Freiburg forumundan bir analiz. Kendim cevirmeye üsendigim icin deepL‘den cevirttim:
„Bir yandan, rakiplerine hızla yaklaşmayı seven ve bitiriciliği arayan kurnaz, hızlı bir driplingci. Kısa, hızlı hareketleri dikkat çekicidir ve rakiplerinin onu savunmasını zorlaştırır. Sağ ayağı daha güçlü olmak üzere sol ve sağ ayağıyla bitirebiliyor. Ofansif olarak tüm pozisyonlarda oynayabiliyor ve 5'li savunmada da oynayabiliyor. Defansif olarak Freiburg'a katıldığından bu yana önemli bir gelişme gösterdi ancak hala gelişmesi gereken noktalar var. Onun hırsını ve isteğini stadyumun çatısına kadar hissedebilirsiniz. Burada forumda sık sık fark yaratan oyuncu olarak tanımlanıyor. Lens karşısında 2-0 geriye düştükten sonra neredeyse tek başına bizi EL'de çeyrek finale taşıdı.
Öte yandan, sık sık doğru anda pası kaçırıyor ve çok bencil. Şans bulma ve hücum aksiyonlarına katılma oranına göre gol atma oranı bence çok düşük. Hızlı oyuncularda alışılmadık bir durum olmadığı gibi, takımdaki sakatlığa en yatkın oyunculardan biri olma eğiliminde. Oyuncu değiştirdiğinde genellikle 5 dakika sonra sarı kart görüyordu çünkü çok fazla motive oluyordu. Geçen yıl bir kez antrenmandan uzaklaştırıldı ve bir maç men cezası aldı, kimse ne olduğunu gerçekten bilmiyor. Streich bir keresinde onu aklı başında olması gereken çok duygusal bir futbolcu olarak tanımlamıştı. Burada uzun bir süre boyunca bunu hiç gösteremedi.
En az iki yıldır sürekli olarak danışmanlarını değiştiriyor ve biz onun ayrılacağını varsayıyoruz. Kendi yeteneklerini abartması dikkat çekiyor. Çevresi de sorunsuz gibi görünmüyor. Babası ve amcası da muhtemelen uluslararası Macar vatandaşlarıydı ve bazen onu baskı altında tutuyorlardı. Geçenlerde Insta'da Victor Orban ile fotoğraf çektirdi. Bunun buradaki yetkililer tarafından nasıl karşılandığını bilmiyorum. Politikaları SC Freiburg'un değerleriyle oldukça çelişiyor. Belki de bu onun son provokasyonuydu?
Muhtemelen İstanbul'da maksimum motivasyonla kısa vadede bir şeyler başarabilecektir. Uzun vadede belirleyici faktör, maaşının zamanında gelmemesi veya yedek kulübesinde oturması gibi ilk hayal kırıklıklarıyla nasıl başa çıkacağı olacak. Potansiyelini daha uzun bir süre boyunca gerçekleştirmesini ve sakatlıklardan uzak kalmasını umuyorum.“
Duygusal, hircin ve cok motive olmasina dikkat cekmisler özellikle.