#64 Juan Mata

yahu yazmayayım, bizim topçumuz artık dedim ama istemeyenlerden biri olarak bu adam geçen sene toplamda sadece
409 dakika süre almış
5 tane 90 dakika bile etmiyor.

Ondan önceki sene de:
861 dakika süre almış
10 maç 90 dakika bile yapmıyor o da

Adamın tekniğine,karakterine,ismine kimse laf etmiyor zaten. Ezbere 4-5 yıl önceki Mata'yı almışız gibi istemeyen insanlara bok atmayalım.
hocam eğer mertens falan gelmeseydi yüzde yüz katılıyorum ama iyi bir kontratı var. ya tutarsa gibi. yedek kulübende bir tane adam yok mertens çıktığında. bu adam 60’dan sonra bile girse lige yeter.

35’lik mertense 90 dakika ileri geri oynayamazdı her maç. bu adamdan daha iyi de yedekleyemezdik tecrübe olarak.

1662673721397.webp

İlk maçta bence süre almalı 10-20 dakika da olsa. Kasımpaşa'ya saplasın bir tane de içimin yağı erisin. Zaten diğer transferlerden şüphem yok. Taraftarlar arasında en şüphe ile bakılan adam Juan Mata doğal olarak fakat bence bizim ligde iş yapar. Kagawa gelmiştim Beşiktaş'a "Öyle bitti, şöyle gitti" diyorlardı. İlk geldiğinde 2 gol attı, devamında da rotasyonda bol bol süre bulmuştu. Tam olarak o katkıyı alabiliriz Juan Mata'dan. Antalya deplasmanında son dakikalarda girip şov yapan Kagawa gibi Juan Mata'dan da öyle bir giriş bekliyorum lige. Hangi maçta olacağı bilinmez tabii bu girişin.

Daha 4 ay önce çatır çatır top oynadı Manuyla premier ligde.

Bikaç maç içinde formayı alacaktır, tek başına topa sahip olmamızı arttırır

Felipe 25 yasindaydi bize geldiginde
Ben de düşük beklenti ile bakıyorum Mata transferine ile Felipe ile Mata yaşça bile kıyaslanmaz. Mata yüksek tempoda oynamaz elbette ama topsuz oyunda çok büyük yetenektir kendisi sürekli yer değiştirerek oynar. Pas kanalı oluşturur, takımı rahatlatır her maç 30-35 dakika oynayacak bir Mata bu ligi donunda sallar.

Gözünü seveyim kendine iyi bakmış ol bir anda taraftarın göz bebeği ol ve terminator modunda karşına geleni yok et. Bize bu katkıyı sunarsa çok çok ekstra bir iş olur.

Böyle bir tecrübe yatmaya gelmez. Adam Dünya yıldızı. Kulübede böyle bir kozumuzun olması çok önemli. O da farkında yedek kalacak. Sonradan girdiği maçlarda olumlu katkı verecektir. Hatta ilk 11'i zorlayabilecek bir performans bekliyorum kendisinden.

Aynen öyle. Yeter ki verimli kullanabilelim. Form geçicidir, klas kalıcıdır.
Mertens
Hamsik filan sadece klasıyla fark yaratti.
Karagumruk'e emeklilik icin geldi dedigimiz Biglia daha iyi takima transfer yapti 😁
Maalesef Falcao bizi oldukca ürkek yaptı.
Kafasinda oynamak varsa Mata her türlü katkı verir.

Geri
Üst Alt