6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Tv ler de halen 9.057 görünüyor dostum naaptın.
Birdenbire %33+ hoplattın rakamı. Haber kaynak neresidir merak ettim.

CNN gecti son dakika ama... umarim ben yaniliyorumdur.

Edit: ntv sitesine baktim orada da ayni rakam var, maalesef :(

Bir de olay su @Hakkı Yalın , dun oglen itibariyle "gercek" anlamdan basladilar ve konumlandilar kurtarma-ekipleri ki ekipmanlar hala eksik, o nedenle ancak ve ancak ulasiliyor gerek enkaz altindakilere gerekse vefat edenlerin naaslarina... Ben, uzgunum ama, hizli bir artis bekliyorum onumuzdeki saatlrde her iki acidan (kurtual ve vefat...) zira dedigim gibi ancak ulasiliyor cogu enkaza.

Vallahi Erdoğan'a "Allah seni başımızdan eksik etmesin" diyorlardı 7-8 saat önce. O yüzden sen yine de bizim milleti çok gözünde büyütme derim.
Celladına aşık bir kesim var zaten de azınlık artık eskisi gibi olacağını düşünmüyorum düşünmek istemiyorum. Ulan daha kötü ne yaşayabiliriz artık diye düşünüyorum bazen bitmiyor arkadaş bitmiyor. Ufak da olsa bu ülke için inancım var .

Buralara hep 15 subat gibi bahar gelir. Maalasef 5 - 6 gun daha soguk olacak. Tabi Maras filan farkli.

Abi içimiz parçalanıyor 3 gündür vallahi ne dayanacak yürek ne güç kaldı çok çok zor durum şu psikolojinin içinde olmak. Allah başta depremzedelere olmak üzere hepimize büyük güç ve sabır versin kolay değil yıllar yıllar boyu bu trajediye yönetebilmek

Abi içimiz parçalanıyor 3 gündür vallahi ne dayanacak yürek ne güç kaldı çok çok zor durum şu psikolojinin içinde olmak. Allah başta depremzedelere olmak üzere hepimize büyük güç ve sabır versin kolay değil yıllar yıllar boyu bu trajediye yönetebilmek

99 depremi bende, lise donemimde, 4-5 sene surdu travmasi ki depremden etkilenmis biri degildim yani orada degildim... Uzaktan haber ile, sonra sinifimiza gelmis bazi depremzede arkadaslar ile.. Cok zor... Hele ki depremi yasamis insanlar icin cok cok daha uzun bir sure bu :(

CNN: sessizlik istendi diyor...

Abi su kameraman ve haberci neden icine icine giriyor kurtarma ekiplerinin ya ? Bu nasil bir sacmaliktir..

Sabahda aynısı. Çok dar alanda çalışıyor ekip, kameraman arkadaşım görüntü almaya çalışıyor diyor. Kim napsın senin yakın görüntünü defol git. İçine içine giriyorlar. Haber sitesinde x kişi kurtulurken sırf bizim ekip ordaydı tarzı başlık okudum. Kimin umrunda? Sidik yarışı mı bu.

Celladına aşık bir kesim var zaten de azınlık artık eskisi gibi olacağını düşünmüyorum düşünmek istemiyorum. Ulan daha kötü ne yaşayabiliriz artık diye düşünüyorum bazen bitmiyor arkadaş bitmiyor. Ufak da olsa bu ülke için inancım var .
Azınlık falan değiller renktaş. Altılı masanın adayı kazanır kazanmasına ama yine tekil bakarsak en fazla oy alan parti AKP olacaktır. Ülke şu leş haldeyken bile 6 parti bir araya gelip anca yenebiliyorsun adamı. Benim bu ülkenin insanına hiç inancım yok. Çünkü insanların Erdoğan'ın karşısındaki adaya oy verecek olma sebepleri artık AKP ve ülke o kadar kötü durumda ki yandaşlar bile artık ekonomik olarak ayrıcalık alamıyorlar. Eşine dostuna sırf AKP Bayrampaşa İlçe Başkanlığı'na üyesin diye iş bulamıyorsun. Artık sırf AKP'lisin diye cebin dolmuyor. AKP artık yandaşlarını bile doyuramıyor. Çok zenginler çok daha fazla zengin oldu. Ama orta durumdakiler zengin olamıyor artık. Çünkü AKP ülkenin kasasını tamamen boşalttı. Yoksa insanlar yine bu kadar şeye rağmen yine Erdoğan'a oy verirdi. Sırf ceplerine para girmiyor diye Erdoğan'ın karşısındaki adaya verecekler. Başka bir şey değil. O yüzden ben bu ülke insanına olan umudumu uzun seneler önce kaybettim. Seçimde en çok bu 10 ilin sonuçlarını merak ediyorum. Ama biliyorum ki Hatay'da minimum %40, Adıyaman ve Kahramanmaraş'ta minimum %70 oy alacaklar.

CNN gecti son dakika ama... umarim ben yaniliyorumdur.

Edit: ntv sitesine baktim orada da ayni rakam var, maalesef :(

Bir de olay su @Hakkı Yalın , dun oglen itibariyle "gercek" anlamdan basladilar ve konumlandilar kurtarma-ekipleri ki ekipmanlar hala eksik, o nedenle ancak ve ancak ulasiliyor gerek enkaz altindakilere gerekse vefat edenlerin naaslarina... Ben, uzgunum ama, hizli bir artis bekliyorum onumuzdeki saatlrde her iki acidan (kurtual ve vefat...) zira dedigim gibi ancak ulasiliyor cogu enkaza.
Editle eklediğin konu benimde aklıma geldi özel bir mesaj yazacaktım bu konuda, sen olayı halletmişsin hemen.

Tamamen haklısın kurtarma veya enkaz kaldırma hızlandığı için rakam değişikliği de hız kazanmış oluyor doğru orantılı olarak.

Ülkedeki en kaliteli arama kurtarma uzmanlarından Nasuh Mahruki'nin görevden uzaklaştırılma hikayesi:

Sabahda aynısı. Çok dar alanda çalışıyor ekip, kameraman arkadaşım görüntü almaya çalışıyor diyor. Kim napsın senin yakın görüntünü defol git. İçine içine giriyorlar. Haber sitesinde x kişi kurtulurken sırf bizim ekip ordaydı tarzı başlık okudum. Kimin umrunda? Sidik yarışı mı bu.

Pislik ve irinler iste. Anliyorum bilgi akisi da onemli ama bunun bir limiti olmali hem etik hem de teknik acidan. Birak adamlar isini yapsin. Adamlar da iyi niyetli sorularini cevapliyor... Asagida insanlar can cekisiyor belki son anlarini yasiyorlar ... Neyse.. Uzaktan kiziyoruz istre kendi kendimize.

Ölüm sayısını düşünmek bile istemiyorum, yüzyıllar sonra bile hatırlanacak bir felaket yaşadık

CNN: sessizlik istendi diyor...

Abi su kameraman ve haberci neden icine icine giriyor kurtarma ekiplerinin ya ? Bu nasil bir sacmaliktir..
Çünkü "Bir vatandaşımız daha enkazdan çıktı" diyecekler ve üstüne "Bakın görün işte arama kurtarma işlemleri son hızda mükemmel bir şekilde devam ediyor. İlk saatlerde sıkıntı oldu ama devlet her yere ulaştı ve şu anda her şey yolunda." diyebilmek için. O görüntüler olmadan "Erdoğan depremden zaferle çıktı" haberlerini nasıl yapacaklar? Sonra Ahmet Hakan gibiler nasıl "Genelde her yerde çalışmalar çok iyi ilerliyor. Enkazların hepsinde çalışma var. Ufak tefek şeyler var ama fasa fiso." diyebilecek?

99 depreminde eskiden teknoloji bu kadar ileri değildi ne sosyal medya ne de insanların canlı yayınları vardı sadece televizyondan son durumları öğrenebiliyorduk ben depremi sabah saatlerinde öğrenmiştim hatta çok yakınımdan biri direk depremin merkezi Gölcük'teydi. Ne kadar ararsan ara hatlar düşmüyordu tam bir kaos vardı.

Her dönem depremin sıkıntısı farklı oluyor fakat bu depremde en güçlü olunan nokta internetti twitter resmen bilgi paylaşım noktaysıydı yapılan sosyal medya kısıtlamasını kesinlikle kabul etmiyorum telefon hatlarının doğru düzgün çekmediği ortamda en azından insanlar internet aracılığıyla organizasyonu kurmuş sen orayı engelliyorsun yaklaşık 10 saati aşkın insanların iletişimin en güçlü olduğu yeri kapatıyorsun zaten ilk 24 saat gerekli destek sağlanmadı 10 saatte yaşamların olduğu adreslerin döndüğü yeri kapatıyorsun gerçekten diyecek bir şey bulamıyorum.

Ülkedeki en kaliteli arama kurtarma uzmanlarından Nasuh Mahruki'nin görevden uzaklaştırılma hikayesi:

Siyasete soyunmak için rengini belli etmeye kalktı, ama kantarın topuzunu kaçırıp, sakal/bıyık dahil herkesin tepkisini çekecek durumlara soktu kendini.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt