6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Adıyaman 4.5 olmus
Bizim sismograflar hissetti
IMG_20230309_221741.webp

Allah razı olsun , şimdilik Adana'ya sığındık, iş arayışındayım. Seyhan belediyesine gittim bugün kimse yardımcı olmadı.
Ne belediye ne de valilik hicbirsey yapmıyor. Isparta'da bana ücretsiz şehiriçi otobüse bin diye kart verdiler sagolsunlar. Tekrar nizipe geri döndüm. Kaybınız yoktur inşallah?

Ne belediye ne de valilik hicbirsey yapmıyor. Isparta'da bana ücretsiz şehiriçi otobüse bin diye kart verdiler sagolsunlar. Tekrar nizipe geri döndüm. Kaybınız yoktur inşallah?
Adamımız yoksa iş de yok maalesef böyle rezil yönetilen bir memlekette yaşıyoruz , 1.derecede yok fakat sevdiğimiz bir çok insan komşularımız filan yaklaşık 45 kişiyi kaybettik.

Adamımız yoksa iş de yok maalesef böyle rezil yönetilen bir memlekette yaşıyoruz , 1.derecede yok fakat sevdiğimiz bir çok insan komşularımız filan yaklaşık 45 kişiyi kaybettik.
Basınız sağolsun, gerçekten çok üzüldüm. Allah rahmet eylesin. Adıyamanda idiniz değil mi? Arkadaşımda ordaydi, çevresindeki binalar göçmüş, kendi binası ağır hasarlı, çıkmayı başarmışlar. İlk deprem oldugunda aradığımda burası çok kotu diyordu.

Basınız sağolsun, gerçekten çok üzüldüm. Allah rahmet eylesin. Adıyamanda idiniz değil mi? Arkadaşımda ordaydi, çevresindeki binalar göçmüş, kendi binası ağır hasarlı, çıkmayı başarmışlar. İlk deprem oldugunda aradığımda burası çok kotu diyordu.
Evet Adıyamandaydık ailem 6 bloktan oluşan bir sitedeydi Sefa kent diye 6 sı da çöktü. ilk deprem 3 ü ikinci depremde diğer 3 ü çöktü.

Cümlemizin başı sağ olsun , sizde var mı kayıp ? Yokturdur inşallah.

@Serhat Fırat hocam geçmiş olsun, ben de malatyaliyim, en az Malatya kadar komşu Adıyaman'a da üzüldüm

Cümlemizin başı sağ olsun sizde var mı kayıp ?
Çok şükür ben burda gorevdeyim eşimle beraber, tanıdıklardan var ama ailem hep Isparta'da. Ogrencilerimden ve velilerimden var ne yazık ki. Bizim eve hasarsız verdiler, gözümüzü kapatıp girdik artık.
IMG_20230309_224500.webp
IMG_20230309_224500.webp
IMG_20230309_224719.webp

Böyle duvarlara bakarak uyumaya çalışıyoruz😕

İşin uzmanı değilim ama aynı zeminde ayakta duran binanın yanında tuz buz olmuş bina var. Aynı zeminde ayakta bina varsa sorun sadece zemin değil. Asi nehri fayın geçtiği hat. Nehrin dibinde ayakta binalar var. Az katlı sağlam binalar yapılırsa şehir olduğu gibi kurulabilir bence sorun yok.

Güzelburç mahallesi hariç. Deprem olmadan bile o mahallede çok çökme oluyordu.

Hocam zeminle net alakalı hatta baya alakali, Malatya'da bostanbasi diye bir yer var, tarım arazisi, millet uyarmıştı buraya ev yapmayın diye, baya lux lux 3-4 milyona yapılan evler sattılar, neredeyse hepsi ya yikildi, ya da ağır hasar aldı, halbuki bizim oturduğumuz yerde 25-30 hatta 40 senelik binalar bile ayakta, elbette hasar aldilar ama yikilmadilar

Evet Adıyamandaydık ailem 6 bloktan oluşan bir sitedeydi Sefa kent diye 6 sı da çöktü. ilk deprem 3 ü ikinci depremde diğer 3 ü çöktü.
Bir arkadaşımızın ailesi de komple gitti. Mehmet Nuri Ölçer'di babasının ismi Adıyamanspor'un eski başkanıymış. Tüm hayatını kaybedenlere Allah'tan bir kez daha rahmet diliyorum.

Hocam zeminle net alakalı hatta baya alakali, Malatya'da bostanbasi diye bir yer var, tarım arazisi, millet uyarmıştı buraya ev yapmayın diye, baya lux lux 3-4 milyona yapılan evler sattılar, neredeyse hepsi ya yikildi, ya da ağır hasar aldı, halbuki bizim oturduğumuz yerde 25-30 hatta 40 senelik binalar bile ayakta, elbette hasar aldilar ama yikilmadilar
Doğrudur. Sizin örneğin aynısı benim evde, mahallede de geçerli. Evlerin çoğu ağır hasar aldı ama yıkılmadılar. O kadar büyük depremden o evlerin sağlam çıkması büyük mucize.

Ama şunu demeye çalıştım. Aynı zeminde ayakta kalan binaların varlığı kafada soru işareti bıraktı kafamda.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt