6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
cnn'de öncesi-sonrası görüntüleri. ilginç görüntüler var. bazı sitelerin tamamen çöktüğünü görüyoruz ki yargı süreci hızlıca işletilip en ağır cezalar verilmeli. bu topraklarda en kolay zenginleşme kaynağı olarak görülen inşaat sektörünün içler acısı halini görmek açısından önemli. buradan kazandıkları haram paralarla son model arabalara binmeyi, alın teri ile geçinen temizlikçi, garson, kasiyerlik işlerinde çalışanlara da tepeden bakar bu şerefsiz oğlu şerefsizler. 450 bin müteahhit var ülkede, bu alanda dünya ikincisiyiz ve şehircilik bakanı bununla övünüyor.

vallahi bize çalışırken bile geçmedi bu hafta 1 gün 10 gün gibi geldi

sizi tahmin dahi edemiyorum
Ne olacak ne bitecek cidden merak ediyorum. Pandemiyi kaldıramadı ekonomi, deprem yok etti. Milyonlarca incan yakınını arkadaşını evini işini kaybetti. Psikoloji yerlerde. Yeni araba aldım, iyiki almışım, sokakta yatacaktik yoksa. Memlekete gelmeyecektik. Forumda eski olanlar bilir, pandemi öncesi is kurdum, çok güzel işledi, pandemide battı, borcunu 1 ay öncesinde kredilerle sunla bunla kapattım diye sevindim. Düğün yapicaktim, pandemi sebebiyle salonlar kapandı, 1 sene nikahlı kalıp sonraki sene yaptım. Eşim atandı, onun yanında düzen kurdum, özel ders özel okul. Kredi borçlarıni oduyordum. Evi düzdüm, gece gündüz çalıştım sabah 8 akşam 10, cumartesi dahil. Aynı Mart 14 pandemideki gibi elim bomboş ve bir dünya borç evsiz kaldım. Çocukken atari çok oynardım, atari oyunları bilen bilir, geçmesi imkansızdir bazı oyunlarda, hırsla denersin, 9-10 saat oynarsın yine bitmez. Hayat bize onun gibi. Ha birde, yine ilk iş kurdugumda 55 kişilik bir öğrenci grubu kaydedecektim kuruma. Küçük kurumdu o zamanki ve o 55 kişi geldiginde sınıflarım tam kapasite olacaktı, kaydı almak için ayın 15ine sozlesmistik tamamıyla. O gün darbe oldu. 2 ay boş çalışmıştı kurum. Ne yaptımda bunlar başımıza geliyor bilmiyorum.

Ne olacak ne bitecek cidden merak ediyorum. Pandemiyi kaldıramadı ekonomi, deprem yok etti. Milyonlarca incan yakınını arkadaşını evini işini kaybetti. Psikoloji yerlerde. Yeni araba aldım, iyiki almışım, sokakta yatacaktik yoksa. Memlekete gelmeyecektik. Forumda eski olanlar bilir, pandemi öncesi is kurdum, çok güzel işledi, pandemide battı, borcunu 1 ay öncesinde kredilerle sunla bunla kapattım diye sevindim. Düğün yapicaktim, pandemi sebebiyle salonlar kapandı, 1 sene nikahlı kalıp sonraki sene yaptım. Eşim atandı, onun yanında düzen kurdum, özel ders özel okul. Kredi borçlarıni oduyordum. Evi düzdüm, gece gündüz çalıştım sabah 8 akşam 10, cumartesi dahil. Aynı Mart 14 pandemideki gibi elim bomboş ve bir dünya borç evsiz kaldım. Çocukken atari çok oynardım, atari oyunları bilen bilir, geçmesi imkansızdir bazı oyunlarda, hırsla denersin, 9-10 saat oynarsın yine bitmez. Hayat bize onun gibi. Ha birde, yine ilk iş kurdugumda 55 kişilik bir öğrenci grubu kaydedecektim kuruma. Küçük kurumdu o zamanki ve o 55 kişi geldiginde sınıflarım tam kapasite olacaktı, kaydı almak için ayın 15ine sozlesmistik tamamıyla. O gün darbe oldu. 2 ay boş çalışmıştı kurum. Ne yaptımda bunlar başımıza geliyor bilmiyorum.
Çok badire atlatmışsınız şans yanınızda olmamış umarım bundan sonra fazlasıyla yanınızda olur.

Yok aga uyuyamıyorum yine başladı aynı şeyler kafam son 3-4 aydır rahattı yine aynı şeyleri yaşamaya başladım. Tam kendimi toparlamaya başladım dedim deprem felaketi oldu eski nişanlım tekrar aklıma düştü. Ulan o kadar çok yanında olmak isterdim ki yok ama olmuyor başka sebepler var. Gözümü kapatıyorum uyumaya çalışıyorum yüzü gözümün önüne geliyor.

Evet bende onu okudum Umut

Ama net araştırılmalı bence

Keşke hocalardan biri bir açıklama yapsa bu duruma
Belki sönmüş bir yanardağdı tetiklendi ama volkanik değil diyenlerde var. Basit bişey diyenlerde var. Ama ortada sadece kısa bir görüntü var. Yarın hocalar bişey söyler de içimizi rahatlatır umarım

Yok aga uyuyamıyorum yine başladı aynı şeyler kafam son 3-4 aydır rahattı yine aynı şeyleri yaşamaya başladım. Tam kendimi toparlamaya başladım dedim deprem felaketi oldu eski nişanlım tekrar aklıma düştü. Ulan o kadar çok yanında olmak isterdim ki yok ama olmuyor başka sebepler var. Gözümü kapatıyorum uyumaya çalışıyorum yüzü gözümün önüne geliyor.
Allah rahmet eylesin renktaş

Sizlere de sabırlar diliyorum

Murat hocam büyük geçmiş olsun

O gece havada bir kırmızılık var mıydı

Hiç dikkatini çekti mi

Ben 99 depreminde uyanıktım ve hava alaca kırmızı gibi olmuştu deprem öncesi

Ardından bir rüzgar ve ses geldi

Sonrasında da sallanmaya başladık zaten

Sizde de böyle ilginç bir durum söz konusu oldu mu

Tekrardan büyük geçmiş olsun
Kar yağıyordu, hava kar yagisinda aydınlık olur ya, burda bunaltıcı bir şekilde idi.

Gökyüzüne genelde ben de bakıyorum ayrıca. Böyle boğucu geldiği zaman. Aslında havalar yumuşak ama boğucu geliyorsa bir garip enerji alıyor insan. Yer ve göğün kesinlikle bağlantısı var zaten. Özellikle doğal olaylarda. Depremde yani. O zaman bir gariplik oluyor, genelde de bu tutar. Ama Akdeniz'de İzmir zamanından beri çok deprem oluyordu arkadaşlar, yani bırakın uzmanlığı orada bir sıkıntı vardı. O zaman daha çok Antalya etkilendiği için sanırım hiç daha ilerisi düşünülmedi ama enerjiler bir şekilde ya yığıldı ya yayıldı. Twit attığımı hatırlıyorum o zamanlar, Akdeniz beni korkutuyor diye... Çünkü bu inanış bizde de var. İşte İzmir hep sallanıyor enerji boşaltıyor...Hangi enerjiyi? Burada 13 fay var... Okyanus'a da yakın ki onlar da üretiyor. Ancak böyle depremlerden sonra belki bu dediklerimiz olur... Şimdi belki bir 250 yıl o bölge rahat olur. Sanırım genelde bir bu kadar geçmesi gerekiyor, çok büyüğü için. Ama ne diyorlar, o bölge için bu sefer diğer iller üretme potansiyelinde. E orada olunca yine bu il o siddette olmasa da etkilenecek. Yaw İşte Düzce Istanbul'da oldu İzmir bile 4-5 şiddetinde hissetti. Ankara'da arkadaşım var, bu depremde gündüz olanı biz bile beş üzeri hissettik, çok etkiliydi dedi. Bunlara bile dayanamayacak evler var üstelik. Yani ülkemiz hep tehlikede...

Bende mesafe koymuştum eski kiz arkadaşımla arama,haluk leventin depremzede cocuklara 99 depreminde söyledigi gunesin kizi şarkısını dinleyince garip oldum. güneşim derdim kiz arkadasima.beni 90lar ve boyle ağır dramatik zamanlar cok etkiliyo

Aslantepedeki kar yagisinin rengi de mat ve bogucuydu.avni akerde oynaniyomus gibiydi mac.ordan zaten biseyler olacagi belliydi.ben aslentepeyi tvden o renkte hic gormedim

Cok ileri boyutları var bu yazdiklarimizin.ama burdakileri korkutmak ve es kaza anlatacağım biseyi,olayi yasayan kisi olurda internetten görürse diye yazmak istemiyorum.ama 6.his ve rüyalar gelecegi haber verebilyo bazen

Kesinlikle. Biraz paranormal gelen olaylar silsilesi. Misal ben eskisi gibi artık rüya görmüyorum, her şeyini hatırladığım o rüyalarım artık yok. Valla bence iyi ki de yok diyorum. Böyle olmasındansa...

Tövbe de renktaş evleri sıkıntıda sadece Allah'a şükür can kaybı yok hataydan Mersin'e geçmişler. Abisiyle konuştum ama onunla konuşamadım.
Haaa ben olayı tamamiyle yanlış anladım

Ömrüne ömür kattık o zaman :)

İyi sevindim renktaş

İnşaAllah hayırlı ve bereketli bir ömrü olur

Haaa ben olayı tamamiyle yanlış anladım

Ömrüne ömür kattık o zaman :)

İyi sevindim renktaş

İnşaAllah hayırlı ve bereketli bir ömrü olur
Hayatta olsun da gerisi önemli değil isterse başka birisiyle mutlu olsun. Çok öfkeliydim ona karşı ama yaşasın mutlu olsun gerisi önemli değil. Deprem haberini görünce ilk o aklıma geldi içimden bir şeyler koptu sanki ya anlatamam.

kayseriyede hic kar yagmadı

ülkede susuzluk olacak deniliyordu iklim degisti gibi hergün yaz havası vardı

deprem gecesi kar yagmaya basladı
IMG-20230206-WA0004.jpg

Deprem gecesi sabaha karşı 4.59. hava bu şekilde.

Su binada 200e yakın sakin vardı bu arada. Dümdüz oldu. Allah rahmet eylesin

Kesinlikle. Biraz paranormal gelen olaylar silsilesi. Misal ben eskisi gibi artık rüya görmüyorum, her şeyini hatırladığım o rüyalarım artık yok. Valla bence iyi ki de yok diyorum. Böyle olmasındansa...
Ben ruyada ne rahatsiz edilmeler yasadim.oooo...daha yeni @Okan Özkan abiden alinti yapip depremden 2 gun once gördüğüm rahatsiz edici ruyayi anlatacaktım ama korkup vazgectim.çünkü rahatsiz edilmek istemiyorum.benim cakralarim fazla acik

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt