6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Aslantepedeki kar yagisinin rengi de mat ve bogucuydu.avni akerde oynaniyomus gibiydi mac.ordan zaten biseyler olacagi belliydi.ben aslentepeyi tvden o renkte hic gormedim

Bir de son üç yılda sürekli kış -sonbahar döngüsü var ya... Elazığ-Ocak, İzmir-Ekim,
Düzce-Kasım, Kahramanmaraş-Şubat....Allah beterinden korusun. Aslında eskiye göre kuraklık da çekiyoruz. Bu durumda tabii ki kar olmaması fazla sevindirici ama işte doğaya etkisi, dönüşü de umarım bunlar değildir....

Ben ruyada ne rahatsiz edilmeler yasadim.oooo...daha yeni @Okan Özkan abiden alinti yapip depremden 2 gun once gördüğüm rahatsiz edici ruyayi anlatacaktım ama korkup vazgectim.çünkü rahatsiz edilmek istemiyorum.benim cakralarim fazla acik

Fazla iyi niyetli biri olduğunu düşünüyorum.
Ve hep başkalarına çalışıyorsun. Muhtemel sebebi bunlar da olabilir. Fedakarlık diyelim adına da. Yine de kendini çok yıpratma.

Bir kere ulkeye gelisiguzel kocaman bomba sokmak cok cok zor, NATO ayagina filan soksan Maras'a gidene kadar kimse kontrol etmiyor mu? . Ayrica videoda bile belki 1 km karelik alana etki ediyor. Hadi 1 tanesi depreme tetiklemeye yeter desek o zaman Elazig veya Izmir'deki depremler nasil oldu? Ayrica adamlarin Incirlik'de ustleri var + Malatya'da radar vs vs
Amanoslar filan hep kaplicalarla dolu.

niye böyle demiş ki? bölgede zaten feci birikmiş bi stres var. teorik olarak son bi küçük itelemeyi yaratacak kadar enerji yeterli olur yani.

1:13:31 - 1:14:48 arası açıklamış tetikleme mevzusunu. Gücü yetmez diyor. ''Ha fay kendi gücüyle kaymak üzeredir, üzerine üflesen de kayar'' diye eklemiş.

Fazla iyi niyetli biri olduğunu düşünüyorum.
Ve hep başkalarına çalışıyorsun. Muhtemel sebebi bunlar da olabilir. Fedakarlık diyelim adına da. Yine de kendini çok yıpratma.
Bana cok saf birisi olduğumu soylemisti, gecmisimi bilen biri.olagandisi yetenekleri olan biriydi.sana daha yeni anlatmadigim kisi oydu.Kendisi gazeteci ve 3 universite mezunu ama paranormal olayların icinde

Bir kere ulkeye gelisiguzel kocaman bomba sokmak cok cok zor, NATO ayagina filan soksan Maras'a gidene kadar kimse kontrol etmiyor mu? . Ayrica videoda bile belki 1 km karelik alana etki ediyor. Hadi 1 tanesi depreme tetiklemeye yeter desek o zaman Elazig veya Izmir'deki depremler nasil oldu? Ayrica adamlarin Incirlik'de ustleri var + Malatya'da radar vs vs
Amanoslar filan hep kaplicalarla dolu.
sokmak istese abd hertürlü sokar birsürü üssü mevcut

kimse abd sondaj kuyusuna giden tırları flnda sorgulamaz bu ülkede

videodaki 1971 teknolojisiyle yapılmıs bi bomba boyut olarak kücülmüs olabilir.

petrol kuyusunun ortalama derinligide bizim ülkede 3 4 km civarı sanırım tam fay hattının kırılma noktası gibi

bi bombayla beklenmekte olan büyük bi fayı tetikleyebilirler mi bilemiyorum

Bu arada 99 depreminden üç gün önce annemin dayısını Adapazarı'nda ziyarete gitmiştik. Kendileri üç katlı ev yapmıştı, hiçbir hasar almadı tabi ki ama orada olsak yaşamış olacaktım, çocuk yaşta...Oradaki travmalar senelerce sürdü, sene sene anılsa dahi bu da ona benziyor. Hatta iki kere olduğu için çok daha fazlası. O yüzden ülkece zor atlatacağız diye düşünüyorum. Yani ailemden biri bugün şöyle eksilse, okul sıralarındaki bir arkadaşım, her zaman wpden yazıştığım dostum, her sabah selamlaştığım komşum, oranın her karesinde yaşadığım anılarım kül olmuş gitmiş... Zaten bence herkesin herkesle çok rahat denk geleceği iller bunlar, bu o kadar ağır ki...Ben üzülsem bile anlayamam bu hisleri. İnanın İzmir'de deprem olup bittiğinde ilk işlerimden biri sosyal medyada irtibatım olmasa dahi arkadaşlarımı aratmak oldu, yedi senedir konuşmadığım cocukluk arkadaşıma yazdım ( onların orada binalar yıkıldı ki çok şükür onlarınki sağlamdı.) O hissi yaşamadım çok şükür ama bana sana bir şey olsaydı, bu son yazışmamız olsaydı diye gelenlerden sonra idrak ettim ki hayat dedim, bu kadar işte...Sonra yine uslanmayıp devam ediyoruz bazı şeylere gerçi de gerçekten çoğu şeye değmez, bok gibi hayatı olan biri olarak diyorum. Her şeyim o kadar aksi ve sıkıntılı gidiyor ki, yine de duruyorum ayakta. Demem o ki; geleceği düşünerek yaşarken anı kaçırıyoruz. Bazen küçücük şeyler için anlayıp dinlemeden birbirimizi kırıyoruz. Ama işte bir hayat var o da bugün, şu an. Bunu da kaçırmayalım. Sonra bugünlere de dün olunca ah vah ederiz...

chatgpt mümkün olduğunu söylüyor.

"çok yüksek stres biriktirmiş bir fay hattına açılan bir sondadan yerin 6 km altına atom bombası atmak, ciddi bir tehlike ve sonuçları oluşabilir. atom bombası patlaması, depremin tetiklenmesine neden olabilir ve bu, büyük bir deprem veya volkanik patlamaların meydana gelmesine neden olabilir."

Bana cok saf birisi olduğumu soylemisti, gecmisimi bilen biri.olagandisi yetenekleri olan biriydi.sana daha yeni anlatmadigim kisi oydu.Kendisi gazeteci ve 3 universite mezunu ama paranormal olayların icinde

Zaten böyle biri olduğun belli Sergen.
İnsan sarrafı sayılırım. Kalbi güzel birisin, kendini üzme ama yorma da. O yüzden dedim. Araştırmalarına devam et yine, inandığın şeyleri de söyle ama bunu yıpratmadan yap. Bazen yıprandığını düşünüyorum...

Zaten böyle biri olduğun belli Sergen.
İnsan sarrafı sayılırım. Kalbi güzel birisin, kendini üzme ama yorma da. O yüzden dedim. Araştırmalarına devam et yine, inandığın şeyleri de söyle ama bunu yıpratmadan yap. Bazen yıprandığını düşünüyorum...
kendime çok yüklenirim,engel olmadıgım için.insanları uyaramadıgım için.daha gecen yaz balkona cıkıp,havanın ambiansından anneme bu toz,topraklı hava,genc birilerine kötü bişey olabilir dedim.aynı gunun aksamı 2 ölüm haberi aldım.bi arkadaşımın kuzeni intihar etmişti.uzun zamandır haberini alamadıgım genc bi kız da böbrek yetmezliğinden ölmüştü

Ntvde yine bir halkı isyan ediyor diye bastırdılar. Muhabir adam diyor ki sinirler gerildi tabii. Ya şaka mısınız siz! İnsanların isyanı son derece haklı. Bu iki günde olan organize ilk gün olsaydı, o ölen tablomuz yarı yarıya inerdi...

O gün ben de ama çok moralsizdim.
Musi de sakatlanınca çok üzüldüm.
Hatta modumun düştüğünü maç şeyine de yazmıştım. Daha büyük felaketin olacağını bilememişiz..... Kendi hayatımda sıkıntılı olunca ona bağladım biraz da bilmiyorum ama arada bazı insanlar bazı şeyi hisseder ve o şey olunca da çağırmış gibi hissedersin. Keşke yaşanmasaydı hiç ya. Basit şeylere üzülmeye devam etseydik.

Maçı hiç kazandık gibi hissetmemiştim Muslera’nın sakatlanması yüzünden. Hesap yapıyorduk kaç maç kaçıracak diye. Bir anda ortada ne lig kaldı ne maç.. hayat işte.

chatgpt mümkün olduğunu söylüyor.

"çok yüksek stres biriktirmiş bir fay hattına açılan bir sondadan yerin 6 km altına atom bombası atmak, ciddi bir tehlike ve sonuçları oluşabilir. atom bombası patlaması, depremin tetiklenmesine neden olabilir ve bu, büyük bir deprem veya volkanik patlamaların meydana gelmesine neden olabilir."

Sondaj yerinde çalışma durmuş mu depremden önce acaba

kendime çok yüklenirim,engel olmadıgım için.insanları uyaramadıgım için.daha gecen yaz balkona cıkıp,havanın ambiansından anneme bu toz,topraklı hava,genc birilerine kötü bişey olabilir dedim.aynı gunun aksamı 2 ölüm haberi aldım.bi arkadaşımın kuzeni intihar etmişti.uzun zamandır haberini alamadıgım genc bi kız da böbrek yetmezliğinden ölmüştü

Ya, ben seni anlıyorum kardeşim.
Hissettiğin şeyi özellikle dışa vurduğunda ve bu olduğunda daha kötü hissediyor, kendini sorumlu tutuyorsun ama maalesef... Bilsek bile mani olamayız. Bunu da kabullenmek gerek. Olumlu şeylere çalış o vakit, benden tavsiye ablacım. Buna yoğunlaş. Onu çağır. Benim de hep olumsuzdu, dedim ya üstte de. Biraz da bunun tersine oynamak lazım belki de. İyi düşünelim iyi olsun hep. Elde olmasa da...Buna zorlayalım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt