#64 Juan Mata

Son cümleye ok'um zaten. Class her zaman kalıcı.

Ama demek istediğim, ne kadar class kalıcı olursa olsun, fiziken bu kadar geri gitmiş bir oyuncuya 34 yaş transferinde, taraftarın şüphe duyulması normal.

Ayrıca oyuncu kesinlikle fizik olarak da toparlamış. .kko bir hazırlık maçında dahi eforla oynaması, savunma falan yapıp adam kovalaması cidden fiziken de bayağı toparlandığını gösteriyor bence.

Rahat 45-45 Mertens ile dönüşürler. Karakter olarak da boss bir oyuncu aynı Oliviera gibi.
Evet fizik olarak toparlanmis gibi, ins. böyle devam ettirir ki cok önenli silah olur.

Adamın Nisan ayındaki maçı da böyle. Fiziksel yönden geri kaldı diye Manu'da arka plana atıldı ki yedekken bile 2 sene sözleşme uzattı Manu.

Manu seviyesinde değil bizde de 90 dk oynayacak seviyede değil.

Buradaki mevzu forumun futbol cahili olup Mata'nın pas kalitesine şaşırması.

Son cumlen oldukca dogru Keramettin. Mata bu, adamin bizi sasirtacagi tek sey hala o azim ve istekte olup olmamasi ki gorunen gayet istekli oldugu. Ben o acidan acayip sevindim. Dogru kullanirsak, cok efsane isler yapacaktir ozellikle kapanan savunmalari asmamiz gerektiginde ya da baski kurdugumuz dakikalarda..

Yaştan dolayı çekinenlerdenim reis konusunda. Yalnız Mertens ve Mata yaş olarak son dönemleri olsa da karakterli adamlar gördüğüm ve anlatıldığı kadarıyla. Transfer ekibinin bu noktada dikkatli olması önemli. Yaşı ilerlemiş yıldız alacaksan Drogba, Etoo, Mertens, Mata vs gibi olacak.

Son cümleye ok'um zaten. Class her zaman kalıcı.

Ama demek istediğim, ne kadar class kalıcı olursa olsun, fiziken bu kadar geri gitmiş bir oyuncuya 34 yaş transferinde, taraftarın şüphe duyulması normal.

Ayrıca oyuncu kesinlikle fizik olarak da toparlamış. .kko bir hazırlık maçında dahi eforla oynaması, savunma falan yapıp adam kovalaması cidden fiziken de bayağı toparlandığını gösteriyor bence.

Rahat 45-45 Mertens ile dönüşürler. Karakter olarak da boss bir oyuncu aynı Oliviera gibi.
Geçen sezonun sonunda Mata bayağı oynamış, genelde 8 no gibi. O dönemki performansı da benzer, adam falan kovalıyor ya da atıyor koşuyor ama güçsüz kalıyor bugün Barışla verkaç sonrası şutu gibi.

Bir de Mata transferi nerden baksan saçmaydı Akbaba kalacaktı, Yusuf ve Mertens hatta Oliveira vardı üstüne. Bu ayrı boyut ama 1 senelik sözleşme, oynamaya bağlı opsiyon falan yıllardır hayalini kurduğumuz sözleşmeler.

Ben de başta mantıksız bulmuştum ama 3 maç aldırsa yeter zaten şampiyon olduğun senaryoda. Benim saçma bulmam daha çok olası 3 yıllık sözleşme ve eldeki o bölgede bol alternatif olmasınaydı ama sonra düşününce büyük kariyer yani, adamın olmadığı masa yok sadece 3 veya 4. oyuncu olmuş hep.

Geçen sezonun sonunda Mata bayağı oynamış, genelde 8 no gibi. O dönemki performansı da benzer, adam falan kovalıyor ya da atıyor koşuyor ama güçsüz kalıyor bugün Barışla verkaç sonrası şutu gibi.

Bir de Mata transferi nerden baksan saçmaydı Akbaba kalacaktı, Yusuf ve Mertens hatta Oliveira vardı üstüne. Bu ayrı boyut ama 1 senelik sözleşme, oynamaya bağlı opsiyon falan yıllardır hayalini kurduğumuz sözleşmeler.

Ben de başta mantıksız bulmuştum ama 3 maç aldırsa yeter zaten şampiyon olduğun senaryoda.

Ozellikle derbilerde diye dusunuyorum. O ince nuanslari yapabilir ya da kapanan ve skor aradigimiz takimlara karsi. Ben bugun begendim coskusunu ve temposunu. Adana macina kadar olan surede biraz daha iyi olacaktir. Buyuk profesyonel, oyle gorunuyor. Yoksa, Mata bu.. 45M Euro transfer degerini gormus bir oyuncu. EPL'nin gediklisi (11 sezon) ve prime Ispanya Milli Takim oyuncusu (41 resmi mac).

Mata ile ekibimiz sampiyonluga kosacaktir.

Screenshot_20220925-002200_Chrome.webp

Adamın Nisan ayındaki maçı da böyle. Fiziksel yönden geri kaldı diye Manu'da arka plana atıldı ki yedekken bile 2 sene sözleşme uzattı Manu.

Manu seviyesinde değil bizde de 90 dk oynayacak seviyede değil.

Buradaki mevzu forumun futbol cahili olup Mata'nın pas kalitesine şaşırması.
Bence forumdaki genel kanı pas kalitesinden çok, oyunun içinde olmasınaydı. Şahsen ben de bu yaşta karşıydım, madem Yusuf- Hamza var onlar oynasın diyordum. Bu maç özelinde ilk yarı çok kötü olan(15-20 anca izleyebildim) İstanbulspor a karşı oyunun her şeyini mata belirledi. Lig maçlarında da oyunun içine bu kadar net etki yaparsa kesmeyeceği oyuncu yok.

Geri
Üst Alt