6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Şuan depremin acıları taze , herkes yardım etme derdinde can kurtarılıyor ama deprem sonrası o bölgede çok ciddi piskolojik destek verilmesi bunun şimdiden planlanması lazım. Depremden etkilenen insanların kısa zamanda sosyal hayatlarına devam etmesi konusunda çalışmalar yapılmalı.

Zor bir program olur ama başarılırsa deprem sonrası yapılan en iyi şey olur. Bu insanların crush sendromunu hissettirmeden girdaptan çıkarmalıyız.

Yemin ederim dayanamadım artık demirtaşın yayınını izlerken benimde boşaldı gözyaşlarım .

Adam Hatay'ın en sevilen adamı falan büyük ihtimalle. İstanbul'da yaşayan Antakyalı bir tanıdığım var. Ailesi mesela koyu AKP'li. Şimdi her şeyini kaybettiler tabii. Hala öyleler mi bilmiyorum. Ama "Doktor çok iyi. Doktor olmasa CHP orada asla kazanamaz. O şehir doktordan başka kimseye de oy vermez CHP'den" diyorlardı. İşte yapacak bir şey yok cidden. Bazı şehirler aşırı cehalet dolu.

Hocam bu yanlış bir bakış açısı. Tavşancıl Belde Belediye Başkanı rahmetli Salih Gün babasıyla bile papaz olmuş imar yüzünden ama 99 depreminde aldığı kararlar belki yüzlerce kişinin hayatını kurtardı. Adamın arkasından hala onun yüzünden burası gelişmedi diyen dayılar var. Eğer bizim gibi bir ülkedeysen çok sevilmek doğru adam olduğun, işini doğru yaptığın anlamına gelmiyor.

2009'dan beri Belediye Başkanı olan bir adam şu faciadan sonra bazı soruların muhatabı olmalı, olmak zorunda. O yıkılan binalara nasıl izin verildi, verildiyse siz mi verdiniz, denetimi nasıl yapıldı? Ama suçu vardır ama yoktur ama kimse peşinen masum değil.

Şu an vatandaş öfkeli. Gidip te yine her şeye rağmen "Bizi kurtarsa kurtarsa Erdoğan kurtarır" diyerek ona oy verirseniz bu öfke çok ağır biçimde size yönelecek. Artık insanlar öyle bir raddeye geldi ki nolur insanlara "Biz size yardım ettik. Bir de yardım ettik diye, sizi savunduk diye sizin oy verdiğiniz sevgili başkanınızdan laf yedik, şerefsiz olduk, ondan önce sürtük olduk. Onlar yokken bir bir şeyler yaptık. Sizi biz düşündük. Ama siz yine ona oy verdiniz. Size yaptığımız yardımlar da haram olsun. Siz akıllanmazsınız. Tüm Türkiye'nin geleceğini çaldınız" dedirtmeyin. İnsanlar patlamak üzere çünkü. Tam iç savaşlık psikolojide insanlar. Böyle şeyler yaşadıktan sonra geçmişte böyle felaketler yaşanan yerlerde olduğu gibi yine gidip şu adama oy verirseniz sizin de ben kafanızı. Şu hale bak. Kadın ne hale gelmiş. Umarım görür insanlar şunları. Allah ya sizin belasını versin ya da benim belamı versin ki artık millete yaptığınız şu zulme tanık olmayayım artık.

Yanlış anlamayın da Hatayspor başkanıyken belliydi bu adamın ne olduğu.

Çıkmış 1000 kişiye mezar olan yeri yapanı savunuyor.

Olayı deprem çok büyük kurtulmak imkansızdıya getirmeye başlayanlara kesinlikle izin verilmemeli.
2009-2014 arası Antakya, 2014'ten günümüze Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ciddi bir sorumluluğu var. Kendisi de soruşturma geçirmeli öncelikli işler halledildikten sonra. Ruhsat ve yapı kontrol birimleriyle beraber.

Şuan depremin acıları taze , herkes yardım etme derdinde can kurtarılıyor ama deprem sonrası o bölgede çok ciddi piskolojik destek verilmesi bunun şimdiden planlanması lazım. Depremden etkilenen insanların kısa zamanda sosyal hayatlarına devam etmesi konusunda çalışmalar yapılmalı.

Zor bir program olur ama başarılırsa deprem sonrası yapılan en iyi şey olur. Bu insanların crush sendromunu hissettirmeden girdaptan çıkarmalıyız.
Aynisni yanlis bilmiyorsam 99 depreminden sonra da dediler. Degisen ne oldu? Hep aynisini devam . Insan hayatlari üzerinden Para kazaniyorlar

kötü binalar yapılmasının diğer bir nedeni de bütün hükümetlerin özellikle de şimdikinin konutları birer yatırım aracı olarak insanlara özendirmesi oldu.

Uyumadan yardim etmeye devam ediyor

1676028820648.webp

Simdi cok bina yikilda ama bunlarin kaci 1. depremden sonra kaci 2. depremden sonra yikildi diye bir haber bir bilgi var mi? Bir umut cogu bina ikinci depremden sonra yikildiysa belki göcükler bostur diye düsünüyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt