Arif Çelik
Hocaların Hocası
- 18 Temmuz 2014
- 50.619
- 29.088
- 2.993
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
1 gün önce devreye girdiği doğru ama darbe girişimi sonrası kaldırıldı, yürürlükte değil.EMASYA, 15 Temmuz'dan bir gün önce devreye girmişti yanlış hatırlamıyorsam. Şuan yürürlükte yani. Bu beceriksizliğin protokolle alakası yok.
İzmir'de en yumuşak zemine sahip bölgelerden biri Bayraklıdır fakat o bölge gökdelenlere sahip gereken önem verilirse 2 kat yerine 50 kat yapsan da yıkılmaz. Şu an ülkede en tehlikeli binalar genel de 30 yaş ve yukarısındaki binalar 99 depreminden sonra deprem yönetmelikleri, denetimler, projeler her şey değişti çok iyi olmasa da denetim mekanizması oluştu. Bu depremde yıkılan yeni bina sayısı %10-15 arasıdır zaten bunlar araştırılacaktır hata varsa gereken cezalar verilecektir ama 30-40-50 yıl önce yapılan binalar büyük soru işareti gerek o dönem denetmeler gerekse müteahhitlerin işin ciddiyetinde olmamasından dolayı yıkım genelde bu binalarda fazla oluyor. O dönem denetlemeler formalite gereği olunca deniz kumundan tutun eksik demir kullanan tonla müteahhit vardı.
Yakın zamanda tanıdığımızın oturduğu bir apartmanda 2. katta olan biri banyoyu 20 cm genişletmek için duvarı yıkacağını sanıyordu sonradan kolon olduğunu öğrenmiş eğitim seviyesi olarak kolon-kiriş-duvarın kısacası taşıyıcı sistem parçalarının da eğitim olarak en azından öğretilmesi lazım.
www.instagram.com
Adamlar yanarak feci şekilde can vermiş, raporlara nasıl geçtiği kimin umrunda sende ya. Resmi rakamlar daha yüksek olunca binalar artık daha mı sağlıklı yapılacak? Fay hattı üzeri yüksek binalar yıkılıp 2-3 katlı mı yapılacak?!
Vardır kesinlikle diye varsayımsal bir yaklaşım olabilir mi, somut yasayı, protokolü göster diyorum, olmayan şeyi vardır oralarda bir yerlerde diyenle tartışmayı daha fazla devam ettiremeyeceğim kusura bakma.Vardır, kesinlikle vardır.
Ama genelde herkes eskisinin faaliyetlerinn benzerinin beklentisi içinde olduğundan ana fikri kaçırır.
Mesela eskisinde konu askeri kışladan çıkarmak üzerine amaçlanmıştır.
Yenisi ise askerin özel durumlarda nasıl kullanılacağını ön plana çıkarır.
Yeni yasa konusu içinde askerin çıkış prosedürü açıkça yazılmadığı için YOK ZANNEDİLİR. Ama detaylarda çıkış prodürü şartlarının değiştirilerek düzenlendiği farkedilir. Askerin elini kolunu bağlayan kışlaya hapseden yasayı kimse istemez.
Sende parti tutana da laf edersin, tutmayana da edersin. Şu na kısaca seninle aynı partiyi tutup aynı şekilde düşünmek zorunda diye.ne demezsin!!
3 gündür sesi çıkmayan meral mommy ye övgü mü düzseydik?Sende parti tutana da laf edersin, tutmayana da edersin. Şu na kısaca seninle aynı partiyi tutup aynı şekilde düşünmek zorunda diye.
Tamam3 gündür sesi çıkmayan meral mommy ye övgü mü düzseydik?
Buna bile bir şeyler bulmuşlar.Depremzedelere yardımlar, vergi indirimine konu olacak
AFAD ve Kızılay'a yapılan bağışları kapsıyor
Acil ve Afet Yönetimi (AFAD) Başkanlığı koordinasyonunda yapılan bağış ve yardımlar, vergi indirimine konu edilebilecek.
Gelir İdaresi Başkanlığı, deprem nedeniyle yapılan bağış ve yardımların vergi mevzuatı karşısındaki durumuna ilişkin açıklamada bulundu.
Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremler sonrası genel hayatı olumsuz etkileyen şartların ortadan kaldırılması ve afetzedelerin acil ihtiyaçlarının karşılanması için gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerince bağış ve yardımlar yapıldığına işaret edilen açıklamada, Gelir Vergisi Kanunu'nun 89. ve Kurumlar Vergisi Kanunu'nun 10. maddeleri hükmü uyarınca, cumhurbaşkanınca başlatılan yardım kampanyalarına makbuz karşılığı yapılan ayni veya nakdi bağışların tamamının ilgili yıl vergi matrahlarının tespitinde indirim olarak dikkate alınabildiği anımsatıldı.
3 Şubat 2021'de yayımlanan 3483 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı gereğince, bu tarihten itibaren Türkiye'de meydana gelebilecek depremler sonrası zarar gören afetzedeler için Acil ve Afet Yönetimi (AFAD) Başkanlığı koordinasyonunda yardım kampanyaları yürütüldüğüne yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Bu kapsamda, Kahramanmaraş merkezli depremler için AFAD Başkanlığı koordinasyonunda yardım kampanyası başlatılmıştır. Ayrıca Gelir ve Kurumlar Vergisi Kanunu hükümleri uyarınca, Türkiye Kızılay Derneği'ne yapılan nakdi bağışların tamamı da vergi matrahından indirilebilmektedir.
Depremlerden etkilenen afetzedeler için AFAD Başkanlığınca ilan edilen hesaplara yapılan nakdi bağış ve yardımların tamamı gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerince indirim konusu yapılabilecektir. Aynı şekilde, Türk Kızılay tarafından ilan edilen hesaplara yapılan nakdi bağışların tamamı da indirime konu edilebilecektir. Bağışların indirilebilmesi için ödemeye ilişkin banka dekontları yeterli olacaktır.
Depremler sonrası genel hayatı olumsuz etkileyen şartların ortadan kaldırılması için gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerince, işletmelerinde mevcut olan ya da dışarıdan temin edilen ihtiyaç malzemeleri de ayni olarak bağışlanabilmektedir. Ayni bağışlar; AFAD Başkanlığının kendisine yapılabileceği gibi AFAD'ın yönlendirdiği kamu kurum ve kuruluşlarına da yapılabilecektir. Bu kapsamda yapılan ayni bağışların tamamı, bağışa konu malların içeriğine ve ilgili kurumlarca teslim alındığına ilişkin belge düzenlenmesi kaydıyla indirim konusu yapılabilecektir. Yine söz konusu kapsamda yapılan bağış ve yardımlarda KDV hesaplanmayacak ve bağışa konu mallara ilişkin yüklenilen KDV'ler de işletmeler tarafından indirim konusu yapılabilecektir."
(AA)
İşte misal artık bunlar olmamalı.
Akrabalık sistemine son!
O da afada veriyor dediler paralarıBuna bile bir şeyler bulmuşlar.
AHBAP'a bağış yapın arkadaşlar. Haluk Levent AFAD'ın başındakilerden daha samimi ve güvenilir.
Geçmiş olsun üstadım...Dün Malatya da 5. Kattaki evime girdim oğluma eşya aldım. Muhtemelen ikinci depremde evde olsak sakin kalamazdık çatlamayan duvar yok kırılmayan eşya yok. 21 saat uyanık kalıp 17 saat araba kullanıp yardımcı olmaya çalıştım ama bu şehirlerin yerinin değişmesi lazım durum içler acısı.