6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Valla manyak oldum şu son iki saatte okuduklarımdan. Kimin eli kimin neresinde belli değil. Haarpçılar yağmacılar rezidansçılar tırcılar halukçular afadçılar volkancılar barajcılar kahin dinciler ingiliz uşakçılar hepsi birbirine girdi
Biraz öyle oldu konudan konuya fazla atlanıldı kafa karışıklığı normal oluyor.

Aga bir de 99 depreminde ilk 3-4 gün herkes genelde korkudan dışarıdayken, bizim ve yan apartmanlardan bir kaç komşu evlerinde kıllarını kıpırdatmadan rahat rahat oturuyordu. Biz gündüz güneşin altında, güneş çarpmasın diye apartmanlara bahçe de oturacak kadar yaklaşırken bu komşular balkonlarında takılıyordu.

Bu kadar yıldır o psikolojiyi hiç anlamadım.

ya cidden merak ediyorum...hadi 40 50 60 saati geçtim. yav bu sogukda 117 ci saatte falan nasi hala birileri saglikli cikabiliyor abi üstelik cocuklarda var aralarında? burda doktor olup cevap verebilecek biri varmi? misal böbrekler ne kadar bi zaman sonra iflas ediyor.bu kurtarilan kisiler daha sonra organ hasarindan yine ölebilir mi?

Bebekler ve cocuklar bu kadar süre dayandıysa,calismalar sürebildigince sürmeli

Böyle şeyler garip geliyor olabilir ama biraz kafamız dağılır belki konuyla, zor da olsa...pandemiden öncede rüyamda polisleri görmüştüm. Herkesi evlerine tıkıyorlardı. Ve evler nasıl desem bakımsız, fareli... Ocak ayıydı hiç unutmuyorum bunu gördüğümde. O dönem biz de yaygın bir grip olsa da kısıtlama yoktu, Mart ayında geldi işte. Çok kötü olup uyanmıştım, anneme hayır olsun diye anlatmıştım...Ben rüyalarımı da hislerimi de pek sevmem. Genelde böyle ters şeyler oluyor ve çıkıyor. Kendim hasta olduğum dönemde de sürekli teyzemle, rahmetli anneannemi hastanede görüyordum. Teyzemin eşi de mideden rahatsızdı. Onunki kanser benimki önlem alınmasa kanser de yapan Helicobacter mikrobuydu. Maalesef onu kaybettik, ben yolun başında mikrobu iki senelik tedaviyle yendim... Babamı görmüşümdür misal...Annemin hasta olacağını hissetmişimdir. İzmir depreminde bir gün önce de deprem mevzusu yapmışımdır ve size de zamanında bahsettiğim ölen kedim bizi o evden çıkarmak istedi bir gün öncesinde anlayamamıştım, ilk kez kapıyı açtırıp gel der gibi bakıp miyavlıyordu...Çağırmak gibi değil ama aniden içime oturan bir şey böyle hissettiriyor ve bazen bunlara engel olamıyorsun. Keşke olabilsek...Murat arkadaşımız da görmüş demek ki, ben inanıyorum bu tarz şeylere de çok nadir de olsa...Allah ailenizle uzun ömürler versin. Aslında güzel düşünmek en güzeli. Belki bize bunu hissettiren şey hep kaybetme korkularımızdır.

ya cidden merak ediyorum...hadi 40 50 60 saati geçtim. yav bu sogukda 117 ci saatte falan nasi hala birileri saglikli cikabiliyor abi üstelik cocuklarda var aralarında? burda doktor olup cevap verebilecek biri varmi? misal böbrekler ne kadar bi zaman sonra iflas ediyor.bu kurtarilan kisiler daha sonra organ hasarindan yine ölebilir mi?
Hava çok soğuk bu da su ihtiyacını çok azaltıyor. hareketsiz kaldıklarından dolayı (stresi hesaba katmadan) kalori yakımı minimum oluyor.
Nispeten kapalı bir alanda kaldıkları için nefes ve vücut sıcaklığı ile ortamın ısındığına dair teoriler mevcut.

Redmi Note 9 Pro cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

3e kadar uyumadım, hem transfer hemde uyku tutmadı. 3 gibi uyudum. O gece rüyamda öldüğümü gördüm, uyandım. saat 3.40 idi. Zaniolo transferi oldu mu diye bakayım dedim, telefonu kurcalarken eşim 3.47 de çığlık atarak uyandı, öldüğünü gördüm rüyamda dedi, geri uyudu. 4.07de telefonu kenara koyup uyudum, uyandığımda kendimi yatağın kenarına atmış eşimi yanıma çekip başını eğmesi için bastırıyordum. Yatak bizi sıkıştırmasın diye de yatağı ittiriyordum.
Murat hocam büyük geçmiş olsun

O gece havada bir kırmızılık var mıydı

Hiç dikkatini çekti mi

Ben 99 depreminde uyanıktım ve hava alaca kırmızı gibi olmuştu deprem öncesi

Ardından bir rüzgar ve ses geldi

Sonrasında da sallanmaya başladık zaten

Sizde de böyle ilginç bir durum söz konusu oldu mu

Tekrardan büyük geçmiş olsun

Bende gece 3'e kadar forumda Zaniolo transferine bakıyordum hatta yabancı basın fener yazınca biraz ortam gerilmişti o sıra en iyisi Vole de maç yorumunu seyredeyim dedim bittikten sonra tekrar gezinirken bir anda gerek forum gerekse Twitter'da bölgesel olarak çok uzak mesafelerde dahi deprem yazılınca işin sıkıntılı olduğunu hissettim ülkenin %60'ı depremi hissetti zaten direk Amerikalılar 04:30-35 gibi 7.8 şiddetinde açıkladılar o an çok kötü oldum insanların yatakta yakalandığını düşününce zaten perişan oldum hatta direk ağlamaya başladım insanların zarar gördüğünü bilmek derinden etkiliyor çok fazla duygusallaşıyorum.

Aynı şeyi hissettim Umut kardeşim. O gün ama uykuma rağmen direndim yani. Burada görüp inanmadım, ben de gidip twit kurcaladım. Yok diyorum bir hata var. O salaklıkla da annemi uykudan uyandırdım. Çünkü o acıyı, korkuyu içimde hissettim. Biz de yaşadık ama bu onun çok ötesinde idi. Ve gece oluşu dediğin gibi. Bittik Allah'ım dedim. Çünkü gündüz olanı da gördü bu gözler. Bu kadarına dayanacak bir alt yapımız da yok. Çok üzücü ya. Vallahi. Dün gibi diyoruz da sanki hala bugün gibi. O insanları düşünemiyorum. Ülkem çok acılar gördü çok...

3e kadar uyumadım, hem transfer hemde uyku tutmadı. 3 gibi uyudum. O gece rüyamda öldüğümü gördüm, uyandım. saat 3.40 idi. Zaniolo transferi oldu mu diye bakayım dedim, telefonu kurcalarken eşim 3.47 de çığlık atarak uyandı, öldüğünü gördüm rüyamda dedi, geri uyudu. 4.07de telefonu kenara koyup uyudum, uyandığımda kendimi yatağın kenarına atmış eşimi yanıma çekip başını eğmesi için bastırıyordum. Yatak bizi sıkıştırmasın diye de yatağı ittiriyordum.
Çok çok büyük geçmiş olsun...

Redmi Note 9 Pro cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Valla manyak oldum şu son iki saatte okuduklarımdan. Kimin eli kimin neresinde belli değil. Haarpçılar yağmacılar rezidansçılar tırcılar halukçular afadçılar volkancılar barajcılar kahin dinciler ingiliz uşakçılar hepsi birbirine girdi
Esas mevzu ise dağ olayı renktaş

Yani bu kadar komplolara dayalı konunun arasında kaynıyor

Ama çok ilginç geldi bana

Komplo teorisi olduğuna inanmıyorum

Kesinlikle coğrafi bir olay

Deprem acaba volkanik bir hareketi tetiklemiş olabilir mi

Kesinlikle araştırılmalı bu konu

ALP-L29 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Esas mevzu ise dağ olayı renktaş

Yani bu kadar komplolara dayalı konunun arasında kaynıyor

Ama çok ilginç geldi bana

Komplo teorisi olduğuna inanmıyorum

Kesinlikle coğrafi bir olay

Deprem acaba volkanik bir hareketi tetiklemiş olabilir mi

Kesinlikle araştırılmalı bu konu

ALP-L29 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Burada 3 ihtimal varmış bilen birisinin yazısını okumuştum termal su diyenler var ne kadar doğru bilmiyorum benim kendi bilgim değil.

Böyle şeyler garip geliyor olabilir ama biraz kafamız dağılır belki konuyla, zor da olsa...pandemiden öncede rüyamda polisleri görmüştüm. Herkesi evlerine tıkıyorlardı. Ve evler nasıl desem bakımsız, fareli... Ocak ayıydı hiç unutmuyorum bunu gördüğümde. O dönem biz de yaygın bir grip olsa da kısıtlama yoktu, Mart ayında geldi işte. Çok kötü olup uyanmıştım, anneme hayır olsun diye anlatmıştım...Ben rüyalarımı da hislerimi de pek sevmem. Genelde böyle ters şeyler oluyor ve çıkıyor. Kendim hasta olduğum dönemde de sürekli teyzemle, rahmetli anneannemi hastanede görüyordum. Teyzemin eşi de mideden rahatsızdı. Onunki kanser benimki önlem alınmasa kanser de yapan Helicobacter mikrobuydu. Maalesef onu kaybettik, ben yolun başında mikrobu iki senelik tedaviyle yendim... Babamı görmüşümdür misal...Annemin hasta olacağını hissetmişimdir. İzmir depreminde bir gün önce de deprem mevzusu yapmışımdır ve size de zamanında bahsettiğim ölen kedim bizi o evden çıkarmak istedi bir gün öncesinde anlayamamıştım, ilk kez kapıyı açtırıp gel der gibi bakıp miyavlıyordu...Çağırmak gibi değil ama aniden içime oturan bir şey böyle hissettiriyor ve bazen bunlara engel olamıyorsun. Keşke olabilsek...Murat arkadaşımız da görmüş demek ki, ben inanıyorum bu tarz şeylere de çok nadir de olsa...Allah ailenizle uzun ömürler versin. Aslında güzel düşünmek en güzeli. Belki bize bunu hissettiren şey hep kaybetme korkularımızdır.
Cok ileri boyutları var bu yazdiklarimizin.ama burdakileri korkutmak ve es kaza anlatacağım biseyi,olayi yasayan kisi olurda internetten görürse diye yazmak istemiyorum.ama 6.his ve rüyalar gelecegi haber verebilyo bazen

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt