6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Atıldı mı bilmiyorum müthiş enteresan bi video

bu vidyoyu depremin ilk günü izledim ve o gün de çok dikkatimi çekmişti. resmen koca bir şehrin deniz gibi dalgalandığını görüyoruz. ayrıca vidyoyu çeken adamdaki sakinlik hiçkimsede yok muhtemelen çatıda herif ona rağmen bağırmadı tek ses çıkarmadı yaw. ama deprem 2 dakikaya yakın sürmüştü muhtemelen yarıda kesti artık ciddiyeti anladığı için.

Kafayı yicem ahmethakan cihaza taktı offf dayanamıyorum bu herife. Fulya olmasa cnn izlemem

Ertem’in insta da paylastigina göre atsu ve hatay sportif direktoru rezidans’in otoparkindaymis diye ihbar varmis

Antep’ten 5 kişiden ses alınmış. Hadi inşallah hadi aslanlar el verin vatandaşlara

Bu bina küçükyalıda sanırım. Maltepe,kartal,pendik,küçğkyalı,bostancı,suadiye,göztepe,caddebostan,erenköy,kadıköy merkez bu tarz binalardan çok çok fazla var. Karot alınırdı 7-8 mpa çıkardı dayanımları

Habertürkte mehmet nuray diye biri var 2 saattir bişe anlatıyo ama hiçbişe anlamadım
Özetle:

Dün bu kanala çıkıp asrın felaketi bu yönetmeliklerde beklenenin çok üstünde beklenmedik bir deprem olduğu için yıkım normal diyip birilerini aklamaya çalışan profun söyledikleri yalan diyor.

Bunu spektral ivme (nedir bilmiyorum) üstünden anlattı. İki beklenen deprem düzeyi belirliyoruz. Birisi özel binalarda dikkate alınıyor 2bin küsür yılda bir gerçekleşiyor diyor. Bu da gerçekleşen depreme çok yakın diyor. Ama dünya genelinde konutlarda vs daha düşük deprem düzeyi hesaba katılır diyor. Bu da gerçekleşen depremden çok düşük değil diyor. Bu düzey zaten bütün binaların kontrol edilebilir hasarla çıkmasını sağlar diyor. Ama daha büyüğü bunu yıkacak demek değil diyor. Amaç yıkılmasını önlemek olduğu için bu beklenenin üstünde gerçekleşen depremde de pek ala görevini yerine getirirdi diyor.

Böyle anladım mühendis arkadaşlar düzeltirse sevinirim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt