6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
doğrudur kandilli de gaziantep diye bilgi vermişti dakikalar sonra.

6 Şubat 2023'te, merkez üssü Gaziantep'in Şehitkamil ilçesi olan 7,8 Mw (± 0,1) büyüklüğünde ve 9 saat sonrasında, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesi olan 7,5 Mw  büyüklüğünde iki deprem meydana geldi.

Evet doğru ilk açıklama Antep Nurdağı diye geçmişti yanlışım yoksa

Sonra Maraş pazarcık dendi

Yüzlerce var belki böyle. O kadar çok var ki ne kadar korkunç olursa olsun hissizleşiyor insan. İlk paylaşıldığında yaşlar akan gözler artık sadece donuklaşmaya başladı.

Üzerine tonla kitap yazılacak bu çaresizliğin. Yıllarca psikolojik yıkımı atlatılamayacak.

Adana-Hatay arasında kırılmamış bir fay hattının daha olduğunu ve bunun da ne zaman kıralacağının belli olmadığını söylüyor Prof.'s.
Bir müstakil ev şart oldu gibi.
Onu Naci hoca da söyledi

Ölüdeniz fay hattının devamı dedi onun için

Ama ikinci etapta bekliyorum dedi

İlk etapta Erzincan Bingöl arası çok tehlikeli dedi

Orada bir hareket bekliyorum dedi

Hoca dedi de kim takıyor ki gerçi

Sonra kader fıtrat vesaire...

Adana-Hatay arasında kırılmamış bir fay hattının daha olduğunu ve bunun da ne zaman kıralacağının belli olmadığını söylüyor Prof.'s.
Bir müstakil ev şart oldu gibi.
5 sene 10 sene demislerdi. Tabi 15 de olabilir 20 de bilemeyiz. Saatli bomba gibi işte. Patlayacak ama ne zaman bilmiyorsun.

bence adana,hatay,antep üzerindeki evler tamamen tek kat ve sağlam yapıda olmalı artık.baska caresi yok ilerdeki depremlere karsın.

Bence ülkedeki her binaya deprem izolatörü şartı konulmalı

Hem binayı yıkmadan da yapılabilmesi ciddi avantaj sağlar

Gerek maliyet gerekse de zaman açısından çok büyük avantaj sağlar

Tabi işin uzmanlarına da sormak lazım

Bir de yanlışım yoksa Japonya'daki binalarda standart bir uygulama olması gerek bunun

Bu arkadaşın kanalını takip ediyordum güzel bir kardeşimizdi. Maraşlıydı inşallah maç sonrası memleketine gitmemiştir.Youtube kanalından bir şeyde yazmamış o günden beri.

müteahhitler'in içi yanacak ama şu düzene geçilmeli artık, kentsel dönüşüm diye diye apartman mezarlığı oldu Türkiye.

MO331Foto-1024x645.jpg

dünya basini depremin 7.7 degil 7.8 diye acikliyor, arada dünyalar kadar fark var, cok siddetli :(

Bütün dünya Türkiye’ye yardım ediyor ancak Bizim yardımımız maddi ve manevi özel olacak çünkü biz aynı soydanız.

Herkesin maaşından sembolik olarak bağışlar yapacağız. Türk halkı biz sizin yanınızdayız.

— Kırgızistan Milletvekili Nurzhigit Kadirbekov

müteahhitler'in içi yanacak ama şu düzene geçilmeli artık, kentsel dönüşüm diye diye apartman mezarlığı oldu Türkiye.

MO331Foto-1024x645.jpg
müteahhitler: şuraya bak ya 500 ailenin yaşayacağı alanı 3 aile kaplamış!!!

Elin Çinlileri bile bana geçmiş olsun telkininde bulunurken sizin başkan tam bir Amerikan piyonu. nasıl onu başa getirebiliyorsunuz diye hesap soruyor. gel bunu Anadolu irfanına anlat diyemedim.

he çin yönetimi çok mu masum değil ama en azından adamlar onbinlerce km öteden görebiliyor. bizimkilerin gözü önünde olanlardan haberi yok.

antifener

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt