Anlayamayacaksın, niyetin yok ama izah edeyim yine de;
Eğer hoca kalır ve 4-2-3-1 inadından vaz geçmezse, o formasyon için çift 6 gerektiğini hep söyleyegeldim, hadi bir 6, bir de 6.5 olsun en fazla. O senaryoda, sağlam bir 6 numara varlığında, bildiğimiz Torreira 6.5 rolü için ideal profildir ama menajerinin de ifade ettiği gibi, artık motivasyon kaybı yaşamaya başladı ki sahaya tam konsantrasyon yansıtamadığında çekilmez hale gelmesi muhtemeldir. O yüzden 'sil baştan' vurgusu yaptım, çelişki yok.
Benim genel tercih sıralamam;
1. Özellikle takım boyunu kısaltmak için en kısa yol olarak gördüğüm, kadro yapısına da çok uygun bulduğum 3-4-3 (3-4-2-1 demek daha doğru)...Okan Hoca bunu denemeyecektir; sadece çift forvet oynamak isterse üçlü defans kurmak gerektiği gibi saçma bir saplantıya sahip olduğu anlaşılıyor, hiçbir surette de çift forvet istemem. 3-4-3 de iki merkez oyuncusunun komple 8, yani mesafe kat etmekte de zorlanmayan B2B oyuncular olması evladır.
2. İlle dörtlü defans olacaksa, 4-3-3...Merkezdeki üç oyuncunun, kabaca 6-8-8.5 özelliklerinde olmaları gerekir (Locatelli-Barella-Pedri mesela). Torreira yine tam uymaz ki, kendisinin rol biçmenin zor bir oyuncu olduğunu da söylüyorum zaten.
Geçtiğimiz 3 sezon ve bu sezon da kısmen 1.5 kişilik performans sergilemiş olduğu gerçeğini değiştirmiyor bu söylediklerim...