#7 Kerem Aktürkoğlu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Maç başına 70 kez topla buluşup 30 unu kaybettiği müddetçe bu döngü devam edip gidecek maalesef. Skor katkısı yapamadığı maçlarda ''Defol!'' cular, yaptığı maçlarda ''Kapak'' çılar ortaya çıkıp diğer tarafa keyifle laf sokacak...

Marcao, o hiç tasvip etmediğim, hatta 'bir daha bu formayı giymemeli' ye varan tepki gösterdiğim hareketi yaparken de sorunun kaynağı aynıydı. Kerem yanlış tercihlerle top kaybı yaptıkça, o topları geri kazanabilmek için canı çıkıyordu adamın. Yaptığı sertçe uyarıya Kerem karşılık verince de öfkesine yenilip çok yanlış bir hareket yaptı...Son maçtan sonra Ümit Davala maçları tekrar izlemesini önerdi kendisine, 'bakalım beğenececek mi oynadığı oyunu?'' diye de ekledi...

Kerem, iyiden iyiye ''Arda Turan Sendromu'' na kapılmış durumda. Arda da Atletico' ya gitmeden önceki sezonunda, hele de takımın skora ihtiyaç duyduğu bölümlerde bütün topları kendisine ister, sürekli dripling-şut filan deneyerek atakların içine ederdi; bunlardan birinde gol-asist filan yapınca 'gemiyi yine kaptan kurtardı' olurdu. Pas vermeyene de fırçayı basardı...

Merkezde yapamadığını gördük. Kanatta oynadığı zaman da kendisini sürekli merkezdeki kalabalığa atıp her topu istiyor ve olmadık fanteziler deniyor. Bunun yerine kanadına daha fazla sadık kalıp, esas iyi özellikleri olan geniş alanda topla buluşma, dripling, defans arkasına koşu atma fırsatlarını kovalasa, takıma çok daha fazla katkı vereceğinden eminim. Hoca bunları anlatmıyor mu, yoksa bu tarz oynamasını bizzat hoca mı istiyor, bilemiyorum tabii...
Kerem merkezde olur ama kapanan takıma olmaz. Manu maçında attığı 3. gol bunun örneği. Rakip açık oynuyorsa, ona kanatlardan servis yapabilecek oyuncular da varsa çok iyi bir 2. forvet. Ama kapanan takıma karşı dar alanlarda büyük zaaf.

Kerem merkezde olur ama kapanan takıma olmaz. Manu maçında attığı 3. gol bunun örneği. Rakip açık oynuyorsa, ona kanatlardan servis yapabilecek oyuncular da varsa çok iyi bir 2. forvet. Ama kapanan takıma karşı dar alanlarda büyük zaaf.
1. Maçların % 80-90 ını kapanan takımlara karşı oynuyoruz,

2. Açık oynayan, görece güçlü takımlara karşı da ele geçebilecek az sayıda atak fırsatını değerlendirmek için forvet arkası oyuncunun top kontrolü, çevre hakimiyeti gibi konularda sıradışı yeteneklere sahip olması gerekiyor; Kerem öyle biri değil...Ne demek istediğini anladım sanırım; Şükür' ün yanındaki Erdem gibi gezgin forvet rolü diyorsun ama direkt 4-4-2 çok başka hikaye; Zaha-Tete kanatlarıyla filan olmaz o iş...

Kerem ve Zaha için 3-4-3 / 4-3-3 dizilişinde, nispeten daha serbest hareket edebilecekleri kanat-forvet rolünden daha iyisini bulmaya çalışmak, boşuna debelenmekten başka bir şey değildir kanısındayım...

Kerem konusunda Bülent Timurlenk'in söyledikleri nokta atışı tespitler. Özellikle stadyumda belli bir grup (Batı alt özellikle) futbolculara bakış açılarıyla insanları delirtiyor. Ben geçen sezonki kombinemi sırf bu tipler yüzünden yenilemedim. Defalarca da tartışma yaşadım. "Parasını verdim, kötü oynamazsa ıslıklarım." zihniyeti tribünü sarmış vaziyette.

Kerem iyi oynar, kötü oynar, eleştirirsin hatta küfür edersin bunlar olağan şeylerdir. Anlık bir sinirle gerçekleşmesi doğaldır. Fakat oyundan çıkarken, top ayağındayken sürekli devam eden homurdanma ve ıslık asla kabul edilemez. Bu sayın Timurlenk'in dediği gibi şımarıklıktır, lümpenliktir.

Kerem'i yetersiz bulmak, takımdan gitmesini istemek farklı şeyler. Tribünde veya sosyal medyada yapılan aşırı davranışlar başka şeyler. Bu konuda bizim taraftar şirazeyi kaydırdı. İleride takımda oynayacak yerli topçu bulamayız, haberiniz olsun.

Kerem her kanat oyuncusu gibi prime dönemine 1-2 yılın kaldı. 27–31 arası genelde her kanat ve hücum oyuncusunun fiziksel ve tecrübeyi en iyi harmanlayabildiği zaman aralığı oluyor ve sonra maalesef ufak ufak düşüşler başlıyor. Ronaldo da olsan Messi de olsan böyle.

Bu sezon ve gelecek sezon yapacağın en iyi şey kendine yatırımın olur. Tek ihtiyacın mükemmel bir çalışma. Ne yap ne et, gerekirse talep et özel antrenör bul, hem mental hem fiziksel özel olarak hazırlan.

Çünkü 2 seneye gerçekten elit bir hücum oyuncusu olabilirsin ya da maalesef ortalama bir hücum oyuncusu olarak kalırsın. Bak patlayıcı güç, hız, topla hızlanma gibi becerilerin çok yüksek.

Allah aşkına şu 2 sene Kerem gibi değil Kobe gibi, Ronaldo gibi düşün.

Screenshot_2024-02-02-20-50-30-765_com.sofascore.results.webp

İlk dokunuşu kendi seviyesinde bir oyuncu için rezalet seviyede. Ve gelişecek bir şey de değil, o yüzden çok top kaybediyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt