6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Erden Timur: "Dedim ki kendime, çoluğundan çocuğundan çok oradaki insanları düşüneceksin. Benim çocuğumun anası babası var çok şükür. Bir sürü insan hayatını kaybetti. İmkanı olanlar 2 yıllık gelirimizi deprem bölgesine versek ne kaybederiz? Hiçbir şey kaybetmeyiz"

Erden Timur: "Kendi çocuğunla ilgili bir şey düşünürsün ya, o an hemen depremzedeler için düşünmelisin. Diyorum ya, benim çocuğumun şu an ihtiyacı yok. Anası babası var çok şükür. Ancak oradaki insanların ihtiyacı var. Bu olayı hemen unutmayalım lütfen."

(Habertürk)

Korkarım enkaz altında kalanların gerçek sayısını asla tam olarak bilemeyeceğiz. Binlerce sahipsiz beden enkazla beraber gömülecek. Asla unutmamak, unutturmamak gerek. İbret alması gerekenlerin pişkinliklerini izlerken insanlığımdan utanıyorum. İnsanların gözlerinin içine baka baka yalan söylediklerini görmek bir kez daha aslında ne kadar kıymetsiz olduğumuzu ve 1 oy pusulasından başka bir şey ifade etmediğimizi gösteriyor bu toraklarda. Kaybettiğimiz tüm canlar a Allahtan rahmet diliyorum. Diliyorum ışıklar içinde uyurlar. Kalanlar a sağlık ve sabır diliyorum, kalmak denilebilirse buna ...

Bence emlakçılarla ilgili de ciddi bir temizlik yapılmalı.
Aç soruşturmayı iste sarı site ve türevleri sitelerden logları. Ev satış/kira ve konteyner satışlarındaki fiyat değişimleri al.

Sonra bir şey yapama. Serbest piyasa neticede. Belki rekabet kanunu bilmem ne ile ağır para cezaları o kadar.

Şu kolon kesenleri de yargılamak lazım. Bu nasıl aymazlıktır anlamak mümkün değil.

Ben o rekorlara da şüpheyle bakmaya başladım. Bunlardan her sey beklenir.

Evet bu denetim işleri böyle malesef. Çok geç oldu ama artık havuz sistemi geldi. Denetimler direkt iş alamıyor, şantiyelere kura gibi veriliyor şirketler. İş alamama korkusu yok
hocam eskiden nasıldı? müteahhit istediği denetim firmasına para vererek yaptırmıyordur herhalde değil mi? hiç anlamam inşaat işlerinden ama o kadar da değildir heralde

Bence emlakçılarla ilgili de ciddi bir temizlik yapılmalı.
3 sene önce şu anda oturduğum eve çıkarken emlakçı vasıtası ile ve komisyonunu verdim. Yıl bittiği zaman ev sahibi ile işte kira artışında anlaştık, emlakçıda kontratı yenilersin dedi. Gittim emlakçıya tekrar 1 kira kadar komisyon istedi, dedim ben evi boşaltıyorum o zaman. Ev sahibi kendi verdi.

Ölüm sayilarini gizlemen gerçekten mumkunmu çünkü mutlaka bir yakını tanıdığı vardır onlar sorunca ne diyecekler enkazla gömdük denemez

hocam eskiden nasıldı? müteahhit istediği denetim firmasına para vererek yaptırmıyordur herhalde değil mi? hiç anlamam inşaat işlerinden ama o kadar da değildir heralde
Eskiden senin dediğin gibiydi. İstediğine denetim verebiliyordun, sanırım 2019dan sonra sistem değişti artık sistem kafasına göre otomatik veriyor

Çok ihtimal vermiyorum ama inşallah bizim için bu son afetler her kurum ve sektör için bir milat olur.

Aksi takdirde bu yitirilen canların, yarım kalan hikayelerin yerine yine ve yenileri eklenecek.

Sigara bağımlılığı başka seviye.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt