#77 Noa Lang

Anlayamayacaksın, niyetin yok ama izah edeyim yine de;

Eğer hoca kalır ve 4-2-3-1 inadından vaz geçmezse, o formasyon için çift 6 gerektiğini hep söyleyegeldim, hadi bir 6, bir de 6.5 olsun en fazla. O senaryoda, sağlam bir 6 numara varlığında, bildiğimiz Torreira 6.5 rolü için ideal profildir ama menajerinin de ifade ettiği gibi, artık motivasyon kaybı yaşamaya başladı ki sahaya tam konsantrasyon yansıtamadığında çekilmez hale gelmesi muhtemeldir. O yüzden 'sil baştan' vurgusu yaptım, çelişki yok.

Benim genel tercih sıralamam;

1. Özellikle takım boyunu kısaltmak için en kısa yol olarak gördüğüm, kadro yapısına da çok uygun bulduğum 3-4-3 (3-4-2-1 demek daha doğru)...Okan Hoca bunu denemeyecektir; sadece çift forvet oynamak isterse üçlü defans kurmak gerektiği gibi saçma bir saplantıya sahip olduğu anlaşılıyor, hiçbir surette de çift forvet istemem. 3-4-3 de iki merkez oyuncusunun komple 8, yani mesafe kat etmekte de zorlanmayan B2B oyuncular olması evladır.

2. İlle dörtlü defans olacaksa, 4-3-3...Merkezdeki üç oyuncunun, kabaca 6-8-8.5 özelliklerinde olmaları gerekir (Locatelli-Barella-Pedri mesela). Torreira yine tam uymaz ki, kendisinin rol biçmenin zor bir oyuncu olduğunu da söylüyorum zaten.

Geçtiğimiz 3 sezon ve bu sezon da kısmen 1.5 kişilik performans sergilemiş olduğu gerçeğini değiştirmiyor bu söylediklerim...
kime almaliyiz mustafa lifelion

Kalmak isteyen adam ciddi ciddi katki verirdi, bir mac iyi olup üc mac kötü olmazdi, net havasina göre veya rakip takima göre oynamayi cani isteyen oyunculardan uzak durulmali, yeterince firsat verildi 30 milyonluk oyuncu olmadigini kanitladi.

kime almaliyiz mustafa lifelion
Hocanın devam edeceği ve dörtlü defans kurgusundan vaz geçmeyeceği varsayımıyla, işe 6 numaradan başlamak gerekiyor; Locatelli' den bahsetmiştim, benzer profilde birilerine bakılmalı. Sonrası kalacak ve gideceklerin durumuna göre kurgulanır.

Geri
Üst Alt