Kerem oyuna liderlik edebilecek bir oyuncu değil; özverisiyle, girişkenliğiyle ve belli yetenekleriyle, lider karakterli birkaç oyuncunun varlığında oyuna enerji katması gereken, zor bulunur bir 'nimet'...
10 numara oynamasını anlatırken, aslında kenarda oynarken de hocanın kendisine oyun kurucu rolü verdiğini söylemişti. Yani Okan Hoca yokluktan değil, yaptığı planın kilit parçasına bile isteye Kerem' i hazırlamış. Ziyech transferini anlatırken sağ kanatta oynayacağını söylemesini şaşkınlıkla izlemiştim; geriye sarınca şaşılacak bir durum olmadığı anlaşılıyor...
Ferdi FB nin oyununa ne kadar liderlik edebilirse, Kerem de bizim takıma o kadar edebilir en fazla. Yıllarca Ajax takımına liderlik etmiş, ayrılığının hata olduğu söylenen Tadic, sırf o liderlik vasfıyla FB de tutunabiliyor, Ferdi' nin verimini azami seviyeye çıkarıyor mesela; yoksa bilinen bireysel özelliklerini sergilemekten epey uzak artık...
Kadro planlamasını çok önemserim; sık tekrar ettiğim için de tepki gösterenler oluyor bazen; canları sağ olsun...Zaha transferini hiç istemedim. Hem 'sidik yarışı' nı kazanan reelde kaybeder genellikle (Szymanski konusunda FB kazandı bu defa), hem de en az ihtiyaç duyulan bölgeye fahiş maliyetli yaşı geçkin adam alınmasına karşı idim...Daha fenası; hocanın Kerem' e 10 numara rolünü biçmesi imiş; onu sonradan idrak edebildim şahsen. Zaha' nın, Mertens gibi ikinci forvet veya forvet arkası oynayabildiği söylenmişti (Alakası yok, oyun tarzı hiç uygun değil); sonra Ziyech transfer edilince tamam dedim; hafızamda 10 da daha iyi olarak yer etmiş (Onun da pek alakası olmadığını sonradan gördük). Plan baştan hazırmış...
Uzadı, kısaltmaya uğraşamadım. Özetle; Zaha sol kanat/Kerem 10 numara planlamasını tamamen hocaya yazdım ve bu da kendisine olan güvenimi ilk defa ciddi manada sorgulamama sebebiyet verdi...