6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
İşte bu hatırlatmaları kimse oy verirken unutmasın. Geçenlerde bir sayfada gördüm Twitter, milli takımın başarılı olduğu 2002 senesinden, insanlar nasıl mutlu, gülüp eğleniyor, herkesin gözünde bir ışık. Yemin ediyorum o anı yaşamış olmama rağmen hiç yaşamamış gibi imrendim, özendim. Düşünün 99 depremi olmuş, o da Asrın felaketinden ama sonra yine bir şekil hayata dönülmüş, ekonomi uçuk değil ama insanlar umutlu. GS UEFA kupası getirmiş, Sertap Eurovision. Tam anlamıyla çağdaş, modern ve Avrupa'ya adını duyuran bir ülkeyiz...Eski halimiz şu günlere bakınca vallahi teknoloji olarak geride ama fikir anlamında kesinlikle daha modern. Her konuda biriz, beraberiz. Şimdiki halimizi dememe bile gerek yok. Her gün o kadar şey yaşıyoruz ki artık ne gözümüzde fer kaldı ne ağzımızda tat. Sadece sırtımızda bir kambur var, hepsi bu...
Bütün bu süreci de hazırlayan maalesef geçmişte olan üst üste darbeler ve darbe girişimleri, sokak olayları v.s.

@Murat Saylak dün akşam 95-05 arası doğan nesli söylüyor da, ya biz ne yapalım Dünyaya gelmişim 2 ay sonra darbe olmuş. 0-1 geriden başlamış hayat.

Bu dönemin ise belki de en iyi yanı darbe olmaması. Haziran seçimi ile olacak değişim belki de o günlerin daha da iyilerini getirir. (y)

bu ülkede çok az kişinin bildiği valla benim o dönem açıkçası hiç bilmediğim Ekmeleddin İhsanoğlu bile yüzde 39 oy alı .Bizde son yıllarda komplo teorisi gibi gelebilir ama seçimler bir şekilde kurgu gibi.İlkinden din elden gidiyor probagandası sonra one minute sonra patyalayn bombar sonra dış güçler sonra darbe girişimi sonra patates üreticileri ve suçlular ve kabahetliler hep ötekiler.Bu seçim ya hep ya hiç seçimi.

Bütün bu süreci de hazırlayan maalesef geçmişte olan üst üste darbeler ve darbe girişimleri, sokak olayları v.s.

@Murat Saylak dün akşam 95-05 arası doğan nesli söylüyor da, ya biz ne yapalım Dünyaya gelmişim 2 ay sonra darbe olmuş. 0-1 geriden başlamış hayat.

Bu dönemin ise belki de en iyi yanı darbe olmaması. Haziran seçimi ile olacak değişim belki de o günlerin daha da iyilerini getirir. (y)

Çok haklısınız. Bazen ben de böyle diyorum da annem gibileri için misal daha kötü. O da askeri olayları görmüş, üstüne belki keyif catıp emekli hayatı dediğimiz durumu yaşayacağı sırada yok pandemi, yok deprem, yok terör olayları görmüş...Biz gençliğimizi, çocukluğumuzu yine bir yaşadık,Allah var şimdi....Ama şu nesilin ve 80 kuşağının ve öncesinin çekmediği de kalmadı. Biz o arada kalmışların en şanslı kuşağı olduk gibi. Umarım bundan sonrasını kurtarabiliriz...Umutlu olalım çok istiyorum ama gerek kendi hayatımın sıkıntısı gerek bu yaşananlar artık beni sanırım fikren, bedenen yordu. Yine de bir şekil demesi acı da olsa hayat devam ediyor. Kalanlar için edecek de. Bizim de başımıza gelse bu kadar olup bitecek işte. Unutulmak koymaz şahsım adına da, hangi parti olursa olsun siyasi avukatlık edilirse onun için işte hakkımı helal etmem. Birbirimize sahip çıkmalıyız bu anlamda. Yoksa ölen için zaten hayat bitiyor, bir şey hissedemez artık ama kalanı bari davasında yalnız koymayalım. Bu unutulmaktan daha acı...

Çok haklısınız. Bazen ben de böyle diyorum da annem gibileri için misal daha kötü. O da askeri olayları görmüş, üstüne belki keyif catıp emekli hayatı dediğimiz durumu yaşayacağı sırada yok pandemi, yok deprem, yok terör olayları görmüş...Biz gençliğimizi, çocukluğumuzu yine bir yaşadık,Allah var şimdi....Ama şu nesilin ve 80 kuşağının ve öncesinin çekmediği de kalmadı. Biz o arada kalmışların en şanslı kuşağı olduk gibi. Umarım bundan sonrasını kurtarabiliriz...Umutlu olalım çok istiyorum ama gerek kendi hayatımın sıkıntısı gerek bu yaşananlar artık beni sanırım fikren, bedenen yordu. Yine de bir şekil demesi acı da olsa hayat devam ediyor. Kalanlar için edecek de. Bizim de başımıza gelse bu kadar olup bitecek işte. Unutulmak koymaz şahsım adına da, hangi parti olursa olsun siyasi avukatlık edilirse onun için işte hakkımı helal etmem. Birbirimize sahip çıkmalıyız bu anlamda. Yoksa ölen için zaten hayat bitiyor, bir şey hissedemez artık ama kalanı bari davasında yalnız koymayalım. Bu unutulmaktan daha acı...
Bence bu son kuşak her şeyi değiştirecek. Benim 20 - 25 yaşlarımda etraf da gördüğüm toksit tiplere karşı ve o dönem böylelerine karşı gençlik olarak çok azınlıkken, şimdi büyük çoğunluğu sağlam olan gençlik heyecan veriyor.

Geçen aylarda dikkatimi çeken sokaklardan, malum partinin şükelasına uygun tipler altılı masa da ne, bunlar sürekli birbirini yer gibi saçma saçma konuşurken aralarında, onların çocukları ise özellikle genç kızlar o malum eski aile bakanının bir kereden bir şey olmaz lafını unutamıyoruz diyorlar.

İşte değişimi bu gençler gerçekleştirecek.

Bence bu son kuşak her şeyi değiştirecek. Benim 20 - 25 yaşlarımda etraf da gördüğüm toksit tiplere karşı ve o dönem böylelerine karşı gençlik olarak çok azınlıkken, şimdi büyük çoğunluğu sağlam olan gençlik heyecan veriyor.

Geçen aylarda dikkatimi çeken sokaklardan, malum partinin şükelasına uygun tipler altılı masa da ne, bunlar sürekli birbirini yer gibi saçma saçma konuşurken aralarında, onların çocukları ise özellikle genç kızlar o malum eski aile bakanının bir kereden bir şey olmaz lafını unutamıyoruz diyorlar.

Zaten bu son şansımız bana göre. Gençlerin dinamik ve aslında bunu olumlu anlamda diyeceğim "kinci" yapısı unutmaması yani ülkemiz için önemli bir değişim noktası olacak. Bu sefer harbiden tam şu sözdeki gibi seçim bekliyor bizi; ya Tarih yazacağız ya da Tarih olacağız. Çünkü yine aksi sonuç olursa, imkanı olan kaçacak, kalan bir daha kendini sandığa gitmeye yormayacak. Ben bile böyle olması durumunda ikinci şıkkı yapacak olanlardanım...

Zaten bu son şansımız bana göre. Gençlerin dinamik ve aslında bunu olumlu anlamda diyeceğim "kinci" yapısı unutmaması yani ülkemiz için önemli bir değişim noktası olacak. Bu sefer harbiden tam şu sözdeki gibi seçim bekliyor bizi; ya Tarih yazacağız ya da Tarih olacağız. Çünkü yine aksi sonuç olursa, imkanı olan kaçacak, kalan bir daha kendini sandığa gitmeye yormayacak. Ben bile böyle olması durumunda ikinci şıkkı yapacak olanlardanım...
Eğer şu deprem olayı olmasaydı muhtemelen başa baş gidecek bir yarış olup, büyük ihtimal iptal edilen ilk İstanbul seçimi gibi foto finiş bir sonuç olacaktı. Daha düne kadar seçimi erkene alıp muhalefeti gafil avlamanın yollarını arıyorlardı. Ama bu hadise (keşke olmasaydı ve bunca acı yaşanmasaydı) tuzu biberi oldu.

Şimdi çıkacak sonucun kendileri de farkında ve acaba bir şansımız olur da erteleyebilirmiyiz. Yok öyle kaçmak, sandığa gömülecekler.

Bizim baskanlik seciminde son sandiklara kadar Esref Hamamcioglu yasca büyüklerin oy kullandigi sandiklarla bir sekilde önde götürüyordu. Son sandiklara dogru geriye düstü ve sonunda kaybetti:)

Bizim baskanlik seciminde son sandiklara kadar Esref Hamamcioglu yasca büyüklerin oy kullandigi sandiklarla bir sekilde önde götürüyordu. Son sandiklara dogru geriye düstü ve sonunda kaybetti:)
İşte bunda da malum parti doğudan gelen sonuçlarda önde başlıyor. Bu sefer ise doğudan başlangıçta onlar için en iyisi kafa kafaya çıkması olacak. Sonrasını ise sen düşün. ;)

Ben böyle yazıyorum ama emin olun, sadece tek düşüncem geçen de dedim, artık özgürlüğümü istemem. Bu amaçla bir değişim arzu ediyorum. Fikrimi, eleştirimi rahat bir şekilde beyan edebilmek ve tehdit edilmeden dinlenilmek için. Haklarımızı aramak, insan gibi karşılıklı konuşup fikir dayanışması yapabilmek için... Birbirimizi kırmak, ötekileştirmek yerine bir şeyler katmak için. Bakın bunun da çözümü misal eğitim. Ama iyicene bundan da uzaklaştırılıyor çocuklar. Okumuş, diplomalı cahil bir nesil de bu ülke için tehlikeli. Bu çocukların üretmesi ve bizlere faydalı bireyler olabilmesi için tam olarak yerinde, bünyesinde pişmeli. Hatta belki de lise süreci bence direkt meslek, üniversite ise uzmanlık alanı şeklinde olmalı. Ben kendimden geçtim, iyi kötü göreceğimi gördüm, güzel günlerim de oldu az bile olsa ama istiyorum ki ülkem artık acıya bu denli yenik düşmesin. Ben gerçekten bilmiyorum yani. Hiç bu kadar umutsuz, çaresiz hissetmemiştim kendimi. Hep kaygı içinde yaşıyorum. Bunu gidermelerini talep etmek bizim hakkımız. Biz yarını düşünmekten bugünü yaşayamıyoruz. Bu reva mı ya... Yarını düşünürken de üstelik enkaz altında kalıp ölebiliyorsunuz, psikopatın biri kılıç, bıçak silahla canınızı alabiliyor, biri yolda yürürken size tacizde bulunup arbede içine girdiğinizde kafanıza taşla vurup ölümünüze sebep oluyor, bazen yetmiyor delilleri yok etmek adına sizi yakabiliyor, sarhoşun biri arabayla çarpıp kaçarken son nefesinizi veriyor olabilirsiniz bu ülkede! Ve bunları yapanların aldığı cezalar da, hukuksuzluk da ortada. İnsanın canını bir diğer yakan konuda bunlar. Bir şekilde ölüp gidiyorsunuz ve bu kadar basit diyorlar sizin çektiğinizi çektirmeden. İstediğiniz partiye oy verin ama rica ediyorum bu insanların yerine kendinizi koyun, oy vermemiz fikirleri ömür boyu o pusuladaki gibi mühürlediğimiz, sabitlediğimiz anlamına gelmiyor, gelmemeli de. Hiçbiri insan hayatından, bu ülkenin refah ve huzurundan ya da güvenliğinden üstün ya da önemli değil.

denge olarak bakıyorum artık. Bu kadar çok imkanları ve potansiyeli olan bir ülkenin bu kadar fazla oevladı ve beyinsiz cahil sürüsünün dolmasını.

FpSdIN0aUAA9iW8.webp

🤦‍♂️...

Ben bunların gerçek depremzede olduklarına inanmıyorum. Eğer ki hakikaten depremzedelerse, durum daha da vahim ve düşüncelerim insanlık dışı olabilir yani...

O sevimli çocuğa da yazık, onu zehirleyecekler, bomboş bir birey olacak, -umarım kendini kurtarır ve geliştirir.

Bu Deniz Akkaya Haluk meselesi neymiş yav, fransız kaldık .

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt