6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Deprem bölgesi boşalacak, bariz artık bu, stratejik öndemi de çok özellikle Hatay'ın biliyosunuz, satış kanalı ile yabancıların eline geçmemeli, yahu gölgemizden korkmasak, Hatay'a neden geç müdahele edildiği ile ilgili onlarca komplo teorisi yazılır buraya ama aklımızdakiler aklımızda kalsın şimdilik.
Muhtemelen aynı şeyleri düşünüyoruz. Dillendirmeye gerek yok. Umarım yanılıyoruzdur.

1676291161591.webp

Ikea 10 mio euro bagislamis

Kurtarma ekibinden gelen abiye, bazı enkazları yarıda bırakıp bi anda başka yere geçiyorlarmış doğru mu diye sordum doğru dedi, bulundukları enkazda 6-8 saat daha işçilik gerekiyor bazen bi haber geliyor 2 saatte enkaz altındakine ulaşılacak yerler oluyor mecburen önce ulaşacaklarına geçiyorlar daha sonra yarım bıraktıklarına geri dönüyorlar dedi

Bi de yaşadığı bi olay anlattı, bi enkazda canlı var dediler 2-3 kez 3-4 saatte bir gittik ses dinlemesi yaptık kimse cevap vermedi, en sonunda kocasına seslendirdik bi de sen bağır dedik eşi ses verdi dedi. Kadın çıkınca niye cevap vermedin kaç saat ses alamadık senden demişler, kadın korktum beni çıkarıp kaçıracaksınız diye demiş. Bambaşka psikolojiler var

Dünyanın en güçlü vinçleri ile tüm tavanı kaldırıp o şekilde işlem yapmak gerekiyor bence.

elbette kolon ve kirişler bağlı olacak ama böyle bir hamle ile hem kör noktalarda gözden kaçanları tespit edebiliriz hemde enkaza giren afad ekibinin göçük altında kalmasını engelleriz

Ailemin kaldığı yer kaya gibi sağlam kısımda ama ev eski.

Gerçi normal eskiden dağın yamacıydı orası, sonra gittiler o yamaçlara da ev yaptılar.

Kardeşim geçen sene doktor olarak mezun oldu ve zorunlu görev yeri Bursa çıktı. Kuraların açıklanmasından görev başlangıcına kadar 2 haftalık süre olduğu için aceleyle ev aramaya başladık ve Osmangazi Çekirge'de bir ev tuttuk. Genel olarak buranın sağlam olduğu söyleniyor ama özellikle bu depremden sonra tek başına bırakmamak için kardeşimin yanına taşındım. Çekirge tarafları nasıl hocam bilgin var mı buralar hakkında?

Tam unuttum gibi oldu ama son artçı yine korkuyu saldı

Kardeşim geçen sene doktor olarak mezun oldu ve zorunlu görev yeri Bursa çıktı. Kuraların açıklanmasından görev başlangıcına kadar 2 haftalık süre olduğu için aceleyle ev aramaya başladık ve Osmangazi Çekirge'de bir ev tuttuk. Genel olarak buranın sağlam olduğu söyleniyor ama özellikle bu depremden sonra tek başına bırakmamak için kardeşimin yanına taşındım. Çekirge tarafları nasıl hocam bilgin var mı buralar hakkında?
Bursa'nın en eski ve elit yerleşim yerlerinden biridir hatta Nilüfer parlamadan önce daha popülerdi.

Sadece ortalama ev yaşının ne olduğunu araştırmak lazım.

Onun dışında mevcut ev kaliteleri eski bile olsa iyi olduğunu düşünüyorum çünkü eskiden özellikle pahalı bir bölgeydi.

İlginç. Jeoloji bilgim sınırlı tabi ama komşu mahallelerde arada kalan bölgelerde bile farklar olması değişik geldi.

Odunluk, Suryapı gibi devasa yapıların olduğu bir bölge. Az bir kısmı demiş ama...Korupark Evleri de Torunlar inşaat nedeniyle çekindiğim yerlerden. Mühendislik etüdü isteyen bölgelerde tam işçi deposu yani nüfus yoğunluğunun fazla olduğu bölgeler ve yeni lüks çok katlı yapılaşmanın olduğu yerler.

Bursa da son zamanlarda çok göç aldı ve yapılaşma gerçekten berbat halde. Allah muhafaza.

Bunu yayınlayan bebe,

Bunu twitleyip siliyor sonra.

1676294330958.webp

Organize kötülük

@bpthaber
Gaziantep'te depremde yıkılan 25 binaya ilişkin soruşturmada 5 şüpheli tutuklandı.

İlginç. Jeoloji bilgim sınırlı tabi ama komşu mahallelerde arada kalan bölgelerde bile farklar olması değişik geldi.

Odunluk, Suryapı gibi devasa yapıların olduğu bir bölge. Az bir kısmı demiş ama...Korupark Evleri de Torunlar inşaat nedeniyle çekindiğim yerlerden. Mühendislik etüdü isteyen bölgelerde tam işçi deposu yani nüfus yoğunluğunun fazla olduğu bölgeler ve yeni lüks çok katlı yapılaşmanın olduğu yerler.

Bursa da son zamanlarda çok göç aldı ve yapılaşma gerçekten berbat halde. Allah muhafaza.
Ben bir de deniz seviyesinden yüksekliğe göre etki alanı değişiyormuyu merak ediyorum. Mesela İstanbul'da Kadıköy sağlamlar arasında ama Maltepe, Avcılar, Adalar en riskli kısımlar, buradaki tek mevzu zemin mi acaba.

Bursa 10 sene önceye kadar ülkenin en yaşanılası şehirlerinden birisiydi şu an tam keşmekeş.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt