6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Depremin en kötü yanı herkes evde uyurken yaşanması oldu. İnsanların iş yerlerinde okullarında ya da genel olarak dışarda olduğu saatlerde olsaydı bu kadar büyük kayıplar verilmezdi. İnsanlar uyurken ne olduğunu bile anlayamadan kendilerini enkazın altında buldular..
Olabilecek tüm kötü şartların hepsi bir araya gelse bu kadar olurdu. Geçen de dedim tüm kış ayı sıcaklıklar o kadar yüksekti ki barajlar kuruyor soğuk yok kar yok denirken soğukların geldiği ilk dönem gecenin bir yarısı deprem oluyor gündüz olsaydı gerçekten %60-70 daha az kayıp olurdu hatta İzmir depremi hariç gündüz yaşanan bir deprem hatırlamıyorum.

C3036F9F-8D44-46F8-948F-5DA21655D17C.webp

İskenderun yangını sönmemiş. Ben demiştim petrol yangınına benziyor, rüzgar da var. Suyla sönme ihtimali yok

israil ve filistin'de deprem oldu diyorlar.

bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama son birkaç saatte çok kişinin kurtarıldı haberini görüyoruz sanki

İsrail’de deprem olmuş diyoslr abi bu nedir nasıl bir fay hattı bu

Bi enkaz için 7-8 kişi ve 1 vinç yeterli diyorlardı. 6 bine yakın enkaz olduğu düşünülürse 40-50 bin kişi yeterli gibi ama vinç sayısı kısıtlı işte
Kameraların çektiği enkazları baz alırsak 2 gündür hala aynı enkazlar ile uğraşıyorlar. Ben ulaşabildiklerini düşünmüyorum maalesef.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt