6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kıstaslar değişiyor ustad. Zeminden numune alıp gönderiyorsun önce Ankaradan rapor geliyor bu zeminde şu kadar derine temel atacaksın şu betonu şu demiri vs kullanacaksın diye ama yapı denetim sağlam değilse başında durmuyorsa iş sarpa sarıyor.

Inlesin Tüm Ülke Zaferinle Şanlı Galatasaray

Renktaş araya girip merak ettiğimden soruyorum sorun değilse;

Bu gönderilen numunenin yapılacak yerden olup olmadığının bir kontrolü var mı ? Veya bu numuneyi yapı denetimden biri mi gelip yerinde alıyor ?

Şunu bilerek yapmak şeref yoksunluğu, haysiyetsizlik ve çok daha fazlası. Şunu yapanın yaşama hakkı yok bana kalırsa. En basit ifadeyle, keyfi için onlarca insanı öldürmekten çekinmeyen birinin yaşıyor olması sadece doğal kaynak israfı.

Şurayı delen tesisatçının bunun neye yol açacağını bilmemesi ihtimali hiç yok zaten.

Bunu duyduğuma sevindim o zaman Hatay'daki durum ciddi şekilde ihmal gibi.
Yapı denetim beton atılırken yerinden ayrılsın harcın içinden demirleri alıp azaltan firmalar varmış duyduğumda şok olmuştum. Belediyeler büyük bir vebal alıyor bu konuda. Yoksa bizdeki yönetmelik gerçekten çok iyi hazırlanan bir yönetmelik sorun uygulanmasında. Para bazı şeyleri çözüyor ise belediyede sonuç kaçınılmaz oluyor.

Hatay zemini yumuşakmış evet, bu da o bölgedekilerin bildiği bir hususmuş. Önlem alınmış mı hayır tabii ki.

Deprem yönetmeliğindeki kıstasların zeminin sertliğine göre değişmeme durumu varsa burada yönetmelik boşa çıkıyor.

Bir de benim gözlemim, yıkım etkisine daha çok diğer deprem sebep olmuş.

Geçmiş olsun bu arada.
Üst yapıda hiçbir değişmez, etkisi de olmaz zaten

Zemin iyileştirme yöntemleri var. Sulu zeminde bunların uygulanması lazım

Buralardaki çoğu yapıda emin ol uygulamalar yapılmamıştır

Bir de gördüğüm kadarıyla yıkılan çoğu yapıda beton kalitesi rezalet, işçilik rezalet

Misvak hadi neyse de A Haber direkt olarak Albayraklar'ın olduğu için Hilal Kaplan ya da başka birisinin tutuklanma olayı %0'dır. Bakın 1 bile değil. Misvak yöneticilerinin de %3-4 falan. Olursa gaz alma amaçlı soruşturma açılır. Ertesi gün serbest bırakılır en iyi ihtimalle. O da 3-4'lük ihtimal gerçekleşirse işte.
Hilal hanım fetöcü'nun kralı ama öyle güzel yalıyor ki bunlara bir şey olmuyor baş kaldıran hain ilan ediliyor. Sonra kandırıldık efendim alayı fetöcü itlerin

Renktaş araya girip merak ettiğimden soruyorum sorun değilse;

Bu gönderilen numunenin yapılacak yerden olup olmadığının bir kontrolü var mı ? Veya bu numuneyi yapı denetimden biri mi gelip yerinde alıyor ?
Tabi yapı denetimle birlikte alınıyor numune inşaata izin çıkması için. Hatta belli deeinliklerden birkaç numune diye biliyorum

Şunu bilerek yapmak şeref yoksunluğu, haysiyetsizlik ve çok daha fazlası. Şunu yapanın yaşama hakkı yok bana kalırsa. En basit ifadeyle, keyfi için onlarca insanı öldürmekten çekinmeyen birinin yaşıyor olması sadece doğal kaynak israfı.

Şurayı delen tesisatçının bunun neye yol açacağını bilmemesi ihtimali hiç yok zaten.
Tabiki bilmeme ihtimali yok. Emin ol kaç defa kaç inşaatta uystılmıştır

Denetimin olmadığı her inşaatta da bunu yapmıştır

Baraj konusunda Oğuzhan'ın bir kabahati yok. Anladığım kadarıyla hukuki bir açık buldular, oradan hücum ediyorlar.
hocam, tahliye konusu bu şekilde işlemez. Baraj yıkıldı kaçın dersen insanlar birbirini ezer, arabası olanların arabalarını gasp için birbirini keserler, gerekirse tahliye emri anons edilir bölgedekilerin, bilgi verilmez, koordineli bir şekilde bölge boşaltılır. Orada o hengamede iki araç kaza yapsa bütün yol tıkanır. Bütün şehri tahliye etmek o kadar kısa sürede mümkün değil. Edilse bile koordinasyonsuz mümkün değil. Twitler atıldığı anda bütün yollar tıkandı. Sahra hastaneleri var, doktorlar belki hastaları bırakmak zorunda kaldı. Ayrıca, tehlikenin hangi yönden geldiğinide bilmiyorsun, belki insanlar şehirden çıkacağım diye tam tersi tehlikeye yöneldiler. Ayrıca, gelen yardımlardan dolayı ve kaçışlardan dolayı zaten yollar ana baba günü gibi, birde bu trafik eklendiğinde kilit olmuştur orası. Gerçekten öyle bir durum olduğunda bile tahliye eyleminden ziyade o bölgede güvenilir noktalara alınması gerekir insanların öncelikle.

Hilal hanım fetöcü'nun kralı ama öyle güzel yalıyor ki bunlara bir şey olmuyor baş kaldıran hain ilan ediliyor. Sonra kandırıldık efendim alayı fetöcü itlerin
Şu seçim bir geçsin neler neler diyeeğim de şimdi susuyorum. Çok yüzleşilecek insan var, çok.

hocam, tahliye konusu bu şekilde işlemez. Baraj yıkıldı kaçın dersen insanlar birbirini ezer, arabası olanların arabalarını gasp için birbirini keserler, gerekirse tahliye emri anons edilir bölgedekilerin, bilgi verilmez, koordineli bir şekilde bölge boşaltılır. Orada o hengamede iki araç kaza yapsa bütün yol tıkanır. Bütün şehri tahliye etmek o kadar kısa sürede mümkün değil. Edilse bile koordinasyonsuz mümkün değil. Twitler atıldığı anda bütün yollar tıkandı. Sahra hastaneleri var, doktorlar belki hastaları bırakmak zorunda kaldı. Ayrıca, tehlikenin hangi yönden geldiğinide bilmiyorsun, belki insanlar şehirden çıkacağım diye tam tersi tehlikeye yöneldiler. Ayrıca, gelen yardımlardan dolayı ve kaçışlardan dolayı zaten yollar ana baba günü gibi, birde bu trafik eklendiğinde kilit olmuştur orası. Gerçekten öyle bir durum olduğunda bile tahliye eyleminden ziyade o bölgede güvenilir noktalara alınması gerekir insanların öncelikle.

Murat uzun uzun yazmışsın da inan hepsini okuyacak kafada değilim, kusura bakma. Yalnız şunu söyleyeyim, bu haberi üreten Oğuzhan değil. Bakanlık teyitli bilgi olduğunu söylemiş, yalan olduğu ortaya çıkınca tweet silinmişti. Bir sürü asılsız, kirli bilginin olduğu ortamda yapacak bir şey yok maalesef. Adamlar günlerden beri canla, başla çalışıp koordinasyonu sağladılar.

Tabiki bilmeme ihtimali yok. Emin ol kaç defa kaç inşaatta uystılmıştır

Denetimin olmadığı her inşaatta da bunu yapmıştır

Belki ilk montaj sırasında yapıldı bir diğer ihtimal de sonradan delinmiş olması.

Büyük tehlikelerden biri de zemindeki dükkanların sonradan yaptığı değişiklikler. Bunları denetleyecek bir mekanizma yok maalesef. Böyle bir şey de getirmek gerek belli ki. Belediye mühendislerinin aktif olarak, belli periyotlarla denetimler yapması lazım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt