#7 Kerem Aktürkoğlu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
15m euromuzu alip kopenhagin hesabına yatırdı.

Yerinde olsam sabah akşam günde 10bin kere griezmann ın dün lazio ya attığı golü izlerdim.

Ayak içi köşeye top asmanın marifet olduğunu sanıyor beyfendimiz ne yazık ki.

Her topun dibine giriyor arkadaş

Messinin 500 golünün 300ü yerden uzak kale direğinedir biri buna hatırlatsa iyi olacak

Hatırlatacak olanlar daha keremin 10 noda oynayamadigini göremedi. Henüz takımı organize atak oynayacak seviyeye getiremedi. Kereme zaten birsey diyemiyorum. Kaç senedir bir gram gelistirmedi kendini hep aynı hatalar. Hep aynı saçmalıklar. Bazende kendindeki eksikleri illa birilerinin söylemesine gerek yok. Azcık akli çalışan her insan Keremin saçmalıklarını kolayca görüyo zaten. Yukarda Keramettin admir anlatmis. Kendisi futbolcu zaten, görememiş olması imkansız. Sahada takım arkadaşlarına el kol yaparak birsey kazanamiyosun Keremcim. O tavana asmaya çalışıp mundar ettiğin pozisyonlar gol olsa şuan başka şeyler konusuyoduk. Senin ve hocanın fantezileri bizi 13 14m euro ve şampiyonlar liginden etti. Kaybedip yedirdigi golleri saymadım bile. Buna rağmen hiçbir şey değişmedi keremde hiçbir şey. Yani bu vurdunduymazliktir. Çalışan adamin bu isleri bu kadar kotu yapabilmesinin ihtimali yok. Ne oldu peki. Sonunda bizi patlattı işte bu ve hocası. Geçmiş olsun. Tek yandığım Barış Alper kendini bin kat daha fazla geliştirdi bu Keremden. En azından formayı Keremden kat be kat fazla hak etti. İlla bir 10 oynatacaksın ve bu Mertens olmayacak. Baris 10 noda yardimci forvet olarak fener maçlarında iyi iş çıkarmıştı. Hiç yoktan top tutardı fiziği ile birseyler yapardı. Bunu bile yapmadı sevgili Okan hoca. Kötü sözler söylemek istemiyorum ama Kerem ve Okan Buruga aşırı derece kızgınım. Şuan ikisinide gönderseler cidden çok sevinirim. Sırf kızgın olduğum için değil yol yakınken daha fazlasını kaybetmemisken, tabi şahsi fikrim bu. Yönetici olsam bu ikisiyle devam etmezdim..

Son düzenleme:
Maç başına 20 top kaybı
Beke yardım etmeme

Dünyanın hiç bir yerinde şu ikisini yapan adamı kanat oynatmazlar. 1-2-3-4 sene oldu, değişen bir şey yok.

Icardi’yi besliyormuş, sanki izlemedik aldığı her topu Icardi’ye amaçsız atıp topların çoğunu kaybediyordu, geriye koşuyorduk. Sonra bir tanesi tutuyordu hop skor yaptı. Kaptırılan toplardan defalarca pozisyon yiyorduk ama halbuki.

Peki ŞL’de ne oldu, ligden farklı olarak o tip kaptırılan toplardan yedik tüm golleri.

Çok iyi özellikleri var, hatta öngörülemez olmasının faydaları da var ama basit oynamayı beceremeyip yukarıda yazdıklarımı yapma özgürlüğünü kimse vermez bizden başka.
Zaha' nın oynamaya başlamasıyla birlikte, Kerem' e 10/forvet arkası/ikinci forvet rolü verildi. Herhalde Ziyech takıma girince o pozisyonu devralır, Kerem sağa geçer diye düşünürken gördük ki, Ziyech sağ kanat oynayıp Kerem orada devam etti. Bu fikrin ölü doğum-olmayacak dua olduğunu çoğumuz söyledik. 22-23 yaşından sonra yine iyi geliştirdi kendini ama azim de bir yere kadar. Top ve çevre kontrolü çok iyi düzeyde olmayan, kritik anlarda sakin kalarak, aynı zamanda hızlı ve doğru karar vererek bunu tutarlı bir şekilde uygulamak konusunda sıkıntılı, tezcanlı bir oyuncunun o mevkiide yapamayacağını görmek için futbol alimi olmaya gerek yoktu.

Futbolda 4-4-2 diye bir şey neredeyse kalmadı ki hem İcardi-Kerem, hem de takımın geri kalanı, Zaha, Ziyech filan buna uygun oyuncular değil zaten. Eskilerden Hakan Şükür-Fatih Tekke, yakın zamanda Gomez-Valencia gibi ikililer lazım o iş için.

Hocanın mevcut 4-2-3-1 saplantısında Kerem' e en uygun yerin bilinenin aksine sol değil (Orada çizgiyi yeterince kullanmıyor) sağ kanat olduğunu düşünüyorum ama biraz Rashica tarzına yakın oynamaya çalışmalı; bunu pekala yapabilir, hatta Rashica' dan da fazla katkı verir. Bir tık daha basit oynayacak, çizgiyi sol tarafta olduğundan bir tık daha fazla kullanacak; o kadar...

Kerem için en ideal rolün 4-3-3 ün sol kanat forveti olduğuna dair kanaatim en başından beri değişmiş değil...

Kacirdigi pozisyonu tekrar izledim. Kardesim topu icardiye atmak zorundamisin?? Ortaya dönse önü bombos olacak oyuncumuz vardi ilk anda keza kaleye vurmadan öncede pas verebilirdi...
Yazik oldu

Zaha' nın oynamaya başlamasıyla birlikte, Kerem' e 10/forvet arkası/ikinci forvet rolü verildi. Herhalde Ziyech takıma girince o pozisyonu devralır, Kerem sağa geçer diye düşünürken gördük ki, Ziyech sağ kanat oynayıp Kerem orada devam etti. Bu fikrin ölü doğum-olmayacak dua olduğunu çoğumuz söyledik. 22-23 yaşından sonra yine iyi geliştirdi kendini ama azim de bir yere kadar. Top ve çevre kontrolü çok iyi düzeyde olmayan, kritik anlarda sakin kalarak, aynı zamanda hızlı ve doğru karar vererek bunu tutarlı bir şekilde uygulamak konusunda sıkıntılı, tezcanlı bir oyuncunun o mevkiide yapamayacağını görmek için futbol alimi olmaya gerek yoktu.

Futbolda 4-4-2 diye bir şey neredeyse kalmadı ki hem İcardi-Kerem, hem de takımın geri kalanı, Zaha, Ziyech filan buna uygun oyuncular değil zaten. Eskilerden Hakan Şükür-Fatih Tekke, yakın zamanda Gomez-Valencia gibi ikililer lazım o iş için.

Hocanın mevcut 4-2-3-1 saplantısında Kerem' e en uygun yerin bilinenin aksine sol değil (Orada çizgiyi yeterince kullanmıyor) sağ kanat olduğunu düşünüyorum ama biraz Rashica tarzına yakın oynamaya çalışmalı; bunu pekala yapabilir, hatta Rashica' dan da fazla katkı verir. Bir tık daha basit oynayacak, çizgiyi sol tarafta olduğundan bir tık daha fazla kullanacak; o kadar...

Kerem için en ideal rolün 4-3-3 ün sol kanat forveti olduğuna dair kanaatim en başından beri değişmiş değil...
Bence bizde 8 ve 10 no yok. Oynadığımız oyun böyle yani.

Kerem solda oynayınca ısı haritalarında ortaya kayıyor, ortada oynasa kanatlara kayıyor. Soldaki davranışı kesin ama ortadaki sürekli olmayabilir. 10 no gibi bir rolü zaten yok hatta Mertens’in de geçen sene o rolü yoktu daha çok bağlantı sağlayandı, Kerem’deki temel eksiklik bunu yapamıyor. Yine de solda oluşturduğu defansif zaafiyettense ortada bu konuda daha iyi.

Solda oynayınca da çok top kaybediyor tabii bu değişmiyor. Sağda bir kaç maçı var aslında gol de atmıştı ama orayı da yadırgar muhtemelen.

Bence en büyük problem 433 kanatları alıp 433 oynayamıyor oluşumuz. Kanatları özgür bırakıp, ortada iki 8 nolu bir düzende daha dengeli bir takım olabilirdik tabii hoca tercihi bu, fazla ofansif oynamayı tercih ediyor.

Gerçi artık lige döndük, Uefa’da da belki 2-3 maç oynarız üst seviye rakiple, lig her türlü döner oyuncu kalitesiyle.

images

Tek oynayabileceği taktik 352 nin yardımcı forveti olur bu adamın.

Zaha olmasaydı eğer

.................... Muslera..........
... Sanchez...Nelsson... Apo......
Boey.... Torreira.... Kaan....Angelino
...................... Ziyech..............
............ İcardi........... Kerem...

Şöyle bişi deneyebilirdik ama kısır futbol olurdu sanırım o zamanda

Bu pozisyondada basit oynamak yerine kaleye vurdu. Aynen devam kral
Antremandan sonra 2-3 saat kereme izletilmeli kacan pozisyonlar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt