6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Çöküntü olabilir ama zaten normalde olağandan fazla obruk oluşumu görülüyordu buralarda. Yine de dikkatli olmak lazım

Zemin etüdünü iyi yapmak lazım. Daha yumuşak zemindeki bölgelerde etkisi daha fazla hissedilir, yıkmaz ama beşik gibi sallar. Kayalık bölgeyse etkisi daha az hissedilir.

Çoğu tanıdığım hisetmemiş

Buna benzer büyüklükte bir deprem geçtiğimiz yılın Kasım ayında Buca'da olmuştu. 5.1 büyüklüğünde, 5 km derinlikteydi. Duvarı balyozla kırıyorlar zannetmiştim, acayip tedirgin etmişti beni. 2020 İzmir depreminde de evde olmama rağmen o zaman bile bu kadar korkmamıştım. O depremin merkez üssü Ege Denizi olmasının da etkisi olabilir tabi.

Zemin etüdünü iyi yapmak lazım. Daha yumuşak zemindeki bölgelerde etkisi daha fazla hissedilir, yıkmaz ama beşik gibi sallar. Kayalık bölgeyse etkisi daha az hissedilir.

Buna benzer büyüklükte bir deprem geçtiğimiz yılın Kasım ayında Buca'da olmuştu. 5.1 büyüklüğünde, 5 km derinlikteydi. Duvarı balyozla kırıyorlar zannetmiştim, acayip tedirgin etmişti beni. 2020 İzmir depreminde de evde olmama rağmen o zaman bile bu kadar korkmamıştım. O depremin merkez üssü Ege Denizi olmasının da etkisi olabilir tabi.
2020 5.1 büyüklüğü 6.7 derinliğindeymiş yine obrukta olmuştu iyi hissetmiştik bunda hiç hissetmedik ben bunu 5 büyük deprem hissedip hassasiyetimin düşmesine bağlıyorum

İstanbul depremi değilde trakya depremi demeliyiz zira fay boydan boya uzuyor

İstanbul depremi önce olursa Tekirdağ depremi en geç bir sene içinde olacak. Tam tersi olursa Tekirdağ depremi önce olursa en geç 3 ay içinde istanbulda kırılır.

İkisi aynı anda olursa eyvah eyvah diyorum. (Tekirdagdayim)

İstanbul depremi değilde trakya depremi demeliyiz zira fay boydan boya uzuyor

İstanbul depremi önce olursa Tekirdağ depremi en geç bir sene içinde olacak. Tam tersi olursa Tekirdağ depremi önce olursa en geç 3 ay içinde istanbulda kırılır.

İkisi aynı anda olursa eyvah eyvah diyorum. (Tekirdagdayim)
Defalarca söylediler renktaş

O fay tek parça değil

toplam 4 ayrı fay var Marmara içinde

Senin bahsettiğin fay hattı 1912 mürefte depreminde kırılmış zaten

Özellikle Cenk hocanın çok değerli çalışması var yeni fay hattı haritası ile ilgili

1 yılda bitmesi zaten iyi bir şey mi ki? Daha enkazların çoğu kalkmamışken doğru düzgün zemin etüdü yapılmadan, işçiliği aceleye getirerek bu topa girmek ne kadar sağlıklı soru işareti.
Adiyaman ve antepte temeller atilmaya baslanmis kiymetli dostum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt