#6 Tolga Ciğerci

Bu adam çok garip. Bazen zor anlarda top class oyuncuymuş gibi iyi işler çıkartıyor ama bazen de dibindeki adama pas veremiyor. Zaten bakışları da bir acayip. Her zaman çok saf, salak bir yüz ifadesi var. :D Kendisini gördükçe aklıma hep şu geliyor:

CmY0MGbW8AAVht8.jpg

Ortada oynayınca nasıl iyi performans sergiledi,sprinter olmadığı kabak gibi meydanda gerek yok inata artık harcama şu elemanı kanatta,tolgaya d takımıza d yazık

D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son düzenleme:
Tolga gol attı iyiydi, Belhanda gol atamadı tü kaka. Senin anlayışın bu kadar işte

taktın sende bana ilk yarı eh işte dedik diye belhanda düşmanımı olduk senin zihnine göre full maç sonrası da iyi dedim sen ona bak. takılıp kalma böyle şeylere yeğenim.

Sol kanat olmayınca adama tilt olmadım hiç evet top tekniği hala zayıf o bölge için bile ama sanki yerine oynayacak olanın çok var en azından inisiyatif alıyor ve mücadele ediyor şu seviyede iş görüyor haliyle ama çok daha iyisini hak ediyoruz yedek olmalı gelecek yıl.

Topa dokunuşu, top sürüşü, özguveni ... Tolgada gözle görünür bi ilerleme var.

Her Mac ayni sekilde oynuyor ama gol atinca ekstra isler yaptigi icin övgü ile bahsediliyor

Gol atmadigi maclarda yerden yere vuruluyor

Ortada iyi oynadı ama bize bir orta saha lazım. Tolganın ortası yok, ya iyi yada saç baş yolduruyor.

Tolga bu takima lazim bir oyuncu ama gününde olmadigi maclarda erkenden oyundan alinmali. Misal gecen hafta berbat oynadi. Genelde ic saha maclarinda daha iyi bir Tolga izliyoruz. Deplasmanda bazen garip bir sekilde oyundan kopuyor. Öyle olunca takima zarar veriyor. Tudor bunlari görmeli.

Ben çok beğenmedim

Herkes sene başında ki ekstra gollerinden dolayı iyi niyetli yaklaşıyor ama bu adam geçen sezon başında seri yaptığımız maçlarda çok fazla koşmasını geçtim diyagonal paslarıyla takımı rahatlatıyordu

Bu sene pek denemiyor bunları, o yüzden sıkışan oyunda geçemedik mesela belli süre Gençlerbirliği hattını

Daha fazla denemeli,istemeli yapabilecek kapasitede şut olayı ekstra zaten :D

Ben çok beğenmedim

Herkes sene başında ki ekstra gollerinden dolayı iyi niyetli yaklaşıyor ama bu adam geçen sezon başında seri yaptığımız maçlarda çok fazla koşmasını geçtim diyagonal paslarıyla takımı rahatlatıyordu

Bu sene pek denemiyor bunları, o yüzden sıkışan oyunda geçemedik mesela belli süre Gençlerbirliği hattını

Daha fazla denemeli,istemeli yapabilecek kapasitede şut olayı ekstra zaten :D

Bunun sutlari gecen sezondaki gibi berbat degildi Almanya'da. Soka ugradim daglara taslara vurdugunu görürken. Zaten bir ara'da ayaginda sakatlik var, operasyon gecirmesi gerekiyor diyip duruyorlardi. Megerse dogruymus.
Tolga'nin asil olayi teknik olarak takimi rahatlamasi bu sene. Diyagonal paslari yapar yine problem degil. Topu tutup önde Takimi biraz cogaltmasi sasirtti beni.

Sol kanatta oynayacak bir oyuncuyu tercih etmek yerine Ciğerci'yi oynatıyoruz.

Geçen hafta tüm takım sıvayınca foyası ortaya çıktı ama bugün attığı gol dışında 1 de iyi pozisyonu vardı. Takım işleyince bu da iyi.

Açıkcası tek kanatla oynuyorsak sebebi bu arkadaş ama o kendinden hiç bir şekilde beklenmeyen golleri atmasa Tudor bunun oynamasını izah edemezdi.

Tamamen ofansif bir oyuncunun yerine tercih edildiği için Ciğerci'nin skora katkı yapması gerekiyor.

Her Mac ayni sekilde oynuyor ama gol atinca ekstra isler yaptigi icin övgü ile bahsediliyor

Gol atmadigi maclarda yerden yere vuruluyor

Tolga gollerinden bagimsiz da iyi oynuyor bu sene, ama durum ayni Arda´nin dedigi gibi. Bu golleri olmasa, taraftar herseye ragmen yerden yere vurur.

Tolga saha icinde bir cok faydali islev görüyor, ama bazi göze batan hatalari var, ve türk izleycileri bu tip hatalara ifrit olur. Ama görüldügü gibi, cok genis bir alanda futbol oynuyor, ve bu oyun icinde pas istasyonu aciyor. Bu futbolda cok önemli, bos alanlari top ayaginda degilken de doldurman gerekiyor, doldurmazsan bu büyük eksik.

Gecen sene de Tolga bunu cok iyi yapiyordu, özellik ile sakatlik öncesi. Ama bunu yapmayan Podolski, Sneijder, Selcuk gibi üc oyuncu varken, bu maraton icerisinde her oyuncuyu yipratir. Tolga gibi oyuncular bu yüzden, farkli yetenekleri sergileme imkani bulamiyorlardi.

Bu sezonun özelligi, sahada hic bu tarz oyuncunun olmamasi. Zaman zaman Selcuk Inan´a katlaniyoruz, ama bu da minimum düzeyde kaliyor.

Son düzenleme:
Tolga Cigerci´nin performansi da bu denli sürpriz degil. Bu adam hücum anlaminda, sut konusunda bukadar yeteneksiz degil di. Gecen sene ilk maclarda, bir cok iyi sutu da, az fark ile, sansiz bir sekilde üstten gitmisti. Sakatlik felanda oldu sonradan, ama esas mesele de sadece bu degil. Tolga defansif olarak olarak orta sahanin neredeyse tüm yükünü tasiyordu. Top calan, ikili mücadelere giren, 11-12 Kilometreyi yüksek tempoda kosan, topu ileriye tasiyan, ve yine ileride gol atmayi zorlayan topcu, yine Tolgay´di.

Saha icinde bukadar görev üstlenen, bukadar mücadele eden, güc harcayan topcu, elbette ki kale önünde negatif etkilenir. Konsantrasyon orani düser, hele ki maraton sürdükce, ve kemiklere daha da cok yük bindikce. Forvette bile, bunun en belirgin örnegi olarak Hakan Sükür´de, ve Elmander´de yasadik. Attiklarinin, misli katini basit bir sekilde kaciriyorlardi.

Bu sezon ise Tolga´nin defansif yükü, cok daha az. Daha dogrusu normal düzeye indi. Mesela gecen sezon 7 ikili mücadele kazanirken, bu sezon 4 kazaniyor. Yina saha icinde yüksek tempo ile oynasa da, defansif görevleri cok daha az. Ama defansif görevleri cok daha az, ve bunun ile birlikte ceza sahasi civarinda cok daha konsabtre olabiliyor.

Hücum performansini etkileyen ana unsur bu. Takimin sistemi, ve görev dagilimi. Bunu sürdürebilir mi bilmiyorum, ama bu sezon attigi hic bir gol, attigi hic bir verimli ceza sahasi kosusu tesadüf degil. Tamamen kendi becerisi, ve bunu kullanma olanagini buldu bu sene. Simdiye kadar cok iyi kullandi.

çok samimi söylüyorum, 8M serbest kalma maddesi kaldırılmalı. 3M'ye aldığımız adamı bu kadar iyi oynadıktan sonra ve piyasa uçarken 8'e satarsak yazık olur.

Yaşı henüz 25. 9 maç penaltısız 6 gol. Her maç 11-12bin koşuyor. Yönetim bir an önce el atmalı. Fiko Cenk'i 20'ye bile satmam diyor ama attığı gol 13 maçta 8, yarısı penaltı.

En az 15 yapılmalı,olacaksa bile.

Yani belki çok yetenekli bir adam değil gerçekten bazen mala bağladığı da oluyor ama mücadelesi ile belki de takipçiliği + şansı ile ciddi katkı verdi

8m çıkış maddesi olan bir topçu piyasanın şu halini düşünürsek Tolga 'yı 8m bonservis ile satmak hayal değil 3m bonservis ile aldığımız adamdan faydalanıp 8m bonservis ile satmak çok güzel olurdu ...

çok samimi söylüyorum, 8M serbest kalma maddesi kaldırılmalı. 3M'ye aldığımız adamı bu kadar iyi oynadıktan sonra ve piyasa uçarken 8'e satarsak yazık olur.

Yaşı henüz 25. 9 maç penaltısız 6 gol. Her maç 11-12bin koşuyor. Yönetim bir an önce el atmalı. Fiko Cenk'i 20'ye bile satmam diyor ama attığı gol 13 maçta 8, yarısı penaltı.

En az 15 yapılmalı,olacaksa bile.

Fiko konuşsun dursun reis boşver Kane 'nin yerine Tottenham alacak Cenk 'i diye haberler vardı onlara inanıp otursun onlar biz yolumuza bakalım ... :hat:

Geri
Üst Alt