www.instagram.com
Şöyle bir sistem var, aslında yapılmış ve mümkün. Demek ki bunlar istendi mi oluyor. Yüksek katlılara çok karşı olsam da bu şekilde olursa dediğiniz gibi belki de imkan var. O binaların boşaltılması gerek.
İzmir balçık gibi bir zemine sahip genelen. Naci hoca da bunu dedi ve on üç tane fay hattı geçen bir il. Buna göre dizayn etmenin kolay olmadığının farkında olsam da sağlam binanın hayat kurtaracağını biliyoruz ve hepimizin arzusu bunu hayata geçirmeleri. Geçen Hatay başkanının ifadelerini dinledim, her şey hazır ama hükümet ile olan siyasi husumet bunlara imkan vermiyor. Buna artık bir son verilmesi lazım. Hepimiz birsek, aynı gemideysek bunlar ne? Daha çok örnek olmaları gerektiği düşünüyorum ve başlıca görevleri de zaten halkın can ve mal güvenliğini sağlamak. Kim gelirse gelsin, bu ilkeyi kim çiğnerse bence hesap sorulmalı. A parti B partiymiş beni bağlamaz. On ilin nüfusu ne kadar toplamda bir İstanbula denk belki bir iki tık üstüdür. Yarın öbür gün Allah korusun orada olsa biz ne yaparız bu yetersiz ekipmanla. O yüzden bir an önce hasar tespiti, eski binalar boşaltılmalı, yeni yaptıkları bina yerleri ihtiyaca göre şehirleştirilerek insanlar mağdur edilmemeli. Bunları demek kötü bir şey değil. Bunları yapsalardı ya da yaparlarsa onlara artı bile yazar. Bu mu düşmanlık....