Berkay Kandemir
Büyük Kaptan
- 25 Mart 2018
- 22.938
- 17.314
- 1.838
Başka amaçlar için kullanılmasından korkuluyorsa tamamen kaldırmazsın sadece afet hallerinde kullanılabilir diye revize edersin ya da yeni bir protokol devreye sokarsın afetle ilgili.Görmedim dostum çağrı alarmları gelmiyor hatta alarmlar hiç gelmiyor.
Mesele sadece emasya ise, zamanında emasya maskesi kullanarak sokaklarda askeri gövde gösterileri ile TSK kamuoyunu disiplinize, terbiye etme ve sindirme politikalarına alet edildi. ve artniyet için kullananların çakma gerekçesi olan emasya ellerinden alınmak zorunda kalındı.
Hukuksuzluklar için hukuki zemin uygulaması idi emasya denilen olay.
Asıl mesele askerin kışladan hangi şartlarda çıkarılabileceği prosedürünün HUKUKİ ve her iki taraf içinde mağduriyet yaratan olayın çözümüne yönelik olması için işler yapılmasıdır.
Bugün OHAL yasası devreye girdiğinde işler daha hukuki ve anayasa/kanun çakışmaları yaratmadan çözümler üretilebilecektir.
Sokaklardaki asayişlerden, askerlerin altyapı ve gerektiğinde istihkam faaliyetleri gibi LEGAL AMAÇLAR için kullanılabilmesinin de önü açılarak daha etkin çalışmalar başlayabilir fikrindeyim.
Mesele sadece Emasya da değil aslında, daha hızlı hareket edebilmeleri için böyle bir protokol gereğinden bahsettim,askerin sahaya sürülmesi niye gecikti onu sorguluyorum burda. Orduya gerek yok falan da denmesin hiç msb nin açıklamasına göre şu an sahada 7500 asker var.Bu sayı ve daha fazlası en başından beri niye görevlendirilmedi, askeri kaynaklar, önceki mesajımda yazdığım gibi sahra mutfakları vs.niye kullanılmadi onu sorguluyorum.Sen sadece Emasya üzerinden gitmişsin.