım büyük ,Elbistan çoğu ilden büyük bir ilçedir 200 bine yakın nüfusu var. Maalesef orda da yıkım büyük yine köylerden tam haber alınamıyor. Yüzlerce köyü olan bir ilçe. Merkezin durumu da çok kötü ilk deprem üssü pazarciga çok yakın Maraş merkez ilk depremde büyük yıkıma uğramış. Gerçekten ailecek 2 gündür soktayız. Resmen marasın bir en güneyi Pazarcık ,bir de en kuzeyi Elbistan 9 saat ara ile iki cok büyük deprem yaşadı. Dünya da örneği var mıdır bilmiyorum? Maraş ve Hatay gerçekten çok kötü durumda. Allah yardımcımız olsun..

Seçim zamanı araçlarla son ses kulak patlatılıyor o tarz bişeyle nerde ve ne zaman dağıtım olacağı söylenebilir zaten internet telefon yok en mantıklı çözüm bu haberleşme için
Arama kurtarma çalışmaları varken son ses duyuru yapılması doğru olmaz, mevcut şartlarda da halkı böyle çağırmak ne kadar iyi durur tartışılır. İşin psikolojik boyutunu da bilmiyoruz, insanların kendine gelmesi de vakit alır.

Güncel durumda eksik olan iş makineleriydi onlar da yetişmedi gözüküyor.

Arama kurtarma çalışmalarına bir noktada son verip kepçelerle enkazlara girecekler, orada kullanırlar artık geç gelen destekleri.

Kahramanmaraş Pazarcıklıyım depremin merkez üssü ilk deprem olduğu anda telefon ile ulaşabildik yakın akrabalarımız da bir olumsuz haber yoktu. Memleketteki evimiz de yıkılmamıştı. Ancak genel olarak ilçede yıkım büyük özellikle eski binalar tamamen yıkılmış neredeyse nispeten yeni binalar daha dayanıklı olduğu için sanırım eski binalar kadar yıkıma ugramamış. Köylerden haber gelmiyor 90 üzeri köye sahip bir ilçe oralarda durumun kötü olduğunu tahmin etmek zor değil. Yine 2. depremin olduğu Elbistan da yıkım büyük ,Elbistan çoğu ilden büyük bir ilçedir 200 bine yakın nüfusu var. Maalesef orda da yıkım büyük yine köylerden tam haber alınamıyor. Yüzlerce köyü olan bir ilçe. Merkezin durumu da çok kötü ilk deprem üssü pazarciga çok yakın Maraş merkez ilk depremde büyük yıkıma uğramış. Gerçekten ailecek 2 gündür soktayız. Resmen marasın bir en güneyi Pazarcık ,bir de en kuzeyi Elbistan 9 saat ara ile iki cok büyük deprem yaşadı. Dünya da örneği var mıdır bilmiyorum? Maraş ve Hatay gerçekten çok kötü durumda. Allah yardımcımız olsun..
Çok geçmiş olsun, Allah yardımcınız olsun.

O küçük sayılır 7nin altında fay enerjisini tam atamıyor anladığım kadarıyla ciddi bölüm başka yere sevkediliyor.

39da olan 7.9 büyüklüğünde.
Naci hoca esasen Bingöl'ü işaret etti

Erzincan ve Bingöl arası dedi tehlikeli

KAF ve DAF'ın birleştiği nokta yani

Son düzenleme:
yeni çıkarılma videolarını gördüyseniz atınız

Allah yardımcınız olsun

Sahra hastanesi hala yokmuş bana gelen bilgi, izin verilmesi gerekiyormuş sanırım.

İsrail'in Ankara Büyükelçiliği:

8 Şubat itibarıyla tam teşekküllü bir sahra hastanesinin kurulması için gerekli ekipman ve görevli sağlık personelinin bölgeye ulaşması için de çalışmalar tamamlanmak üzeredir.

Erzincan’da 1939’da olmadı mı zaten?
39 oldu 67 oldu 92 oldu ,aynen Sakarya gibi Hatay gibi birden fazla fayın kesişim noktası sehirmis bunlar yani özetle buralara şehir kurulmaliymis çünkü tarih boyunca hep yıkılmış ve yokolmus Hatay'da Erzincan'da Sakarya'da

@burhancanterzii

1675798022273.webp

Erzincan’da 1939’da olmadı mı zaten?
Üstad o bölgede sürüyle fay var biri kırılıyor diğerine yük bindiriyor
bu kırılmayan fay herhalde ayrıca döngüsü kaç sene onuda bilmek lazım
istanbul fayının döngüsü 250 sene ortalama deniyor daha vaktine var gibi duruyor
en son büyük deprem 1894 yılında olmuş tabi doğa bu ne yapacağı belli olmuyor
bazı diğer depremler 250 seneyi 200 seneye veya daha aşağı çekebiliyor Allah hepimizin yardımcısı olsun
inşallah evimi satıp iki katlı bir binaya yerleşicem psikolojimizi bozdular

depremde 3.güne girilecek hatay'da ve bir çok yerde hala çalışma yapılamayan bir sürü alan var arkadaş bu nasıl bi organzisyon hala askeri sahaya süremiyor tamamen 3.günden sonra o insanları kurtaramazsın

Istanbulda yasayan insanlara şimdiden üzülüyorum.Orada olacak depremdede bunun 50 katini yasayacağiz.Zaten yillardir yüzümüz gülmüyor.Bir 20 sene daha gülmez.Bir nesil komple yok olduk.Bunu anlamiyor milyonlarca insan.
İnşaat Mühendisi olan ve aynı zamanda da akademik olarak yer alan arkadaşımın yorumuna göre İstanbul bitik durumda

En iyi kentsel dönüşüm uygulama alanlarından biri olarak örnek verdiği Kadıköy'de bile takriben 5-6 bin bina kaybı diyor

Her birinde 25 vefat olsa 125 bin civarında bir rakam yapıyor

39 ilçeyi düşünemiyorum

Son düzenleme:
Haliyle yıkım olmadığı için hiç bahsi geçmiyor ama, Kayseri'de de durum perişan. İnsanlar dün geceyi hep sokakta geçirdi ya da gidebildikleri köylerine vesaire gittiler. Tüm apartmanlar, şehir bomboştu. Ben de aracın içerisinde uyudum sabaha kadar ve yoğun bir kar yağışı vardı.

Yani yıkım olmasa bile, deprem buraları da çok fena sarsmış durumda. ve hala artçılar devam ediyor. Burada hissediyoruz. Artçılar bir şekilde olacak diyorlar zaten. Tek duamız bir ana deprem daha olmaması...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt