#74 Renato Nhaga

ilk mesajinda 'gelişmesi için de sürekli oynamalı' dedin simdi yunus oynamiyordu ama cok gelisti diyorsun. once bir karar ver sonra konusalim.
Söylediğim iki tezin de arkasındayım. Birincisi mutlaka oynamalı, ikincisi de gittiği yerde fazla oynamasa bile, kulübü eğitici olmalı ve gelişimine katkı sağlamalı. Bizde ne fazla oynamayaz, ne de şahsi görüşüm Okan hoca oyuncuyu geliştiremez. Çünkü bizim hoca eğitici, geliştirici bir hoca değil.

Kiralayalim geliṣir, kiralayalim ṣans bulur. Kazimcan gibi mi? Bizde daha cok ṣans buluyordu cocuk, yararli da oluyordu. Gönderdik ṣans bulamaz oldu

İlk senesinden çok sık ilk 11 çıkması gerekmiyor. Bir yere kiralasan yine her maç 11 çıkmayacak muhtemelen. "Ben de bilmiyorum" ayrıca, bu gayet Portekiz'den oynayarak gelmiş oyuncu. Altyapımızdan çıkan bebeler kadar toy değil. Okan Hoca'nın şunu oynatsa bunu oynatsa dediğimiz genç oyuncuları neden oynatmadığını oynatınca anladık mesela. Hiçbiri Renato kadar ben topçuyum demedi. Bence 3-0 önde olduğumuz maçların son 15dk'sı dışında da süre alabilecek seviyede, ki bugün bence bu konuda çok iyi ışık verdi. Rakip de rotasyonlu kadro falan da olsa Süper Lig'in kalbur üstü takımı, kupa maçı ama öyle 2. lig takımı değildi yani rakip ve sonradan aslarını da soktu. Hiç de sırıtmadı çocuk, hatta sonlara doğru bizim takım değişiklerle biraz çorbaya dönünce toparlamaya çalışanlardandı. Ben oyuncunun her sezon giderek artan miktarda süre alabilecek seviyede olduğunu düşünüyorum. Okan Hoca'nın da diğer gençlerin aksine makul süre verebileceğini düşünüyorum. Bu sezon kalanında kupa maçları ve belki 2-3 maçın son 20dk'sında birilerini dinlendirmek için oynasa yeter. Gelecek sezon yine kupa maçları + ligde 10+ maç son yarım saat + 2-3 kere de zayıf rakiplere karşı rotasyonda 11 çıksa yeter. Tabi iyi oynarsa sayılar/süreler artabilir. Sonraki sezon da artık rotasyonda ön plandaki yedeklerden olmalı. Bu gayet doğal bir gelişim planı. Tabi ki performansa da bağlı.

Mesela Asprilla'ya bakıyorum, daha kariyerli ve yaşça büyük bir oyuncu olmasına rağmen hiç ışık vermiyor bana. Bugün umudu kestim gibi ondan... Öyle 20-30m'ları falan geçtim 5m'a bile alınacak seviyede bile pek görünmüyor gibi şimdiye kadar. Asıl o oynayamaz sanki 3-0 önde olduğumuz maçların son 15dk'sı hariç...
Hocam umarım siz haklı çıkarsınız ve hoca daha fazla şans verir, o da bu şansı çok iyi değerlendirir. Benim görüşüm daha iyi bir futbol ülkesine gitmeli, daha iyi gelişmeli, daha fazla süre almalı. Kalsın, bir şekilde oynar diyorsanız da, inşallah dediğiniz gibi olur.

Niye kiralıyoruz ortasaha bolluğu mu var? Bi zahmet oynatsın hocamız. Şans gelince çatır çatır oynamış eleman neden kiralanıyor?

Kiralayalim geliṣir, kiralayalim ṣans bulur. Kazimcan gibi mi? Bizde daha cok ṣans buluyordu cocuk, yararli da oluyordu. Gönderdik ṣans bulamaz oldu
hem de eren için yolladı şaka gibi aslan gibi oynuyordu çocuk, eren kim yahu rezalet bu sezon komple ceza öncesi de kötüydü beğenilecek yanı yok. Şu hiyerarşi kafasıyla hareket edişi çıldırtıyor adamı sahadaki performansa odaklan biraz be adam.

Söylediğim iki tezin de arkasındayım. Birincisi mutlaka oynamalı, ikincisi de gittiği yerde fazla oynamasa bile, kulübü eğitici olmalı ve gelişimine katkı sağlamalı. Bizde ne fazla oynamayaz, ne de şahsi görüşüm Okan hoca oyuncuyu geliştiremez. Çünkü bizim hoca eğitici, geliştirici bir hoca değil.
futbolcu oynayarak gelisir lafi tamamen antrenman sevmeyen eski futbolcu yorumcularin uydurdugu bir yalan. futbolcu antrenman yaparak, calisarak gelisir.

Çok beğendim aslan parçasını, böyle devam. İlk golünü de attı çok sevindim. 18 yaşında alıp yıldız haline getirebileceğimiz, işlenebilecek bir elmas gibi. Hataları eksikleri olacaktır elbet ama kumaşı çok iyi aslanın. Toy bir Gedson Fernandes gibiydi bugün.
Maalesef bu post ile çocuğun futbol hayatı bu bitmiştir arkadaşlar

İyi ki yamal falan sizin elinize düşmemiş. S
Eroksporda kiralıkti şu an muhtmelen
Bunlara göre sara süper star..
Ne beklersin ki..Bizden hiçbir halt olmaz..
Çok net söylüyorum 18 yaşında ve fiziği net güçlenecek.Saradan 2 gömlek üstün oyuncu.
Saranın yapamadığı çoğu şeyi bir maçta yaptı.

İç saha maçlarında hiç değilse son 30 dakika falan şans bulmalı.

futbolcu oynayarak gelisir lafi tamamen antrenman sevmeyen eski futbolcu yorumcularin uydurdugu bir yalan. futbolcu antrenman yaparak, calisarak gelisir.
Senin görüşün, saygı duyuyor ve eklemek istiyorum ki, ben de Nhaga'nın potansiyeli olduğunu sizler gibi düşünenlerdenim. Gelişmesini, büyük bir yıldız olmasını ben de en az sizin kadar istiyorum. Fark şudur, siz kalsın, süre bulur diyorsunuz, ben yazın doğru bir ülkeye, doğru bir kulübe kiralanmalı ve tecrübe kazanmalı diyorum. Çünkü, Okan hocayı azıcık tanıyorsam eğer, Nhaga'ya fazla şans vermeyecektir. Okan Buruk her zaman tecrübeli oyuncudan yanadır. Geldiğinden beri bir tane tecrübesiz, kariyeri yeni başlayan bir oyuncuya şans verdiğini ve sürekli oynattığını gördünüz mü? Sacha Boey bile şans eseri formayı kapmıştı. Yerine görme engelli Omar Elabdellaoui'yi tutuyordu az daha.

Milletin 10+4 kuralindan haberi de yok he kiralık verince ne yapacağız acaba?
Kiraya verilecekse bu can güner olur.Gökdeniz gürbüz olur..
Bu adam kiraya verilmez.Var olan özellikleriyle çok rahat kadroda olur.uzun lig,avrupa ve kupa maratonunda çok rahat süre alır.Her genç oyucu gelişmek için 11 oynamak zorunda değil.Atla devede değil.Bu şekildede zaman zaman alacağı sürelerle çok rahat gelişir.Bu adamın en büyük özelliği çok akıllı olması.Her halinden belli oluyor..Ne zaman pas atacak ne zaman ayağında top tutup sürecek bunları hep biliyor izlenimi verdi.Mesela pas atarken çabuk olma adına bazı anlarda sağ ayağına almadan soluyla pasları attı.rakip arkasındayken sırtı dönük ufak dokunuşla topu önüne alıp hemen dönmesi falan çok önemli özellikler.
Hepsini geçtim hadi diyelim ileride ilk 11 oynayacak kıvama gelmesede mevcut özellkleriyke her türlü ileride kadroda alternatif olarak kendine yer bulur.

Bizden kiralık giden arda haricinde bir oyuncunun doğru düzgün futbol oynayıp geliştiğini hatırlamıyorum ben. Bir de yunus işte... O da yazarken geldi aklıma... şansı bulduğunda alacak formayı her kim ise... kendini ait olduğu takımda göstererek yükselecek... Bir sürü örnek de var. Barış mesela ne zaman şans bulsa değerlendirdi çocuk, boey şans kapıyı çaldı herkes sakatlandı formayı bir aldı pir aldı. Yunus keza Kerem gitti önü açıldı değerlendirdi şansını... terim zamanında elde kimse yokken bir fener maçında semih ile emre çolak girdi aldı formayı... otursun gerekirse kulübede kendine gelen belki 5 dk olsun ama ben buradayım dedirtsin o 5 dk da...

Geri
Üst Alt