6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Para konusunda erzak konusunda sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Halkımız diğer ülkeler gönderiyor mesele bunun depremzedelere ulaşabilmesi, ne kadar ulaşabildiği. Burada ne kadar yazsak da oradaki insanların hali durumu hiçbir şeye fayda etmeyecek maalesef

Net bir soru soracağım.

Yıllardır toplanan deprem vergisinin herhangi deprem önleyici faaliyette kullanıldığına dair bir kanıt var mı?

Ben söyleyeyim 100 milyar civarı vergi toplandı bu konuda, o paralar hangi hesaplarda ve ne yapıldı bilen var mı?

Yoksa neyi tartışıyoruz burada biz?

20 yıldır devlet kör topal ayakta işte o paralarla. hala ekmek-su alabiliyosak en azından yarısı o vergilerle. gerçi mehmet şimşek yola gitti demiş de devletin cebine giren para sandığı ayakta tutuyor anca başka bişey değil.

şimdi erdoğan demiş ki hedefimiz 1 yılda 10 ilde toplu konut. o toplu konutlar deprem yönetmeliğine uygun olacak mı, kat sınırına uyacak mı, başında en usta mühendisler duracak-en modern teknikler kullanılacak mı cevap yok, biz dikecez yeni konutu sonraki depremde ayakta durursa durur, durmazsa bi daha yenisini yaparız.

devlet için devlet anlayışı, devamlılığın esası budur.

Net bir soru soracağım.

Yıllardır toplanan deprem vergisinin herhangi deprem önleyici faaliyette kullanıldığına dair bir kanıt var mı?

Ben söyleyeyim 100 milyar civarı vergi toplandı bu konuda, o paralar hangi hesaplarda ve ne yapıldı bilen var mı?

Yoksa neyi tartışıyoruz burada biz?
2011 yılında dönemin Maliye Bakanı Mehmet Şimşek açıkladı ya yol yaptık diye.
Yaptıkları yollar da ilk depremde kese kağıdı gibi yırtıldı.

yep yeni bir televizyon kanali kurulup:

1. sirf deprem konusunda uzmanlarin yer aldigi programlar yapilmali.

2. halk deprem agininda nasil hareket edecek, nerelere saklanacagi ögretilmeli.

3. ve bu cok dogru olur, ödenen bütün deprem vergilerinin kasasini güncelleyip insanlara ara ara aciklanmali.

Ey Alemlerin Rabbi olan Allahım

Ya Rabbi senden gelecek her türlü yardıma muhtacız

Sen kardeşlerimizi kurtar Allahım

Üzerlerindeki yükleri kaldır

Yollarını genişlet

Göğüslerini, nefeslerini aç

Azimlerini, gayretlerini arttır

Kurtarma ekiplerimizin işlerini kolay eyle

Onları ve bizleri koru Allahım

İçimizdeki ahlaksızlar ve beyinsizler yüzünden bizleri de cezalandırma

Yalvarıyoruz Allahım

Dualarımızı kabul eyle

Amin...
Dini bir tartışmaya girmek istemiyorum ama bunları gördükçe sormaktan geri kalamıyorum. Aldığım cevap sürekli takdir-i ilahi olunca kafayı yiyorum.

Bu mu İlahi Takdir? Bu mu mukadderat
1675859397742.webp

Kahramanmaraşta asker arkadaşımın komple sülalesi yok olmuş. 250 260 kişi toplam 6 yıkılan binanın altında. Bir tane bile yaşayan insan emaresi yok. Böyle bir felaket yaşanırken tabiki soracağız deprem vergisini , orduyu ve madencileri neden geç sürdünüz sahaya diye.

Soruyoruz diye 15 temmuz alçağı mı olacaz , hain mi diyecekler hiç umrumda değil.

Fay hattının ve kurutulmuş gölün üstüne havalimanı yapanlardan hesap sormayacaksak , kapatın kepenkleri.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt