Amatöründen top seviyeye kadar her takımda ofansif orta saha oyuncuları (10) takımda en iyi top kullanıp iyi paslar atan, hızlı ve doğru karar verme yetisine sahip olan adamlardır. En çok sevenler bile kabul ediyor ki Kerem ilk dokunuşu, çevre hakimiyeti ve tercihler konusunda hiçbir zaman çok iyi olmadı ve olmayacağı belli. İhtiyaç halinde geçici süre 10 numara oynatabilirsin ama takımın ana planını buna göre kurgulamak hiç doğru gelmiyor bana. Olağanüstü azim ve gayretiyle oyun ve skor katkısı sağladığı maçlar olabilir ki o maçlarda bile takımın hücumdaki verimini düşürüyor aslında, zorlamaları ve yaptığı top kayıplarıyla...
Hep diyorum; takım 4-3-3 oynamalı ve iki kanat forvetten biri Kerem olmalı, sağ-sol sonraki mevzu. O durumda topla daha az buluşacak ama verimliliği artacak, yaptığı top kayıpları tolere edilebilir düzeyde olacaktır.
Kamada transferi söz konusu olduğunda, o maaşla satılamayacağını ön sürenler olmuştu; sanki her futbolcuyu satıp para kazanmak üzere satın almak şartmış ve transfer ettiklerimiz de öylelermiş ve daha ucuz maliyetlilermiş gibi. Hiç olmazsa ''Çalışkan 10 numara veya aslında 8,5 no'' tanımına uygun, kalitesi az-çok belli bir adamdı, limit sorunu da yoktu ne olacaksa? (A plus veya A sınıfı görülmedi herhalde). Lazio' da uçup kaçmıyor ama bizde iş yapardı diye düşünüyorum.
Hoca daha iyi bilir elbette; ondan iyi bildiğimi iddia etmiyorum da Dünyanın en iyi TD lerinin oyun formatlarını da eleştirmiyor muyuz kendimizce?..Kaldı ki kadro planlamasının pek hocanın tercihleri doğrultusunda yapılmadığı belli; Angelino transferinin sorumluluğunu üstlendiği gibi diğerlerini üstlenmediğini gördük. Bir de Davinson' u çok istediğini biliyoruz...