#76 Servet Çetin

Cevap: #76 Servet Çetin

O adam ordan 90 a vursa Manisa da oynamazki :asd:

ne bilim abi bu ebue ve urfali daha ne yapabilirki o arapasi kesmek icin:)

adami ofsayta dusurmusler

pas verecek adamin acisini kapatmislar

o pas gecse bile topu attiklari adam kaleye gidemez ordan orta yapmak zorunda

ama o adam aslinda orta yapilacak adam yani icerde adam yok

hepi topu ordan bi sut ceker cok caprazdan

muslera yumurtlarsa gol

ama serveti funun diyorki gerek yok

ben doktorum cekilin

ya sevgili renkdaşım niye anlamıyorsun. pozisyon gereği olması gerektiği çizgide değil ujfanın arkasında adeta yeni bir savunma hattı oluşturmuş bağımsız olarak. servet savunmayla aynı hareket etmiyor o pozisyonda alanını hem boşaltıyor hemde saçma bi yere koşu yapıyor hemde defans çizgisini bozuyor.

allah aşkına biri şu sevgili renkdaşa anlatsın belki başka yöntemle anlatırda anlayabilir.

top kaybından gelişen ani pozisyon, ujfa da çizgi falan yapmıyor isaac topu almasın diye hamle yapıyor , hakan zaten hep aynı çizgide, simpson içeri kat edince yaya yaklaşıyor, pozisyonda defansın çizgisi falan yok zaten , öbür arkadaş güzel espri yapmış çok güldüm

pozisyonu tekrar izledim de hata varsa baltanin baska kimsenin degil

gol olacagindan degil zaten ujfalusi iyi kapatiyor adamin onunu

top kaybından gelişen ani pozisyon, ujfa da çizgi falan yapmıyor isaac topu almasın diye hamle yapıyor , hakan zaten hep aynı çizgide, simpson içeri kat edince yaya yaklaşıyor, pozisyonda defansın çizgisi falan yok zaten , öbür arkadaş güzel espri yapmış çok güldüm

Egemen renkdaşım. Eğer maçın özetini izlersen ujfa ve eboue yiğit ile isaac'in defansın arkasına koşu yaptığını gördüğü an ofsayt uyguluyorlar. Yani duraklıyorlar. iyi izle. ama servet ujfa ya ve eboue ye bakmıyor onlarla birlikte hareket etmiyor. defansın arkasına sarkan iki adama ara topu atılacağını düşünüp ofsayta düşürmek için arkadaşlarının duraksayacaklarını sezemiyor. Bu biraz defansın uyumuyla alakalı bir şey ama. Eboue ile ujfa bunu uyanırken servet uynamıyor. Servetin oyun zekası KOOCAAMAN BİR SIFIR.

Egemen renkdaşım. Eğer maçın özetini izlersen ujfa ve eboue yiğit ile isaac'in defansın arkasına koşu yaptığını gördüğü an ofsayt uyguluyorlar. Yani duraklıyorlar. iyi izle. ama servet ujfa ya ve eboue ye bakmıyor onlarla birlikte hareket etmiyor. defansın arkasına sarkan iki adama ara topu atılacağını düşünüp ofsayta düşürmek için arkadaşlarının duraksayacaklarını sezemiyor. Bu biraz defansın uyumuyla alakalı bir şey ama. Eboue ile ujfa bunu uyanırken servet uynamıyor. Servetin oyun zekası KOOCAAMAN BİR SIFIR.

yahu balta da eboue ve ujfa ile aynı çizgide değil , 2 kişi kafasına göre ofsayt mı yapar ya da diğer 2sinin hiç mi haberi olmaz , orta sahada top kaybı olduktan sonra gelen atağa ofsayt taktiği mi uygulanır

servetin oyun zekası -lerde de olabilir, ama adama sallamak için didik didik pozisyon aranması enteresan olan

işte gol yememizin en büyük nedeni nedir biliyor musun?

defansın hep beraber bi çizgi halinde hareket etmesi ve öndeki orta sahayla hep beraber hareket etmesi bi defans anlayışıdır alt yapıdan a takıma kadar defans oyuncularına bu öğretilir.

sen o çizgiyi anlayamazsın ama o çizgi defans oyuncularının hep aklındadır hep ona göre oynarlar. eğer oynamazlar ise savunma anlayışı zekadan yoksun olur. böylece rakip takım daha rahat alan boşaltır daha rahat boş alan bulur daha rahat kalecinle karşı karşıya kalır.

sen burada servetin hatasını anlayamıyorsan kusura bakma artık daha fazla kendimi yormak istemiyorum sevgili renkdaşım. sağlıcakla kal.

yahu balta da eboue ve ujfa ile aynı çizgide değil , 2 kişi kafasına göre ofsayt mı yapar ya da diğer 2sinin hiç mi haberi olmaz , orta sahada top kaybı olduktan sonra gelen atağa ofsayt taktiği mi uygulanır

balta balta balta kaç kez söyleyeceğim servete göre pozsiyon almak zorunda kalıyor. burada asıl mühim olan top ujfa ve ebouenin tarafında. yani servet onlara göre hakanda servete göre pozisyon almak zorunda.

ama servet koşuyor 18 içine kadar ujfanın arkasına kadar geliyor ardından hakanda simpsonun boşalttığı alana doğru hamlesini görüyor ve servetin yerine geliyor yani stoper oluyor. servet ise şut esnasında tamamen alakasız bi konumda

Renkdaş senin Caps aldığın yer çok geç. 1 saniye sonrasına almışsın . bak bu Caps te tam eboue ve Ujfa'nın aynı anda duraksadığı an. Servet burda nasıl uyanamıyor işi. Araya kaçan adam varsa takım geri geri koşmaz. Tek bir adım öne hamle yapar aynı anda. Ofsayta düşürmek için. Saliselik bir olay tabi. Eboue ve Ujfa bunu bi saniyeliğine yaptı ama servet hala geri geri koşmaya devam etti. Hakan balta yı hiç söylemiyorum zaten. O ofsaytı bozuyor. konu o değil. konu Servet in bu tür taktiklere kafasının çalışamaması. Mücdele tamam, hırs tamam ama zeka sıfır. O da gole mal oluyordu işte.

balta balta balta kaç kez söyleyeceğim servete göre pozsiyon almak zorunda kalıyor. burada asıl mühim olan top ujfa ve ebouenin tarafında. yani servet onlara göre hakanda servete göre pozisyon almak zorunda.

ama servet koşuyor 18 içine kadar ujfanın arkasına kadar geliyor ardından hakanda simpsonun boşalttığı alana doğru hamlesini görüyor ve servetin yerine geliyor yani stoper oluyor. servet ise şut esnasında tamamen alakasız bi konumda

Olay tamamen bundan ibarettir. Tebrikler Mesut kardeşim. Çok güzel anlatmışsın.

yav sacmalamayin, servetin kovaladigi adam yigit gokoglan yani adamlarin sag acigi, en azindan baltanin taa tac cizgisinde durmamasi lazim. balta servetten 30 degil 10 metre uzakta olsa kimsenin umrunda olmazdi o posyon

yav sacmalamayin, servetin kovaladigi adam yigit gokoglan yani adamlarin sag acigi, en azindan baltanin taa tac cizgisinde durmamasi lazim. balta servetten 30 degil 10 metre uzakta olsa kimsenin umrunda olmazdi o posyon

varsayalım o pozisyonda manisanın sağ beki atağa katıldı ve emrede peşinden koşuyor ama yetişemiyor. bu sefer hakan servetin boşluğunu doldurmuş ama kendi alanını boş bırakmış. aynı hesap olacak.

ama bugün manisanın bekleri sürekli hücuma çıkamaz yarın chelsea nin bekleri sürekli çıkar böyle bi boşluk affedilmez.

varsayimlari gecelim

baltanin orda olmasinin izahi yok. servet baltanin adamini kovaliyorsa balta da servetin alanini doldurmak zorunda. manisanin beki de orda ataga katilmis olsa cok buyuk problem olmaz cunku top oraya gidene kadar balta donup onunu kapayabilir.

Niye bana inanmıyorsunuz ?

Servet kötü futbolcu diyorum.

Galatasaray'a zarar veriyor diyorum.

Oyun stili yüzünden yıllardır ebemiz bellendi diyorum.

Servet ile kumar oynanmaz diyorum.

Servet ile Avrupa'da maça çıkılmaz diyorum.

Servet ile takım oyunu olmaz diyorum.

Servet karakter olarakta zararlı bir oyuncu diyorum.

Servet Galatasaray'da oynamaması gereken bir oyuncu diyorum.

Servet bir takım için en tehlikeli defanstır diyorum.

Niye bana inanmıyorsunuz ha ? NİYE ?..... NİYE ?!

fuuu.gif

varsayimlari gecelim

baltanin orda olmasinin izahi yok. servet baltanin adamini kovaliyorsa balta da servetin alanini doldurmak zorunda. manisanin beki de orda ataga katilmis olsa cok buyuk problem olmaz cunku top oraya gidene kadar balta donup onunu kapayabilir.

yahu iyice saçmalamaya başladınız.

basketbol mu bu adam adama savunma yapıyorsun. kaldı ki zaten yiğit sağ kanattan hareketlenmemiş. servetin durduğu alandan koşmaya başlamış.

pozisyon gereği arkadaşlarının açığını kapatırsın ama bu pozisyonda bu açık olmaması gerekiyor zaten. biz bunu anlatmaya çalışıyoruz. varsayımları geçelim değil. servete bu yemi atacak boş koşu yapıp alan boşalttıracak onlarca oyuncu var.

ne yani sürekli birileri onun açığını mı kapatacak. zaten hakan balta kendi üstüne düşen görevleri yaptıda bide servetin bu avarel gibi kendi savunmasına köstek olan aptalca savunma çizgisini bozup koşularına toparlayıcı rol mü üstlenecek.

Servet ve defansif zeka yan yana gelmez.

serveti izlerken millet dehsete kapiliyor

ocakta takasta falan kullansak, zarar etmeden yollasak, eyvallah.

yahu iyice saçmalamaya başladınız.

basketbol mu bu adam adama savunma yapıyorsun. kaldı ki zaten yiğit sağ kanattan hareketlenmemiş. servetin durduğu alandan koşmaya başlamış.

pozisyon gereği arkadaşlarının açığını kapatırsın ama bu pozisyonda bu açık olmaması gerekiyor zaten. biz bunu anlatmaya çalışıyoruz. varsayımları geçelim değil. servete bu yemi atacak boş koşu yapıp alan boşalttıracak onlarca oyuncu var.

ne yani sürekli birileri onun açığını mı kapatacak. zaten hakan balta kendi üstüne düşen görevleri yaptıda bide servetin bu avarel gibi kendi savunmasına köstek olan aptalca savunma çizgisini bozup koşularına toparlayıcı rol mü üstlenecek.

Servet ve defansif zeka yan yana gelmez.

YANLIS

HAKAN BALTANIN DURDUGU YER YANLIS

KADRAJDA ADAM BILE YOK : - )

renkdas...?

Geri
Üst Alt