#77 Noa Lang

İmkan olsa bile bir oyuncuya 50-60 verilmesinden yana değilim. Beklentiyi karşılamazsa, sezonun kritik dönemlerinde sakatlanırsa filan en başa dönmek zorunda kalırsın, öyle birine muadil oyuncu bulunduramazsın zira. 10 numarasız 4-3-3 yahut -tercihen- 3-4-3 den yürümek daha mantıklı; hem zaten ciddi hedefler güden kaç takım kaldı 10 numaralı sistemle yürüyen?
Bana göre biz bu sene senin dediğini kurguladık merkez nispeten sağlam kesici ve süpürücü [Tor Sara Lemina] kanatlar üretken Sane-Barış-Yunus-Lang. Bu sistem kanat formları düşünce uretkenlik açısından çok verimli olmadı merkezde belli dönemler performans düşunce ne dripling geldi ne gecirgenlik azaldi kötü futbol oynuyoruza döndü iş. Yani koca kulubun oyun anlayisi Apo'nun veya Uğurcan'ın Osimhen e veya kanatlara sisirdigi toplar olmamali diye dusunuyorum. Uzak şut tehditi hic yok bu sene dağa taşa gidiyor ceksek bile. Ilk seneler Oliveira Demirbay Ziyech yine tıkanan işi çozuyordu buralardan. Şahsen daha iyi olacagini dusunuyorum mertens li sisteme donersek.

İnlesin tüm ülke zaferinle Şanlı GALATASARAY..

parmagi kopmadan önce uçmasa da bi performansı vardı

ondan sonra haliyle sakınarak mücadele etti

lörentis 75 mülyonumuzun hatrına 1 yıl daha kiralarsa memnun oluruz

Liverpool maçında sahanın en iyisiydi. Rövanşta anlamsız şekilde yedek kaldı parmak olayı derken orada kaybettik adamı.

Bana göre biz bu sene senin dediğini kurguladık merkez nispeten sağlam kesici ve süpürücü [Tor Sara Lemina] kanatlar üretken Sane-Barış-Yunus-Lang. Bu sistem kanat formları düşünce uretkenlik açısından çok verimli olmadı merkezde belli dönemler performans düşunce ne dripling geldi ne gecirgenlik azaldi kötü futbol oynuyoruza döndü iş. Yani koca kulubun oyun anlayisi Apo'nun veya Uğurcan'ın Osimhen e veya kanatlara sisirdigi toplar olmamali diye dusunuyorum. Uzak şut tehditi hic yok bu sene dağa taşa gidiyor ceksek bile. Ilk seneler Oliveira Demirbay Ziyech yine tıkanan işi çozuyordu buralardan. Şahsen daha iyi olacagini dusunuyorum mertens li sisteme donersek.

İnlesin tüm ülke zaferinle Şanlı GALATASARAY..
''Mancınıksaray'' eleştirisini en çok yapan kişiyimdir. Lemina birçok maçta oyun gerektirmediği halde stoperlerin arasına gömülerek defans hattını beşleyip orta hattı eksik bıraktı; atletik devamlılığına güvenemiyor çünkü. Torreira ideal 8 değil, Lemina varken de daha çok 6.5 gibi oynuyor aslında. Sara hem istikrarsız, hem de 8.5-10 rolü verildiğinde bile en fazla 8 gibi oynuyor. Tek tek iyi futbolcular olsa da birbirlerini tamamlayacak adamlar değiller yani. Torreira en sevdiğim futbolcumuz olsa dahi, motivasyonu düşmeye başladığı için merkez doğru oyuncularla sil baştan kurgulansın istiyorum mümkünse...

Biz fetöcüydük hani, haram puanlar topluyorduk. Neden bjk ve fb bizimle adı geçen ya da bizim eskimiz oyuncularla ilgileniyor.

''Mancınıksaray'' eleştirisini en çok yapan kişiyimdir. Lemina birçok maçta oyun gerektirmediği halde stoperlerin arasına gömülerek defans hattını beşleyip orta hattı eksik bıraktı; atletik devamlılığına güvenemiyor çünkü. Torreira ideal 8 değil, Lemina varken de daha çok 6.5 gibi oynuyor aslında. Sara hem istikrarsız, hem de 8.5-10 rolü verildiğinde bile en fazla 8 gibi oynuyor. Tek tek iyi futbolcular olsa da birbirlerini tamamlayacak adamlar değiller yani. Torreira en sevdiğim futbolcumuz olsa dahi, motivasyonu düşmeye başladığı için merkez doğru oyuncularla sil baştan kurgulansın istiyorum mümkünse...
Tor ideal 8 değil diyosun

Tor 6 da oynayamaz o yüzden oraya kesici fizikli savunma yönü güçlü birini istiyosun

10 zaten değil

Sonra da tor un muhteşem bir futbolcu olduğunu söylüyosun

Ağabey sen bizimle t dalga mı geçiyosun sorması ayıp

Bu herif burayı o kadar da benimsemedi bence. Açıklamalarından da asıl amacının hala Napoli'de kalmak olduğu belli oluyor. GS'de CL var, piyasam düşmez, sene sonuna kadar takılır yazın da bir şekilde tekrar Napoli'de takıma dönerim kafasında olduğu çok belli.
Buna 15 bile vermem açık konuşayım. Yetenekli olduğu belli ama bu da açıp açmayacağı belli olmayan papatyagillerden. Bize net topçu lazım. Mevcut Sane'yi bile kesemeyen adama para gömmek enayilik olur.
Napoliyi benimsememiş adam.Gevşek gevşek futbol oynuyor.Bize uygun değil.kiralık olarak kanat mantıklıydı alındıda bence iyi oyuncu değil.

Biz fetöcüydük hani, haram puanlar topluyorduk. Neden bjk ve fb bizimle adı geçen ya da bizim eskimiz oyuncularla ilgileniyor.
Hem asprilla hem de Lang biz bıraktığımız zaman ikisine de salça olmazlarsa ben bir şey bilmiyorum

DNP-NX9 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Napoliyi benimsememiş adam.Gevşek gevşek futbol oynuyor.Bize uygun değil.kiralık olarak kanat mantıklıydı alındıda bence iyi oyuncu değil.
Yani kafadan kırık bir tip olduğu belli ama izleyen herkes tavanının çok yüksek olduğunu söylüyor. Videolardan da belli oluyor. Napoli bu adama bu parayı boşa vermemiştir.
Ama dediğim gibi, çok iyi topçu diye cümleye girip ama ile devam eden şeyler yazmaktan ve okumaktan çok yoruldum. Ne vereceği üç aşağı beş yukarı belli adamlara gidilsin artık.

Hem asprilla hem de Lang biz bıraktığımız zaman ikisine de salça olmazlarsa ben bir şey bilmiyorum

DNP-NX9 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hem bizi haketmediğimiz puan ve şampiyonluklarla suçluyorlar hem de kime teklif götürsek ya da kimi bıraksak atlıyorlar. Bunu ne sosyal medya ne de tvlerde gündeme getiren yok

Son düzenleme:
Yani kafadan kırık bir tip olduğu belli ama izleyen herkes tavanının çok yüksek olduğunu söylüyor. Videolardan da belli oluyor. Napoli bu adama bu parayı boşa vermemiştir.
Ama dediğim gibi, çok iyi topçu diye cümleye girip ama ile devam eden şeyler yazmaktan ve okumaktan çok yoruldum. Ne vereceği üç aşağı beş yukarı belli adamlara gidilsin artık.
O arkadaştan bu hal tavır karakter oyun tipi ile tavanı vesaire yüksek lafını kim söylemiş bilmiyorum ama bu elemandan olmaz.Bu adamda öyle çok iyi teknik diyebileceğimiz bir teknik kapasitesi yok.Biz uzun zamandır orta seviye teknik kanat görmediğimiz için bazı insanlara iyi geliyor.Barış alper ile aynı sayıda maça çıksın barış bundan çok çok daha fazla maça etki eder teknik ortalaması kötü olmasına rağmen.

O arkadaştan bu hal tavır karakter oyun tipi ile tavanı vesaire yüksek lafını kim söylemiş bilmiyorum ama bu elemandan olmaz.Bu adamda öyle çok iyi teknik diyebileceğimiz bir teknik kapasitesi yok.Biz uzun zamandır orta seviye teknik kanat görmediğimiz için bazı insanlara iyi geliyor.Barış alper ile aynı maça çıksın barış bundan çok çok daha fazla maça etki eder teknik ortalaması kötü olmasına rağmen.
Sen şu anki durumuna göre yorum yapıyorsun ama bu adamı Napoli'ye götüren dönemi Belçika dönemiymiş zaten. O zamana baksan Hollandalı Neymar dersin.
De bunların çok önemi yok zaten şu an.

Tor 6 da oynayamaz o yüzden oraya kesici fizikli savunma yönü güçlü birini istiyosun

10 zaten değil

4 yildir takimin en istikrarli ve en basarili orta sahasi Tor degil mi kardesim? Sal su adami ya.

Sen şu anki durumuna göre yorum yapıyorsun ama bu adamı Napoli'ye götüren dönemi Belçika dönemiymiş zaten. O zamana baksan Hollandalı Neymar dersin.
De bunların çok önemi yok zaten şu an.
Belçika ve hollanda ligini biliyoruz bizim ligden daha açık ve temassız oynuyorlar orada istatistik kasmak trde kasmak gibi belkide daha kolay.Nerede balon oyuncu vardı hayvan gibi istatistik kasıyorlardı yıllardır.
Screenshot_1.webp
Samatta istatistik
Screenshot_3.webp
Tolu Arokodare bunlar gibi kaç tane boş istatistik kasıp başka liglerde yarısı kadar olamayan adamlar.

tinerciler ciddi ugras vereceklermis bir sene kiralik olur mi diye

ama noa bizde kalmak istiyormus

0twitter

10 zaten değil

Anlayamayacaksın, niyetin yok ama izah edeyim yine de;

Eğer hoca kalır ve 4-2-3-1 inadından vaz geçmezse, o formasyon için çift 6 gerektiğini hep söyleyegeldim, hadi bir 6, bir de 6.5 olsun en fazla. O senaryoda, sağlam bir 6 numara varlığında, bildiğimiz Torreira 6.5 rolü için ideal profildir ama menajerinin de ifade ettiği gibi, artık motivasyon kaybı yaşamaya başladı ki sahaya tam konsantrasyon yansıtamadığında çekilmez hale gelmesi muhtemeldir. O yüzden 'sil baştan' vurgusu yaptım, çelişki yok.

Benim genel tercih sıralamam;

1. Özellikle takım boyunu kısaltmak için en kısa yol olarak gördüğüm, kadro yapısına da çok uygun bulduğum 3-4-3 (3-4-2-1 demek daha doğru)...Okan Hoca bunu denemeyecektir; sadece çift forvet oynamak isterse üçlü defans kurmak gerektiği gibi saçma bir saplantıya sahip olduğu anlaşılıyor, hiçbir surette de çift forvet istemem. 3-4-3 de iki merkez oyuncusunun komple 8, yani mesafe kat etmekte de zorlanmayan B2B oyuncular olması evladır.

2. İlle dörtlü defans olacaksa, 4-3-3...Merkezdeki üç oyuncunun, kabaca 6-8-8.5 özelliklerinde olmaları gerekir (Locatelli-Barella-Pedri mesela). Torreira yine tam uymaz ki, kendisinin rol biçmenin zor bir oyuncu olduğunu da söylüyorum zaten.

Geçtiğimiz 3 sezon ve bu sezon da kısmen 1.5 kişilik performans sergilemiş olduğu gerçeğini değiştirmiyor bu söylediklerim...

Geri
Üst Alt