#7 Kerem Aktürkoğlu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takımın hücum hattında %40'ı rahat Kerem çok gol kaçırıyor ama sol kanada geçerse iyice rahatlar ayarlarına geri döner.

Düzenli olarak sol kanat oynamalı başka mevkide değil diğerleri kafasına göre yerleşsin ait olduğu yere dönmeli.
Kanatta başladigi maçlarda da kanat gibi oynamıyor artık. Bi ahenk bozukluğu var taraftardan da çekiniyor artık.

İstatistiklere yansiyan bir eksiklik yok.

Kendisi varken de 2-3 net pozisyon vardi. Bugun de aynisi oldu. Varken de 30 şuta 7-8 isabetimiz vardi bugun de ayni. Gol beklentileri de benzer. Kendisinin yaptigi top kayiplarini bugun zaha yapti yoklugu hissedilmedi

Bu takimin olmazsa olmazi kero degil icardi.

+ bugun hakemin skandal karariyla silinen 2. Gol verilseydi muhtemelen bu mac farka giderdi.

Sinirleniyoruz sövüyoruz sayıyoruz, bu adam hücumumuzun mühim bir parçası.

Sol kanattan başka pozisyona geçmemeli Zahaa efendi de kendine oynayacak yer arasın.

ilk yarı 1 pozisyonda garip 1 şut çıkardı

bayağı güldüm yaw

2-3 dk arayla topu direğe nişanlayıp ardından arkadaşına %100 gollük bir pas çıkarttı.

bu lig için daha iyisi bulunmaz.

İlk geldiğinde bitiriciliği hızı adam geçmesi falan çok daha iyiydi. Bu sene pozisyon değişikligi ile beraber saha da ne oynadığını bilmez vaziyette serbest takılıyor. Genel olarakta forvet hattında halilin yada icardi nin yanında GF dediğimiz gezici forvet tarzında oynamaya başladı.

böyle ol canımı ye. eski papaz abilerin bu tarz işlerde istatistik kasıyordu. musleraya penaltı attırmak için 5 kişi ikna etmeye çalıştı selçuku galibiyeti garantilediğimiz playofff senesi ligin son maçında

Kerem oyuna liderlik edebilecek bir oyuncu değil; özverisiyle, girişkenliğiyle ve belli yetenekleriyle, lider karakterli birkaç oyuncunun varlığında oyuna enerji katması gereken, zor bulunur bir 'nimet'...

10 numara oynamasını anlatırken, aslında kenarda oynarken de hocanın kendisine oyun kurucu rolü verdiğini söylemişti. Yani Okan Hoca yokluktan değil, yaptığı planın kilit parçasına bile isteye Kerem' i hazırlamış. Ziyech transferini anlatırken sağ kanatta oynayacağını söylemesini şaşkınlıkla izlemiştim; geriye sarınca şaşılacak bir durum olmadığı anlaşılıyor...

Ferdi FB nin oyununa ne kadar liderlik edebilirse, Kerem de bizim takıma o kadar edebilir en fazla. Yıllarca Ajax takımına liderlik etmiş, ayrılığının hata olduğu söylenen Tadic, sırf o liderlik vasfıyla FB de tutunabiliyor, Ferdi' nin verimini azami seviyeye çıkarıyor mesela; yoksa bilinen bireysel özelliklerini sergilemekten epey uzak artık...

Kadro planlamasını çok önemserim; sık tekrar ettiğim için de tepki gösterenler oluyor bazen; canları sağ olsun...Zaha transferini hiç istemedim. Hem 'sidik yarışı' nı kazanan reelde kaybeder genellikle (Szymanski konusunda FB kazandı bu defa), hem de en az ihtiyaç duyulan bölgeye fahiş maliyetli yaşı geçkin adam alınmasına karşı idim...Daha fenası; hocanın Kerem' e 10 numara rolünü biçmesi imiş; onu sonradan idrak edebildim şahsen. Zaha' nın, Mertens gibi ikinci forvet veya forvet arkası oynayabildiği söylenmişti (Alakası yok, oyun tarzı hiç uygun değil); sonra Ziyech transfer edilince tamam dedim; hafızamda 10 da daha iyi olarak yer etmiş (Onun da pek alakası olmadığını sonradan gördük). Plan baştan hazırmış...

Uzadı, kısaltmaya uğraşamadım. Özetle; Zaha sol kanat/Kerem 10 numara planlamasını tamamen hocaya yazdım ve bu da kendisine olan güvenimi ilk defa ciddi manada sorgulamama sebebiyet verdi...

Son düzenleme:
Artık oyuna bu şekilde hareketlilik ve enerji katan oyuncu çok az bulunuyor. Takımı da ateşleyen unsur oluyor. İtalya veya İspanya liglerine bakıyoruz, çok az takım harici hepsinin eksikliğini çektiği dinamizmi katıyor. Hepimiz kızıyoruz, bende. Ama Kerem'in takıma olan artı yönü, eksilerinden çok daha fazla. Bir şey var ki, mücadelesinden ödün vermiyor. Her defasında bundan emin olmak güven veriyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt