6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Birileri bu arama kurtarma faaliyetlerine katilan kisilerle konusup bu tarz ifadeler toplamali. Uzerine hukuki bir surec baslatilabilir mi bilmiyorum ama en azindan belgesel felan yapmali. Insanlar bu bolgedeki ihmallerden haberdar olmali. Maalesef ulke tarihinde, hukumetin uzerine duseni yapamamasi acisindan bir utanc kaynagi olarak tarihimize gececek bir olay.

Geçen bir doktor yayında söylemişti. Soğuk hava (tabi ki hipotermiye sebep oluyor) ezilme sendromu denilen ve enkaz altındakilerinin enkazdan çıktığında dahi ölmesine sebep olan sendromun etksini azaltıyormuş.

Ölüm sayilarini gizlemen gerçekten mumkunmu çünkü mutlaka bir yakını tanıdığı vardır onlar sorunca ne diyecekler enkazla gömdük denemez
Benim korkum vefat edenlerin hayatlarını birileri yasamaya devam edecek. Kimlik konusunda birsuru usulsüzlük yapılacak . Kimisi kendini ölü gösterecek, kimisi ölmüş birinin kimligi üzerinden devam edecek.

Sobaya elini uzatırsan elin yanar. Elini uzattın ve yandı. Kaderimde bu vardı olacaktı demektense sonucunu bile bile bir seçim yaptım ve bedelini ödedim demek daha doğru.

Belki bugün değil ama bir gün bedelini ödemeniz lazım bu rezaletin !

Geçen bir doktor yayında söylemişti. Soğuk hava (tabi ki hipotermiye sebep oluyor) ezilme sendromu denilen ve enkaz altındakilerinin enkazdan çıktığında dahi ölmesine sebep olan sendromun etksini azaltıyormuş.
Ezilme sendromu nedir bilgi alabilir miyiz?

Ezilme sendromu nedir bilgi alabilir miyiz?
Crush sendromu; ezilme, çarpışma, göçük altında kalma, darbe alma ve uzun süre hareketsiz kalma gibi durumların sonucunda meydana gelen tıbbi bir durumdur. Crush sendromu travmaya bağlı darbeler ve uzun süreli hareketsizlik sonucunda oluşan kas hasarına bağlı olarak, birçok doku ve organı etkileyen bir durumdur.

İmiş

1676452536599.webp

ana caddeler uzerinde buyuk yikim var satelitden bakildiginda cok iyi anlasiliyor

kolon kesimi en buyuk sikinti gibi duruyor

müteahhitden cok magaza sayipleri göz altina alinacak gibi

benim bu flooddan cikarimim bu

Crush sendromu; ezilme, çarpışma, göçük altında kalma, darbe alma ve uzun süre hareketsiz kalma gibi durumların sonucunda meydana gelen tıbbi bir durumdur. Crush sendromu travmaya bağlı darbeler ve uzun süreli hareketsizlik sonucunda oluşan kas hasarına bağlı olarak, birçok doku ve organı etkileyen bir durumdur.

İmiş
Galiba ezilen ya da darbe alan yerde o travma süresince biriken potasyumun o travmadan kurtulduktan sonra vücuda salınması ve böbreklerin ağzına yapması sonucu ölümler oluyor.

Binamıza 'Hasarsız' raporu vermişlerdi, 2 gün önce. Bu sabah tekrar yerleştik, birkaç sakin daha gelmiş. Karşı komşumuz gelmiş.

Hayata bir yerden tutunuyorsun ister istemez, öğle arasında yemek yemeğe, bir şeyler içmeye gidiyorsun. Yarı yarıya bir normale dönme var ama, insanların konuştuğu tek şey deprem. Kulak misafiri oluyorsun ister istemez, konuşulan şey deprem.

Ne kadar normale dönmüş olsan da, uzun süre bu psikoloji devam edecek.

Allah herkesin yüzüne baksın.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt