#8 Barış Özbek | Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #8 Barış Özbek

Lütfen Türkçeni düzelt...Pressing diye bir şey cok Türkçe'de...

Valla çok çalışıyo ama işte sınır belli olunca fazlası olmuyor.

barış sahada basmadık yer bırakmadı oynadığı her maçta sürekli pres yapan agresif oyuncu.her maçta banko oynamalı

Herşey tamam,sol ayağınla şut atmasın yeter!

Mustafa sarpla M.topalın beraber oynadığı ve bizim defansif anlamda çok pozisyon verdiğimiz maçlar var.Tabiki tüm başarı Barış özbekin değil ancak önemli bir paya sahip bence.

Mesela Barış olmadığı zaman ilk adama basan m.topal olunca arkada onu karşılayacak sadece defans kalıyordu.Şimdi önde Barış özbek rakibi bozunca mustafa sarp giriyor gerekirse M.topal defansa iş bile düşmüyor..

Zaten M.topalın iyi oynaması için pres yapması değil önündeki oyuncuların pres yapıp topalın bir nevi süpürücü rolünü üstlenmesi lazım..Bunu yapınca başarılı oluyor..Tabi yinede linderoth gelince sarp ve barış ikilisinden biri kesilecek..

Lan ben ne dedim?! Orta sahada "Mehmet Topal ve Mustafa Sarp beraber oynarken" diyorsun hala. 3 defansif adam var orta sahada. Eskiden 2'ydi. 3>2 Orta sahada direnç falan diyorsunuz ya, bir de Barış'ı Arda veya Elano'lu bir orta sahayla görelim derim.

Bu arada 4-1 yenmiştik bu Bükreş'i, Barış oynamadan. Sivas'a gelen geçen koydu. Bu takımlar hiçbir zaman rakibimiz olamaz.

Lan ben ne dedim?! Orta sahada "Mehmet Topal ve Mustafa Sarp beraber oynarken" diyorsun hala. 3 defansif adam var orta sahada. Eskiden 2'ydi. 3>2 Orta sahada direnç falan diyorsunuz ya, bir de Barış'ı Arda veya Elano'lu bir orta sahayla görelim derim.

Bu arada 4-1 yenmiştik bu Bükreş'i, Barış oynamadan. Sivas'a gelen geçen koydu. Bu takımlar hiçbir zaman rakibimiz olamaz.

Sadece belirttiğim bölüm için konuşuyorum; Barışın oynamadığı bükreş maçında rakibin pozisyonları vardı ... Bu maçta kaleye isabetli şutları bile yok. Sivas maçı için de aynısı geçerli. Her takıma 4-5 pozisyon verirken bu maçlarda hiç vermedik. Yine 3>2 falan yazma, sadece belirlediğim kısım için söyledim bunları.

Tamamda barış gibi bir oyuncu yok işte takımda başka..Barışın yerine koy ayhanı yine kötü olur.M.topal Barış oynadığında zaten hep iyi oynamışızdır.Sarp dün hiçbişey yapmadı bile 3. oyuncuyada şart yok.Bkz. hertha berlin maçı M.topal barış ikilisi.

Mehmet Topal ile Barış beraber oyandığında daha az pozisyon veriyoz. 2 maçtır da pozisyon vermiyoz zaten. Bizim en büyük sorunmuz neydi en kötü takım bile bize karşı rahat pozisyona giriyodu. Biz zaten kimle oynarsak oynayalım çok rahat şekilde pozisyonlar goller buluyoruz...

Birileri baya gerginlesti :asd: Yav kabul et rahatla artik. Neden bu kadar sıkıyosun? Allah icin adam butun sezon dogru durust oynatilmadigi halde takir takir topunu oynuyo. Daha bu orta sahaya Linderoth eklenicek. Baris-Topal-Linderoth, Elano-Topal-Linderoth, Baris-Elano-Linderoth, Baris-Elano-Topal. Bu orta saha dizilislerinin her biri takir takir isler. Onun icin fazla takilma.

Ha ne zaman Xavi-Essien ikilisini falan getiririz iste o zaman senin dedigin ile gideriz. Ama simdi elde olan bu, cakma bir Gattuso :)

Birileri baya gerginlesti :asd: Yav kabul et rahatla artik. Neden bu kadar sıkıyosun? Allah icin adam butun sezon dogru durust oynatilmadigi halde takir takir topunu oynuyo. Daha bu orta sahaya Linderoth eklenicek. Baris-Topal-Linderoth, Elano-Topal-Linderoth, Baris-Elano-Linderoth, Baris-Elano-Topal. Bu orta saha dizilislerinin her biri takir takir isler. Onun icin fazla takilma.

Ha ne zaman Xavi-Essien ikilisini falan getiririz iste o zaman senin dedigin ile gideriz. Ama simdi elde olan bu, cakma bir Gattuso.

Baris iyi oynadi. Bence su anda sans verilmesi gereken en mantikli isimlerden biri. Sampiyon oldugumuz sene nasil ari gibi calisiyordu... Galatasaray'da her zaman olmasi gereken turde isci bir oyuncu...

Tekniği pek iyi olmasa da takıma kattığı enerji muazzam

Geçen sezonun son lig maçının kaydı varsa bir bakılsın. Barış sadece iyi bir presçi olmakla kalmıyor, eğer serbest bırakılırsa çok hücum zenginliği yaratan bir futbolcu. Teknik kapasitesi kısıtlı olduğu halde! Ne Sarp, ne de Mehmet yanında iyi değil. Barış'ın yanına tecrübeli ve tekniği yüksek ve hareketli bir isim gerek, Ayhan gibi. Ama Rijkaard haftalardır sakat Ayhan'ı bir maçla (fb maçı) bitirdi.

Ne sakatı arkadaşım Ayhan iyileşeli 1 ay oldu

Ayrıca Ayhanı Rijkard değil kendisi bitirdi

Ankaragücü,Trabzon ve diğer maçlarda onlarca pas hatasını Rijkardmı yaptırdı

Barış,Ayhandan daha iyi bir oyuncu

Ayhan geçmişte büyük başarılara imza atmış olabilir

uzun zaman bu takıma hizmette etmiş olabilir

ama zamanı gelince gitmesinide yedek beklemesinide bilicek

Rijkaard Sabri'ye olduğu gibi Barış'a çok şey katabilir,yeter ki hocasında olsun gözü.

Şu adamda teknik olsa varya of of diyorum başka bişey demiyorum. Rijkaard ile çalışmak fırsat, geliştirecektir dahada kendini inanıyorum. Kaç yaşındaydı unuttum bileniniz varsa hatırlatabilir mi ?

Baris 86 dogumlu yani 23 yasina yeni girdi. gelecegi parlak bence kendini gelistirirse. cünkü her seyden calismayi seven inatci bir oyuncu.

Sabri'deki değişim ortada barış'da rijkaard'la kendini biraz daha geliştirirse türk futbolu müthiş bir 2 yönlü orta saha kazanır...

Kesinlikle şut çalışması gerek,en azından G.Saray ayarında ki takımların orta sahalarının şutları kargalara gitmemeli.

Baris 86 dogumlu yani 23 yasina yeni girdi. gelecegi parlak bence kendini gelistirirse. cünkü her seyden calismayi seven inatci bir oyuncu.

Teşekkürler hocam baya gençmiş ya unutmuştum yaşını 24-25 gibi zannediyodum 23 çıktı yeni girmiş bide. Geliştirir inanıyorum Rijkaard ile geliştirir kendini baya inşallah tabii . Geliştirirse tekniğini ve şutlarını büyük takımda bile oynar. Çünkü çift yönlü, mücadele yönü inanılmaz yüksek, bıkmıyor usanmıyor inatçı birisi dediğin gibi tekniğide gelişirse süper birisi olur gerçekten.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt