#66 Anıl Dilaver

Cevap: #66 Anıl Dilaver

Serkan abi bize altyapımızı anlat sanırım çok ilgilisin. Pek ilgilenemiyoruz biz. Son gelişmeleri anlatırsan sevinirim.

Serkan abi bize altyapımızı anlat sanırım çok ilgilisin. Pek ilgilenemiyoruz biz. Son gelişmeleri anlatırsan sevinirim.

valla gençler inanın bende hobidir altyapı.yıllarca oynadım futbol ama türkiyedeki potansiyeli maalesef kimse göreniyor.en basiti 80 mlyon nufusumuz var ve ınanılmaz futbola ılgılıyız ama oyuncu çıkaramıyoruz,bu çok enresan bir çelişki.taa emre belezoğulları döneminden beri izlerim galatasarayın paf takımınınice yıldızlar geldi nice yıldızlar yok oldu gitti şu altyapıdan.cafercanlar mğlayimler oğuz sabankaylar alperler faruklar ilkerler mert afyonlar emre köroğlu ve unuttuğum niceleri.sıkıntı bence 18-19 yaşındaki oyuncuda değildir sıkıntı bence o kırılma noktasında oyuncuyu hazırlayan hocalarındadır.ama bu yılın başında altyapının başına tugay kerimoğulları gibi karizmatik bilgili vizyon sahibi adaletli ve en önemlisi adam gibi bir adam.umutlanmak ta değil aslında benimki kesin ama kesin tugay oyuncu çıkaracak altyapıdan,sadece altyapı oyuncularının sabırlı ve çok çalışması şart.beğenilen oyuncular var herkes tarafından altyapıda ama doğru söylemek gerekirse beni hayal kırıklığına uğratanlarda oluyor.futbolda sadce başarılı olmak için yetenek yetmiyor bunun yanında iyi bir profesyonel iyi bir takım oyuncusu olmak şart.neden berkın cem berk sınan çetın bilal ahmet cumhur varken anıl dilaver a takımına yükseldi ,öyle altyapıdan atakım antremanlarına katılan oyuncular gibide değil direkt a takım kadrosuna alındı.çünkü anılın diğer arkadaşlarından birkaç farkı var.1 takım oyuncusu 2 futbol zekası çok iyi 3 fizik durumu 4 her iki ayağınıda çok iyi kullanması 5 sürati....bu özelliklein var olduğu oyuncular var ama hepsinin bir arada toplanması gerekiyor.mesela berkındede hepsi var ama takım oyuncusu olması lazım,berkınden çok umutluyum mesela .ama ben tabii nacizane fikrim cem sultanın spekteküler özelliklere sahip bir forvet oyuncusu olduğu kannaatinde değilim,daha çok bana stsl de ortalama bir forvet oyuncusu olabileceği görüntüsünü veriyor,en önemli dezavantajı sağ ayağını hiç kullanaması.bilal özhanda a takımda ilerde yer bulabilecek potansiyele sahip bir genç onun da atrıları var lider özellikli iki ayağıda iyi orta saha olmasına rağmen gole çok yakın güçlü ve 92 doğumlu.bunun dışında kalan ahmet sinan cumhur berk cem emrah yollu gibi isimlerin a takımda şans bulamayacaklaını ve en yakın zamanda kendi gelecekleri adına başka takımlarda şanslarını aramalarını öneririm.unuttuğum yusuf onur arıkan semih oğuz içinde çok beğeniyorum ikisinide aslında kişisel kanaatim gs atakımında mutlaka ılerde degerlendirilmeleri ama mevkileri çok zor mevkiler ben gs de ki bu mantelıtenın onları a takıma çıkarmayacağı düşüncesindeyim

valla gençler inanın bende hobidir altyapı.yıllarca oynadım futbol ama türkiyedeki potansiyeli maalesef kimse göreniyor.en basiti 80 mlyon nufusumuz var ve ınanılmaz futbola ılgılıyız ama oyuncu çıkaramıyoruz,bu çok enresan bir çelişki.taa emre belezoğulları döneminden beri izlerim galatasarayın paf takımınınice yıldızlar geldi nice yıldızlar yok oldu gitti şu altyapıdan.cafercanlar mğlayimler oğuz sabankaylar alperler faruklar ilkerler mert afyonlar emre köroğlu ve unuttuğum niceleri.sıkıntı bence 18-19 yaşındaki oyuncuda değildir sıkıntı bence o kırılma noktasında oyuncuyu hazırlayan hocalarındadır.ama bu yılın başında altyapının başına tugay kerimoğulları gibi karizmatik bilgili vizyon sahibi adaletli ve en önemlisi adam gibi bir adam.umutlanmak ta değil aslında benimki kesin ama kesin tugay oyuncu çıkaracak altyapıdan,sadece altyapı oyuncularının sabırlı ve çok çalışması şart.beğenilen oyuncular var herkes tarafından altyapıda ama doğru söylemek gerekirse beni hayal kırıklığına uğratanlarda oluyor.futbolda sadce başarılı olmak için yetenek yetmiyor bunun yanında iyi bir profesyonel iyi bir takım oyuncusu olmak şart.neden berkın cem berk sınan çetın bilal ahmet cumhur varken anıl dilaver a takımına yükseldi ,öyle altyapıdan atakım antremanlarına katılan oyuncular gibide değil direkt a takım kadrosuna alındı.çünkü anılın diğer arkadaşlarından birkaç farkı var.1 takım oyuncusu 2 futbol zekası çok iyi 3 fizik durumu 4 her iki ayağınıda çok iyi kullanması 5 sürati....bu özelliklein var olduğu oyuncular var ama hepsinin bir arada toplanması gerekiyor.mesela berkındede hepsi var ama takım oyuncusu olması lazım,berkınden çok umutluyum mesela .ama ben tabii nacizane fikrim cem sultanın spekteküler özelliklere sahip bir forvet oyuncusu olduğu kannaatinde değilim,daha çok bana stsl de ortalama bir forvet oyuncusu olabileceği görüntüsünü veriyor,en önemli dezavantajı sağ ayağını hiç kullanaması.bilal özhanda a takımda ilerde yer bulabilecek potansiyele sahip bir genç onun da atrıları var lider özellikli iki ayağıda iyi orta saha olmasına rağmen gole çok yakın güçlü ve 92 doğumlu.bunun dışında kalan ahmet sinan cumhur berk cem emrah yollu gibi isimlerin a takımda şans bulamayacaklaını ve en yakın zamanda kendi gelecekleri adına başka takımlarda şanslarını aramalarını öneririm.unuttuğum yusuf onur arıkan semih oğuz içinde çok beğeniyorum ikisinide aslında kişisel kanaatim gs atakımında mutlaka ılerde degerlendirilmeleri ama mevkileri çok zor mevkiler ben gs de ki bu mantelıtenın onları a takıma çıkarmayacağı düşüncesindeyim

valla çok hızlı yazdım biraz karman çorman oldu kusura bakma bir yandan yemek yiyip bir yandan yazdım

Hocam 2000 senesinden beri sadece 2 oyuncuyu A takıma monte etmiş bir takımın altyapısından hiçbişey beklenilmemeli. Boşu boşuna hayal kuruyor taraftar senelerdir. Aydın yıldız olacak, Emre yıldız olacak, Ferhat, Uğur falan yıldız olacak. Hepsi sıfır.

Altyapımız Ajax, Arsenal, Roma altyapısı gibi altyapılarla yarışıyordu dimi ?

Hocam 2000 senesinden beri sadece 2 oyuncuyu A takıma monte etmiş bir takımın altyapısından hiçbişey beklenilmemeli. Boşu boşuna hayal kuruyor taraftar senelerdir. Aydın yıldız olacak, Emre yıldız olacak, Ferhat, Uğur falan yıldız olacak. Hepsi sıfır.

Altyapımız Ajax, Arsenal, Roma altyapısı gibi altyapılarla yarışıyordu dimi ?

haklısın ama burada bütün ssoromluluğu ve yükü tek başına oyunculara yüklemekte yanlış.bakın bu oyuncuların çoğu orta hali yada alt gelir seviyesine sahip oyuncular a2 takımdan atakıma geçiş döneminde oyuncular iyi paralar kazanmaya başlarlar ve başlar kişiliklerde yavaş yavaş değişiklikler bunllar nedir bindiği arabayı beğenmez oturduğu evi yediği yemeği bulunduğu ortamı beğenmez.ilgi popularite artar etrafta ne oldum olursun,işte bu dönemde yanlarında bu çocukların iyi bir yol gösterici iyi bir stratezist olsa ağır ağır basamakları çıkmasını sağlasa bakın neler oluyor.bu çococukların hepsi çok yetenekli zaten yeteneksiz oyuncuların galatasarayın minik takımında dahi olma şansı yok

Emre'nin ve Anil'in fiziklerini gelistirmeleri lazim, yoksa Aydin gibi olur sonlari.

Emre'nin ve Anil'in fiziklerini gelistirmeleri lazim, yoksa Aydin gibi olur sonlari.

emre için doğru tespit ama anıl dilaver 1.85 boyunda çok atletik ve güçlü bir fizik yapısına sahip oyanadığı maçlardada ikili mücadelelerde genelde hep galip kalan taraf oluyor..

Bugünkü kamp kadrosunda yer alan gençler kim peki ?

Takim oyuncusu olmak herseyin onunde geliyor.Yuzeysel olarak baktiginda bu ozelligi barindaran kisi zaten diger ozellikleri barindirmasi gerektirir.son basamak takim oyuncusu yani ait oldugum takim adina katki yapmak diyebilirim.Bu her turlu meslek grubunda bu yondedir.

Barca da ( orn. hep barca oluyor herkesde) Bojan ile Pedro ilskisi anlatir herseyi. Denenmeye baslanndiklarinda Bojan dahha cok forma sansi bulmasina ragmen Pedro kapmistir formayi.Cunku takim oyununu daha cok benimsemistir.Bojan daha cok tek forvet gibi oynar oyunu.Yetenekleri super bir oyuncu ama formayi kapmak icin takimi icin savasmasi gerekktiginin farkinda degil .zaten bu yuzden Barca"nin forvet hatti bu kadar cok gol atiyor.

Anıl bundan sonra hayatta 11 futbolcusu olamaz çünkü yaşı 21'e geliyor ve Süper ligde sadece 2 maç oynamış.Yetenek var iyide bir oyuncu ama kendisi açısından başka bir klübe gitsin bence.Galatasaray alt yapısı Recep Yazıcı,Halim Fıçıcı gibi adamlar gittikten sonra sonu gelmiştir.Alt'dan üste başta TD istikrarsızlığı,her sene yeni td gelmesi yüzünden,Td'lerin kendi koltuklarını riske sokmamak adına gençleri oynatmayışı yüzünden 1991 jenarasyonu tarihe karışmıştır.Sadece Emre Çolak biraz sıyrıldı bu jenarasyondan oda ilerde ne olur bilemem oda yok edilirse kimse şaşırmasın Cem sultan 20 yaşına geldi 1 kere bile Süper ligde oynamadı.Cumhur 21 yaşına geldi 1 kere oynatıldı sonra gene pafa stoper Ahmet kesim,Sinan osmanoğlu falan hepsi 20'li yaşlarına geldi 1 kere bile süperligde forma giymediler.Semih kaya,Fırat'da oynatılmadı geçen senelerde şimdi biri kasımpaşa'yı ligde tutacak biri Kartalspor'da harikalar yaratıyor Alt yapıya çok büyük yatırım yapılmalı profesyonel üst düzey antranörler ve vücut gelişim için alt takımlarda görev yapan iyi bir doktor getirilmeli.Milan,Barcelona gibi klüpler en küçük takımlarda bile doktorlar tarafından vücüt gelişimi için özel bir programa sokuluyorlar bu oyunculardan ümidi kesin benim en çok korkutuğum Berkin Kamil Arslan'ın harcanması henüz 18 yaşında büyük yeteneği var paf takıma göre fiziki durumu daha iyi ancak daha yeterli değil yeni gelecek TD'ün berkin'e süper ligde forma şansı vermesi ve klüp doktorları tarafından iyi bir programla fiziğinin geliştirilmesi gerekiyor.sadece Trabzonspor'la oynanan kupa maçında oynamış ve çok etkili olmuştu.İnşallah Berkin harcanmaz Emre Çolak hariç diğerleri anca şu halde 2.veya 3.ligde oynarlar.

Video Büyükşehir'de çekilmiş harbiden Anıl galiba. :)

herifi oynatmaya oynatmaya paslattılar. konyada golünüde atmıs adamın yolunu niye acmıyosunuz. şöyle adamlar oynaya oynaya gelişirler.. ama bizdeki yönetimin zihniyetinde bu yok..

Kıkırdağında ödem varmış. 6 Hafta sahalardan uzak kalacakmış :(.

Geri
Üst Alt