6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Görmedim dostum çağrı alarmları gelmiyor hatta alarmlar hiç gelmiyor.
Mesele sadece emasya ise, zamanında emasya maskesi kullanarak sokaklarda askeri gövde gösterileri ile TSK kamuoyunu disiplinize, terbiye etme ve sindirme politikalarına alet edildi. ve artniyet için kullananların çakma gerekçesi olan emasya ellerinden alınmak zorunda kalındı.
Hukuksuzluklar için hukuki zemin uygulaması idi emasya denilen olay.

Asıl mesele askerin kışladan hangi şartlarda çıkarılabileceği prosedürünün HUKUKİ ve her iki taraf içinde mağduriyet yaratan olayın çözümüne yönelik olması için işler yapılmasıdır.
Bugün OHAL yasası devreye girdiğinde işler daha hukuki ve anayasa/kanun çakışmaları yaratmadan çözümler üretilebilecektir.
Sokaklardaki asayişlerden, askerlerin altyapı ve gerektiğinde istihkam faaliyetleri gibi LEGAL AMAÇLAR için kullanılabilmesinin de önü açılarak daha etkin çalışmalar başlayabilir fikrindeyim.
Başka amaçlar için kullanılmasından korkuluyorsa tamamen kaldırmazsın sadece afet hallerinde kullanılabilir diye revize edersin ya da yeni bir protokol devreye sokarsın afetle ilgili.

Mesele sadece Emasya da değil aslında, daha hızlı hareket edebilmeleri için böyle bir protokol gereğinden bahsettim,askerin sahaya sürülmesi niye gecikti onu sorguluyorum burda. Orduya gerek yok falan da denmesin hiç msb nin açıklamasına göre şu an sahada 7500 asker var.Bu sayı ve daha fazlası en başından beri niye görevlendirilmedi, askeri kaynaklar, önceki mesajımda yazdığım gibi sahra mutfakları vs.niye kullanılmadi onu sorguluyorum.Sen sadece Emasya üzerinden gitmişsin.

Şimdi sanırım cevap gelmeyecek, azıcık yorum yapayım bari.

Muhtemelen @Gökhan Sancak kardeşimin dediği gibi google ladı bi önce nerelerde var dedi, sonuçlara baktı, Erzincanda 1 Malatya da 2 Kıbrısta 3 olmak üzere 6 tabur asker var dedi en yakın. Dedi emir verilmiş olsa sabah 8de en uzak Kıbrıstakiler dahil 6 tabur asker deprem bölgesine girmiş olurdu, hem de daha 4. saat içinde.

En iyisi ben susayım, o soruyu görmezden geleyim dedi.

Klasik AQPartilisi. Hiç şaşmaz, işine gelmiyosa yok hükmündedir, herhangi bir olgu, olay, kanıt, düşünce, fikir, sorgu yada kişi vs vs vs.

Soru şuydu, konu bütünlüğü açısından.
İstihkam taburları nedir, ne işe yarar, nerelerde var?
Rica etsem buna bi cevap alabilir miyim?

4. Gün Ben Hatay’da bıraktığım ekibimle 2 saat içinde 3 kez zor görüşebildim. Telefon operatörleri ! Ne diyeceğimi bilmiyorum artık!

Haluk Levent

İstihkam taburlari yada bolukleri askeriyedeki tüm inşaat işlerinden sorumludur genelde erleride eğitimli olur başlarında da eğitimli subaylar mühendis askerler olur tüm tugay ve alaylarda yok.bildigim kadarıyla belli tugay veya alaylarda mevcut ama ilkgunden sahaya gonderilmemeleri yanlış bencede
Katılıyorum

Hatta yanında muhaberat birlikleri ile birlikte lojistik taburları çıkmalıydı

En azından vatandaşın morali daha yüksek olurdu

Ayrıca seyyar mutfaklar çadırlar kurulurdu ilk günden

Geç kalındı geççç

Son düzenleme:
Deprem bölgesindeki Haluk Levent'ten çağrı: Bölgeye kimse gönüllü gelmesin, yarardan çok zararı olabiliyor.

Futbol A Takımı oyuncularımız Yunus Akgün, Emin Bayram ve Nicolo Zaniolo, Nef Stadyumu Yardım Merkezi'ndeki çalışmalarımıza destek verdi.

1675948013375.webp

Katılıyorum

Hatta yanında muhaberat birlikleri ile birlikte lojistik taburları çıkmalıydı

En azından vatandaşın morali daha yüksek olurdu

Ayrıca seyyar mutfaklar çadırlar kurulurdu ilk günden

Geç kalındı geççç

ALP-L29 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
Hatay aslında askeri kuvvet olarak güçlü illerimizin başında geliyor. O bölgede 6 bine yakın uzman askerimiz var günü birlik sınır geçişleri ya da belli bir süre operasyona giden askerlerimiz genelde bu bölgeden hareket ediyorlar. Aldıkları eğitim büyük saygı gerektiren eğitim sırtlarında 50 kg ağırlıkla ellerinde silahlarla dağlara ya da sınır dışına operasyona gidiyorlar zorlu eğitimden geçiyorlar. Neden depremden 1 saat sonra gereken talimatların gelmediğini anlamıyorum. Ekipman sıkıntısı olabilir bunların bir kısmı çevre illerden helikopterle de sağlanabilirdi en kötü ilk saatlerde yüzeye yakın insanlar çok daha çabuk kurtarılabilirdi. Diyecek çok şey var ama gerçekten geç kalındı.

Dün Malatya da 5. Kattaki evime girdim oğluma eşya aldım. Muhtemelen ikinci depremde evde olsak sakin kalamazdık çatlamayan duvar yok kırılmayan eşya yok. 21 saat uyanık kalıp 17 saat araba kullanıp yardımcı olmaya çalıştım ama bu şehirlerin yerinin değişmesi lazım durum içler acısı.

Ben geçen muhalife de dedim misal. Bundan sonra gelecek olan onlarsa böyle büyük felaketler için proje ve planları ne açıkçası bilmek isterim. Onlar da bir bu kadar hazırlıksızsa vah ülkemin haline.

Benim derdim de insan ama kendi çıkarım değil. Yani bana kim ne verirse kısmı umurumda değil. İzmir ve İstanbul için misal o tek ev, iki kat sistemi nüfustan dolayı zor ama bu beldeler için gayet mümkün. Belki de konteyner tarzı olmalı. Bu işin uzmanı olmadığım için detaylı ahkam kesmek istemiyorum ama aynı zemine yeni inşa dikmeyi düşünüyoruz demek, uzman görüşlere de bakıldığında hatalı. Hata üstüne hata yapılıyor. Gerekli müdahaleler şimdiden yapılsın ki tekrarı olursa üzülmeyelim. İlk iki gün gerçekten çok üzüldüm. Şu an ise beynim duruk. Hiçbir şey anlamıyorum ve donuk hissediyorum. O insanları düşünün bir de ya. Hükümetler değişir gider bu acılar baki kalacak. Bırakın artık avukatlıklarını...Vallahi belki de ihtiyacımız olan şey artık parti değil de her alanda (ekonomi, bilim, eğitim, adalet hatta din vs gibi ) uzman, profesör ve profesyonel insanlar, böyle kurumlar. Her birimin kendine ait oluşturduğu kabineler. Cehalet ile savaşmak daha zor çünkü. Belki o zaman böyle şeyler de yaşamayız, yaşasak bile daha az kaybımız olur.

Dün Malatya da 5. Kattaki evime girdim oğluma eşya aldım. Muhtemelen ikinci depremde evde olsak sakin kalamazdık çatlamayan duvar yok kırılmayan eşya yok. 21 saat uyanık kalıp 17 saat araba kullanıp yardımcı olmaya çalıştım ama bu şehirlerin yerinin değişmesi lazım durum içler acısı.
Tekrardan geçmiş olsun.

Büyük geçmiş olsun Hekim'cim

Geçmiş olsun hocam.

geçmiş olsun kardeşim.

@aa_spor
Trabzonspor, takım otobüsü ile bu akşam Malatya'dan 40 depremzedeyi Trabzon'a getirerek kentte uygun yerlere yerleştirilecek.

Kulüp ayrıca depremden etkilenen 55 çocuğu da Trabzonspor Kadir Özcan Gençlik Geliştirme Merkezi ve Özkan Sümer Futbol Akademisi'nde konuk edecek.

1675948399669.webp

Allah yardımcınız olsun gerçekten.
Çok zor. Ailenize ve size geçmiş olsun diyorum. Umarım bu zorlu günleri de atlatırsınız.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt