Kerem de Yunus da açık alan oyuncuları. Kapanan takımlara karşı ikisi de ama özellikle de Kerem zorlanır. Kerem Yunus kadar teknik değil ve keza şutları ve pasları da Yunus kadar iyi değil.
Ayrıca ikisi de çok bencil. Kerem Yunus’tan iki kat daha bencil. Dönüp vurduğu pozisyonda pas atmaması terbiyesizlik. Üçe bir durumdayız, hem soluna hem sağına atabilir. Dönüp zayıf ayağıyla, kalecinin rahat uzanacağı noktaya şut çekiyor. Maalesef bunun çözümü çok zor.
Üstelik pas kalitesi de kötü. Hem kaptırdığı toplarla, hem de attığı kötü paslarla bizi dengesiz yakalatabilecek bir oyuncu.
Bu nedenle hep iyi yedek kanat transferi istiyorum. Bu ikisi iyi performans gösteremediklerinde girip fark yaratacak biri lazım. Geçen yıl bir kaç maçta izlediğim Vargas ideal olur diye düşünüyorum. Hem enerjisiyle, hem rakip defansı dengesiz hale sokabilmesi nedeniyle sıcak bakıyorum.
Ama şunu da anlamamız lazım. Hem Kerem hem de Yunus rakibin dengesini bozacak, ilgiyi üstüne çekecek bir 10 numara ile ciddi performans artışı sergilerler. Mertens bu noktada çok kritik olacak ve TÜM hücumcularımızın performanslarını yükseltecek.
Oyuncularımızı bir maçla çöp, bir maçla süper yıldız yapmayın. Eksikleri olan ama çok da iyi özellikleri olan oyuncularımız var. Birbirini tamamlayan bir kadro ile çok daha iyi performans gösterecekler.
Görürsünüz.