İlk senesinden çok sık ilk 11 çıkması gerekmiyor. Bir yere kiralasan yine her maç 11 çıkmayacak muhtemelen. "Ben de bilmiyorum" ayrıca, bu gayet Portekiz'den oynayarak gelmiş oyuncu. Altyapımızdan çıkan bebeler kadar toy değil. Okan Hoca'nın şunu oynatsa bunu oynatsa dediğimiz genç oyuncuları neden oynatmadığını oynatınca anladık mesela. Hiçbiri Renato kadar ben topçuyum demedi. Bence 3-0 önde olduğumuz maçların son 15dk'sı dışında da süre alabilecek seviyede, ki bugün bence bu konuda çok iyi ışık verdi. Rakip de rotasyonlu kadro falan da olsa Süper Lig'in kalbur üstü takımı, kupa maçı ama öyle 2. lig takımı değildi yani rakip ve sonradan aslarını da soktu. Hiç de sırıtmadı çocuk, hatta sonlara doğru bizim takım değişiklerle biraz çorbaya dönünce toparlamaya çalışanlardandı. Ben oyuncunun her sezon giderek artan miktarda süre alabilecek seviyede olduğunu düşünüyorum. Okan Hoca'nın da diğer gençlerin aksine makul süre verebileceğini düşünüyorum. Bu sezon kalanında kupa maçları ve belki 2-3 maçın son 20dk'sında birilerini dinlendirmek için oynasa yeter. Gelecek sezon yine kupa maçları + ligde 10+ maç son yarım saat + 2-3 kere de zayıf rakiplere karşı rotasyonda 11 çıksa yeter. Tabi iyi oynarsa sayılar/süreler artabilir. Sonraki sezon da artık rotasyonda ön plandaki yedeklerden olmalı. Bu gayet doğal bir gelişim planı. Tabi ki performansa da bağlı.
Mesela Asprilla'ya bakıyorum, daha kariyerli ve yaşça büyük bir oyuncu olmasına rağmen hiç ışık vermiyor bana. Bugün umudu kestim gibi ondan... Öyle 20-30m'ları falan geçtim 5m'a bile alınacak seviyede bile pek görünmüyor gibi şimdiye kadar. Asıl o oynayamaz sanki 3-0 önde olduğumuz maçların son 15dk'sı hariç...