6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu konuda da yapıyorsunuz sürekli, sabahtan beri en az 10 tane kolpa bilgi gördüm.

Böyle hassas konularda dikkatli olmak gerekir o yüzden Oğuzhan'a soruşturma açılması normal, böyle kırılgan konularda bölgeden teyit almadan konuşmamak gerekir, bakanlık yetkilisi nerde ne dedi bilmiyorum ama bölgelere hakim olmak zordu o anlarda, doubls check yapmak lazım.

1000 tane selcuk yapacakmıs

1000 konut thy yapıyor

etti

2000 konut

kac konut lazım bölgeye hasarlılar falanda yıkılırsa 100 bin civarı heralde

Baraj konusunda Oğuzhan'ın bir kabahati yok. Anladığım kadarıyla hukuki bir açık buldular, oradan hücum ediyorlar.

Maalesef ulaşılmış vefat eden sayısı 29605 e ulaşmış. Çok üzücü bir durum.

Bir şeyler değişir mi, pek sanmasam da temenni etmekten başka bir şey gelmiyor elimizden. Halkı idarecisi topluca bir seferberlik başlatılmadan bu acıları minimuma indirmek imkansız.Gece gündüz depremle yatıp kalkmak gerekirken her küçük depremden 1 hafta sonra unutup hayatımıza geri döndük geçtiğimiz süreçte.

Şimdi İbb 20 yaş üstü binalara analizi ücretsiz yapmaya başlayacakmış ama yine taleple olacak bu. Zaten analiz olayında esas sıkıntı para değil ki, koca bina 8 10 bin lira çıkaramıyor değil. İnsanlar evimin değeri düşmesin diye yaklaşmıyor bu işe.

İnsanlara sormadan her binada ilk etapta tahribatsız, sonrasında da geniş kapsamlı analiz çalışmalarına geçmek gerekiyor. Sert ve kararlı mücadele yürütülmediği takdirde hiç bir şey değişmeyecek.

Hatay zemini yumuşakmış evet, bu da o bölgedekilerin bildiği bir hususmuş. Önlem alınmış mı hayır tabii ki.

Deprem yönetmeliğindeki kıstasların zeminin sertliğine göre değişmeme durumu varsa burada yönetmelik boşa çıkıyor.

Bir de benim gözlemim, yıkım etkisine daha çok diğer deprem sebep olmuş.

Geçmiş olsun bu arada.
Kıstaslar değişiyor ustad. Zeminden numune alıp gönderiyorsun önce Ankaradan rapor geliyor bu zeminde şu kadar derine temel atacaksın şu betonu şu demiri vs kullanacaksın diye ama yapı denetim sağlam değilse başında durmuyorsa iş sarpa sarıyor.

Inlesin Tüm Ülke Zaferinle Şanlı Galatasaray

Kıstaslar değişiyor ustad. Zeminden numune alıp gönderiyorsun önce Ankaradan rapor geliyor bu zeminde şu kadar derine temel atacaksın şu betonu şu demiri vs kullanacaksın diye ama yapı denetim sağlam değilse başında durmuyorsa iş sarpa sarıyor.

Inlesin Tüm Ülke Zaferinle Şanlı Galatasaray
Bunu duyduğuma sevindim o zaman Hatay'daki durum ciddi şekilde ihmal gibi.

Hatay zemini yumuşakmış evet, bu da o bölgedekilerin bildiği bir hususmuş. Önlem alınmış mı hayır tabii ki.

Deprem yönetmeliğindeki kıstasların zeminin sertliğine göre değişmeme durumu varsa burada yönetmelik boşa çıkıyor.

Bir de benim gözlemim, yıkım etkisine daha çok diğer deprem sebep olmuş.

Geçmiş olsun bu arada.
kayseride yenı ev yapılıyor bizim, yıllarca sulama yapıldıgı icin zemin boş sular cekilmiş o yüzden bayagı beton atılıyor

geçen gün bişey begenılmedı belediyeden tekrar edildi inşaatta

umarım düzgün denetlıyorlardır

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt