#7 Kerem Aktürkoğlu | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Oyuncuları kolay ilahlaştırıyor, kolay harcıyoruz. Öte yandan Türk oyuncularda kolayca ben oldum moduna giriyor. Klasik Türk zihniyeti. Bundan kurtulmanın tek çaresi doğru bir eğitim. Onunda yeri burası değil.

Daha fazla çalışması, daha az şahsi oynaması lazım fikrimce. Oyun aklını da geliştirmeli. Bence kumaşı iyi kendine bakarsa daha iyi yerlere gelir. Bakın Burak kaç yaşında kendini buldu. Kerem'in şansı büyük, kullanmazsa yazık olur. Artık iş onda bitiyor. Yine de madalyonun öte yüzünde şu anki teknik ekiple ne kadar kendini potansiyeline erişebilir o da meçhul.

Ft düşmanı değilim kötü futbol düşmanıyım. 3 4 yıldır oynanan futbol sizi mutlu ediyorsa hiç lafım yok.

Ben dünyanın en gamsız sakin insanlarından biriyimdir. Ama 3 4 yıldır maç izlerken gerim gerim gerilmekten futbol konusunda gergin bir insan haline geldim. Yılda 40 maçın 30unu gergin izledim.
Merak ettigim sadece birsey var. Bu macin video analizi FT tarafindan takimla ve futbolcularla yapilip ornegin Kerem'e bu.top kaybi hatalari gosterilecek mi? Yoksa oylesine bir uyari ile mi gecistirilecek? Ciddi FT nin bu isleri nasil takip ettihini/etmedigini merak ediyorum.

Defansa yardımı yeterli değil ama şuanki hali çok aşırı problem değil. Ondan daha önemli sorunlar şunlar;

- Basit oynayacağı yeri bilmiyor.
- Pasları yerden kontrolü kolay bir şekilde atmıyor, sektirerek atıyor ve bu arkadaşının kontrol edememesine yahut geç kontrol etmesine ve baskı yemesine sebep oluyor. Altyapılarda ilk olarak öğretilen şeylerden biridir bu. Bana söylendi en azından zamanında.
- İlk kontrolü rezalet.
- Takım hücuma yerleşmişken, garanti paslara yönelmek yerine, 3 kişinin arasına top atıp kendisine geri gelmesini bekleyerek topa doğru koşu atıyor. Bu, hem kendi bölgesinin hem de diğer arkadaşlarının bıraktığı boş alanlar üzerinden kontra-ataklara sebep oluyor.

Kerem ne yaparsa yapsın bu takımın oyununda bir defodur. Bu haliyle santrafor çevresinde oynayacaksa oynasın. Takım oyununa katkı bekleniyorsa; adres kulübe olmalı.

Merak ettigim sadece birsey var. Bu macin video analizi FT tarafindan takimla ve futbolcularla yapilip ornegin Kerem'e bu.top kaybi hatalari gosterilecek mi? Yoksa oylesine bir uyari ile mi gecistirilecek? Ciddi FT nin bu isleri nasil takip ettihini/etmedigini merak ediyorum.
Şimdiye kadar ki maçlardan sonra gösterilmiş olsa belki bazı futbolcuların ısrarla yaptığı yanlışlarda bir nebze ilerleme görebilirdik

Gösteriliyor, analiz ekibi var bu işi yapan zaten. Adım adım izleniyor tüm maçların kayıtları ancak yine yapıyorlar aynı hataları, yapmaya da devam edecekler.

Doğruyu zihnen bilmek ve anlamakla vücudun doğru refleksleri hele de yanlış alt yapı eğitimleri sonrası kazanması kolay değil, alışkanlık hele bambaşka bir nokta. Mesela Luyindama fiziksel olarak iyiken, pozisyon hatalarını kolaylıklar örtüyordu hızı ve fiziğiyle ama çapraz bağ sonrası öretemediği için defoları ortaya çıkıyor. Yüksek nabızda konsantrasyon kaybı yaşamayan oyuncu sayısı dünyada 100ü geçmez zaten.

Tabii foruma kalsa izlenmiyor, idman da yapılmıyor, dümdüz maçlara çıkıyoruz her hafta.

Barış Alper dönünce kesinlikle takımdan ilk kesilecek(dinlendirilecek) arkadaş bu olmalı.Hücumda bu kadar lakayıt top kayıplarına dayanamıyorum artık

''Şunları doğru yapsın, şu yanlışları yapmasın'' diye kurulan uzun temenni cümleleri, bana ''Tanrım beni baştan yarat!'' cümlesini-şarkısını hatırlatıyor...

18-19 olsa anlardım ama bu çocuk 23 yaşına gelmiş bir futbolcu. Şu an 4-5/10 ise, olacağı en fazla 5.5-6 dır; 8-9 umuluyor ciddi ciddi, olmaz...

Rakip yarı sahada hücuma yönelik iştahı ve enerjisiyle -yoklukta- fayda sağlıyor, fazlasını beklememek lazım. Yıllarca takımı sırtlayabilecek potansiyel göremiyorum; hele 10-15 milyona Avrupa' ya pazarlama hayalleri için tanımlama yapmamayı tercih ediyorum!..

Hızını çok yanlış kullanıyor, Ronaldo bile estetik hareketleri bıraktı kendini yormuyor öyle şeyler için. Takım oyuncusuna döndü. Çalım atmak zorunda değil ama deniyor. Pas atıp verkaça girse hızını orada gösterse çok daha perfomansı artar takıma daha çok yararı olur.Gelişeceğini umuyorum daha 1.5 sezondur altı üstü üst ligte oynuyor. Umarım düzeltir kendini yetenek var ama futbol sadece yetenek ile olmuyor malesef.

Dipnot: ligte en çabuk hızlanan adam olabilir kendisi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt