- 28 Temmuz 2019
- 46.766
- 47.904
- 3.633
Çoğu tanıdığım hisetmemişSığ bir deprem, bayağı hissedilmiştir. Yine de bu bölgelerde çok yıkıcı bir depremin olacağını zannetmiyorum. Ege, Marmara ve Güneydoğu bölgesine nazaran hala daha güvenli bir bölge.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Çoğu tanıdığım hisetmemişSığ bir deprem, bayağı hissedilmiştir. Yine de bu bölgelerde çok yıkıcı bir depremin olacağını zannetmiyorum. Ege, Marmara ve Güneydoğu bölgesine nazaran hala daha güvenli bir bölge.
Her yer sallaniyor ustad. Kiyamet geldi mi dersin
Nerenin gğvenli olduğunu bir tek Allah bilirNiğde güvenli bölge diyenler dilinizi eşek arısı sokaydı

Evimiz umarım gürbüz kayalar üzerine inşa edilmiştir rtaşNerenin gğvenli olduğunu bir tek Allah bilir![]()
Çöküntü olabilir ama zaten normalde olağandan fazla obruk oluşumu görülüyordu buralarda. Yine de dikkatli olmak lazım
Çoğu tanıdığım hisetmemiş
2020 5.1 büyüklüğü 6.7 derinliğindeymiş yine obrukta olmuştu iyi hissetmiştik bunda hiç hissetmedik ben bunu 5 büyük deprem hissedip hassasiyetimin düşmesine bağlıyorumZemin etüdünü iyi yapmak lazım. Daha yumuşak zemindeki bölgelerde etkisi daha fazla hissedilir, yıkmaz ama beşik gibi sallar. Kayalık bölgeyse etkisi daha az hissedilir.
Buna benzer büyüklükte bir deprem geçtiğimiz yılın Kasım ayında Buca'da olmuştu. 5.1 büyüklüğünde, 5 km derinlikteydi. Duvarı balyozla kırıyorlar zannetmiştim, acayip tedirgin etmişti beni. 2020 İzmir depreminde de evde olmama rağmen o zaman bile bu kadar korkmamıştım. O depremin merkez üssü Ege Denizi olmasının da etkisi olabilir tabi.
Evimiz umarım gürbüz kayalar üzerine inşa edilmiştir rtaş

2020 5.1 büyüklüğü 6.7 derinliğindeymiş yine obrukta olmuştu iyi hissetmiştik bunda hiç hissetmedik ben bunu 5 büyük deprem hissedip hassasiyetimin düşmesine bağlıyorum
Evimiz umarım gürbüz kayalar üzerine inşa edilmiştir rtaş
Defalarca söylediler renktaşİstanbul depremi değilde trakya depremi demeliyiz zira fay boydan boya uzuyor
İstanbul depremi önce olursa Tekirdağ depremi en geç bir sene içinde olacak. Tam tersi olursa Tekirdağ depremi önce olursa en geç 3 ay içinde istanbulda kırılır.
İkisi aynı anda olursa eyvah eyvah diyorum. (Tekirdagdayim)
Sivas mı
Hissettiniz mi? Ben evde değilim haberim yok.
yok la sivas diyorlar baktımda Sivas merkez degil maraşa yakınHissettiniz mi? Ben evde değilim haberim yok.
Adiyaman ve antepte temeller atilmaya baslanmis kiymetli dostum1 yılda bitmesi zaten iyi bir şey mi ki? Daha enkazların çoğu kalkmamışken doğru düzgün zemin etüdü yapılmadan, işçiliği aceleye getirerek bu topa girmek ne kadar sağlıklı soru işareti.